ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Ağustos 2015 Perşembe - 09:20

Malazgirt’te Milli coşku

Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümü törenle kutlandı.

Malazgirt’te Milli coşku

Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ersoy Yıldı’nın da katıldığı kutlamalar, Zafer Anıtının bulunduğu alanda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere birçok siyasinin gönderdiği mesajlar okundu. Mesajların okunmasından sonra Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, bir konuşma yaparak Malazgirt Zaferinin önemine değindi. Tarih boyunca Türk milletinin büyük zaferler kazandığını hatırlatan Kaymakam Kırlı, “Bugün 26 Ağustos 1071 tarihinde kazanılan ve Anadolu’muzun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümünü gururla kutlamak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Türk tarihi diğer milletlere örnek olacak birçok zaferle doludur. İlk Türk medeniyetlerinden başlayarak ve Türkiye Cumhuriyeti kuruluncaya kadar Türk milleti pek çok zafer kazanmıştır” dedi.

Malazgirt Zaferinin Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşma sürecinde çok önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Kırlı, “Ancak bugün üzerinde dolaştığımız bu güzel topraklarımız ve bu ülkeye baktığımızda, Malazgirt Zaferinin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Bundan tam 944 yıl önce tümüyle bu zaferde şehit olmuş Alparslan ve ordusu bize eşsiz bir zafer hediye etmişlerdir. Malazgirt Zaferi, Anadolu coğrafyasının Türkleşme ve İslamlaşma sürecine kapıları açan büyük bir başarının adıdır. Bu zafer, bütün İslam dünyasında sevinçle karşılanmıştır” diye konuştu.

ŞEHİT BİNBAŞI ARSLAN KULAKSIZ ANILDI

Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Kaymakam Kırlı, 27 Temmuz tarihinde silahlı saldırı sonucu şehit edilen Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’a rahmet dileklerinde bulundu. Malazgirt Zaferi’nin 944. yıldönümü heyecanının yaşandığını vurgulayan Kırlı, şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi devlet ve millet olarak zor bir süreçte devam etmekteyiz. Birlik ve beraberliğimiz yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu tehditler büyük bir zaferin kazanıldığı yer olan Malazgirt’e sıçramış bulunmaktadır. Hayatı başarılarla geçmiş Malazgirt Garnizon Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız şehit olmuştur. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, binbaşımı bir kez daha rahmetle anıyor, değerli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Herkes bilmelidir ki biz bu ilçede hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Malazgirt Zaferinin 944. yıldönümünü heyecan ve gururla kutlarken, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve komutan Alparslan’dan günümüze tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından temsili Sultan Alparslan ve erleri tören alanına geldi. Temsili Sultan, şehrin anahtarını İlçe Kaymakamı Soner Kırlı’ya teslim etti. Tören resim sergisiyle devam etti.

Öte yandan, tören nedeniyle emniyet teyakkuza geçti. Tören alanı etrafında ve ilçede polis kuş uçurtmadı.

MALAZGİRTLİ RESSAM 1071 ZAFERİNİ RESİMLERLE ANLATTI

Muş’un Malazgirt ilçesinde törenle kutlanan Malazgirt Zaferi’nin 944. yıldönümü dolayısıyla ressam Saruhan Yaman, 50 eserden oluşan bir resim sergisi açtı.

Zafer Anıtı’nın bulunduğu alanda düzenlenen serginin açılışını İlçe Kaymakamı Soner Kırlı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ve diğer protokol üyeleri yaptı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonu ile Ressam Saruhan Yaman’ın sergilediği eserleri tek tek inceleyen İlçe Kaymakamı Soner Kırlı, serginin Mazgirt Zaferi’nin ruhuna uygun olduğunu belirterek, tebrik etti. Malazgirt Zaferi’nin ruhuna uygun resimleri çoğaltarak hükümet konağı ve diğer kurumlara asacaklarını belirten Kaymakam Kırlı, “Göreve yeni başladım. Saruhan Bey ile yeni tanıştım. İlçemizin ressamı. Güzel eserleri var ve daha önce kültür merkezinde görmüştüm. Yine bizim hükümet konağımızda asılı eserler var. Çok değerli, çok güzel eserler var. Malazgirt ruhunu anlatan ve kendisini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Yine bu eserlerimizi elde edeceğiz ve hükümet konağı ile çeşitli kurumlarımıza asacağız” dedi.

Eserleri ziyaret eden Bulanık İlçe Müftü Vekili Bahri Sağlam ise, sergilenen eserlerin muhteşem olduğunu belirterek, “Şöyle bir tablonun başına geçiyorsun ve kendinizi alamıyorsunuz. Muhteşem eserler ve bunu düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Çünkü bunlar önemli değerler, bu değerleri üretmek ve bize sunmakta emek ve beyin istiyor. Bu eserleri bize görme fırsatları sunan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri ve vatandaşların sergi alanını gezmesinden sonra program öğretmenevinde devam etti.

MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 944. YIL KUTLAMALARI

Muş’un Malazgirt Kaymakamlığı tarafından organize edilen Malazgirt Zaferi’nin 944. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde futbol turnuvası düzenlendi.

Malazgirt Şehir Stadı’nda düzenlenen futbol turnuvası, saygı duruşu ile başladı. Malazgirt 1071 Spor ile Muş İdman Yurdu arasında oynanan kupa maçında, ilk yarıda bulduğu golle gülen taraf Muş İdman Yurdu oldu. Malazgirt 1071 Spor Futbol Takımı’nın ikinci, Bingöl Karlıova Spor’un üçüncü olduğu turnuvada takımlara kupaları yarın düzenlenecek Malazgirt Zaferi kutlama etkinliklerinde verileceği belirtildi.

 
Mendi Paşa Muş’taydı
 
“Malazgirt Zaferi, tarihin akışına yön vermiştir”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Tarihi yapıların etrafı insansızlaştırılmamalı’
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, yaptığı basın ...
Beklenen müjde geldi
M.COŞKUN-2011 yılında restorasyonuna başlanılan tarihi Çifte Minareli ...
Türkçe Bayramı’na görkemli kapanış
Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ve 60 ülkeden ...
 
İlk hac kafilesi yola çıktı...
Doğu Anadolu Bölgesinden Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara ...
‘81 İlde Ailem Var’ Projesinde sergili tanıtım
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneğinin düzenlediği ve ilk olarak Erzurum ...
Basından Bartın Buluşması
Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler ...
 
Kurmaca film ve belgesel yarışması süreci başladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenmekte ...
Çay Ocağı’ndan Yazarlığa Bir Başarı Öyküsü
M.COŞKUN-19 yaşındaki Dalay 6 yıldır 200’ün üzerinde şiir yazarak ailelere ...
ATAÜNİ ekibi Karya Kazısında
Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan Alabanda Antik Kenti Karya bölgesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva