ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Valilik ve Büyükşehir’de bayramlaşma
 Valilik ve Büyükşehir’de bayramlaşma
ETSO’da 2025 EIT Turizm Başkenti gündemi
ETSO’da 2025 EIT Turizm Başkenti gündemi
Uluslararası öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı
Uluslararası öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı
4 yılda 18 bin 239 kişiyi Hakka uğurladık
4 yılda 18 bin 239 kişiyi Hakka uğurladık
Mayıs Ayı Bilimsel Teşvikleri sahiplerini buldu
Mayıs Ayı Bilimsel Teşvikleri sahiplerini buldu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Ocak 2014 Perşembe - 13:38

Madde Bağımlılığıyla mücadele timi iş başında

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullarda ortaklaşa Madde Bağımlılığın ile Mücadele başlatıldı. İlk etapta on okulda gençlere zararlı alışkanlıklardan uzak durulması konusunda seminer veriliyor.

Madde Bağımlılığıyla mücadele timi iş başında

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullarda ortaklaşa Madde Bağımlılığın ile Mücadele başlatıldı. İlk etapta on okulda gençlere zararlı alışkanlıklardan uzak durulması konusunda seminer veriliyor.
ERZURUM GHSİM
Erzurum’da üç kamu kurumu Madde Bağımlılığına karşı savaş açtı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa madde bağımlılığı ile mücadeleye on okuldan start verdi. Riskli okullar olarak tabir edilen Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Hilalkent Anadolu Lisesi, Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, 3 Temmuz Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Nafizbey Ticaret Lisesi ve Anan Menderes Anadolu Lisesi’nde 10 gün boyuncu madde bağımlılığı ile mücadele anlatılarak, liseli genç öğrencilerin madde bağımlılığının zararları ve meydana getirdiği tahribatlar anlatıldı. Önceki gün Hilalkent Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen seminere Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Hemşire Sıdıka Güler, Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nden Sinan Özbay, RAM Psikolojik Danışmanı Hakan Kırbaş ile Erzurum GHSİM’den Mehmet Kahraman  konuşmacı olarak katıldı. Dört konuşmacı da, madde bağımlılığının zararları hakkında gençleri bilgilendirirken, kısa film gösterileri ile de gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda aydınlattı.
SİZE SİGARA VERENLERİN TEKLİFİNİ GERİ ÇEVİRİN
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Hemşire Sıdıka Güler, özellikle sigaranın madde bağımlılığında baş rol oynayan bir etken olduğunu belirterek, kötü alışkanlıkların aslında sigara kullanımı ile başladığını söyledi. Güler, “Sigara hayattaki en kötü şey, onun için size sigara uzatanların teklifini geri çevirin ve size kötü teklifte bulunan arkadaşına hayır demesini bilin ve ondan uzak durun” şeklinde konuştu. RAM Uzmanı Hakan Kırbaş’da öğrencilere, madde bağımlısı olan insanların yaşadığı olumsuz psikoloji hakkında bilgilendirdi.
SİZLER UYUŞTURU SATICILARI İÇİN YÜRÜYEN BİR PARASINIZ
Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nden Sinan Özbay, gençlerin sigara, alkol ve madde bağımlılığından uzak durmaları gerektiğini savunarak, kesinlikle tanımadıkları hiç kimse ile arkadaşlık kurmamalarını ve onları kendilerine teklif ettiği zararlı alışkanlıkları şiddetle reddetmesini istedi. Özbay, Dünya üzerinde kötülüğe bulaşmış satıcıların gençler için bir tuzak olduğunu belirterek, “Sizler uyuşturucu satıcıları için birer Pazar ve yürüyen parasınız. Uyuşturucu  satıcılarının ağına düşmeyin. Hayatta her türlü kötü alışkanlıklar bir kere deneme ile başlıyor. Sonu hüsranla bitiyor” dedi. Dünya’da uyuşturucu bağımlılığının tedavisinin olmadığını ve çok meşakatli ve uzun dönem tedavi sürecinin yaşandığı bir durum olduğunu belirten Özbay, “Uyuşturucuya bulaşan hiç kimseyi bu illetten kurtulduğuna şahit olmadım. Sonu hep ölümle bitiyor” şeklinde konuştu.
KAHRAMAN: GENÇLİK MERKEZLERİNE DAVET ETTİ
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Mehmet Kahraman ise, gençlerin zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarının tek yolunun spor ve gençlik merkezleri olduğunu belirterek, Erzurum GHSİM’nin gençlik için yaptığı projeleri ve çalışmaları anlattı. Kahraman, “Sizler kötü alışkanlıklardan uzak durarak, gelin gençlik merkezlerindeki aktivitelere katılın, matematik öğrenin, yabancı dil kurslarımıza katılın. Altmışın üzerinde sanatsal ve kültürel faaliyetlerimiz var, bu faaliyetlere katılıp, bu işle uğraşırsanız, kesinlikle zararlı ve kötü alışkanlıklara bulaşmamış olursunuz” dedi. Konuşmaların ardından, üç kurumun madde bağımlılığı ile ilgili hazırladığı broşürler öğrencilere dağıtıldı. Hedefini ilk etapta onbin öğrenciye ulaşmak olarak değerlendiren Madde Bağımlılığına Karşı Savaş Timi, seminerlerine hafta boyunca devam edecek.

 

 
Altıparmak’a tarih teşekkürü
 
Tandır ekmeğinden uyuşturucu çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başören’de yangın
Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Başören Köyünde çıkan yangında ot yığınları yandı.
‘Memleketimizde mülteci olduk’
Hilalkent semtinde faturaları ödenmediği için doğalgazı kesilen site eksi ...
KETEM’den ücretsiz sağlık hizmeti
İ.KUMRU-Kanser merkezlerinde artık meme, rahim ağzı, prostat ve kolon ...
 
Sibel Can’dan cağ kebaba övgü
Gezi ve ziyaretleri yapmak üzere Erzurum’a gelen ünlü sanatçı Sibel Can, ...
Kale Çay’ı da dondu
Sibirya soğuklarının yaşandığı Pasinler’de Kale Çayı buz tuttu.
Mazot deposu patladı: 1 yaralı
Pasinler ilçesine bağlı Küçüktuy Köyünde aşırı soğuklar nedeniyle mazotu ...
 
Meteoroloji’den 2013 değerlendirmesi
Erzurum’da son 40 yıl içerisinde yapılan meteorolojik ölçümlere göre en ...
Sağlık Kampüsü inşaatı Nisan'da başlayacak
Erzurum Çat yolu üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan ve müteahhit ...
Eren Uyardı:‘Temiz hava herkesin hakkı’
İHSAN KUMRU-Sanayi atığı malzemelerin yakılması ile oluşan zararlı kirleticilerin, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva