ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
HABERLER>EKONOMİ
5 Temmuz 2013 Cuma - 13:33

MÜSİAD’tan kültürel etkinlik

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından "Milli Devletten Medeni Devlete Türkiye" adlı bir konferans düzenlendi.

MÜSİAD’tan kültürel etkinlik

ERSİN ÖZTÜRK
ERZURUM (İHA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından "Milli Devletten Medeni Devlete Türkiye" adlı bir konferans düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda MUSİAD tarafından düzenlenen konferansa İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Özel konuşmacı olarak katıldı.
Konferansa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, MUSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Özel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan MUSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, "MUSİAD Erzurum Şubesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren kendimize bir hedef seçmiştik. şehrin dönüşümü bunlarla ilgili çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. dönüşüm derken üç ana hedefimiz vardı. Erzurum'un ticaret alt yapısının dönüşümü, kültürel alt yapısının dönüşümü ve yatırım alt yapısının dönüşümünü ön plana çıkardık. Biz şunu gördün Erzurum 1920'den 1980'e kadar Türkiye'nin sayılı şehirlerinden birisiyken 1980'den sonra diğer şehirlerin gelişimine ayak uyduramayarak gerilerde kaldı. 1980'de Türkiye büyük hamleler yaptı. Bunlar dış ticaret hamlesi ve turizm hamleleri oldu. Bu hamle neticesinde ülkemizin batısı ve güney doğusu yani dış ticarete yakın bölgelerimiz gelişti. Gelişmeye tek bölge Erzurum kaldı çünki biz ne turizm hamlesine nede dış ticaret hamlesine ayak uydurabildik. Türkiye'de batıda üretilen ürünler önüne engel konulmadan giderken doğuda üretilen ürünler gümrük engelinden dolayı dışarıya gidemedi ve biz dış tücaret hamlesinden pay alamadık. Türkiye'yi geliştiren hamlelerden birside turizm hamlesiyken biz hamleden de pay alamadık. Erzurum'un geçmişinden beri en öncelikli özelliği teknolojinin turizmin ticaretin merkezi oluşudur. Bu merkezin aktifleşmesi için elimizden geleni yapmak için uğraş vermekteyiz. Bunun iiçin ojistik merkezi ile ilgili çalışmalarımız vardı. Birde Karadeniz ve İran İpek Yolu hattının bağlanması için çeşitli tekliflerimiz oldu. Bunlardan biri ise Kop Tüneli projesidir. Bu proje önerimizi dikkate alıp yapmaları büyük bir hamle oldu. Üzerinde durduğumuz önemli noktalardan bir diğeri ise gümrüklerin düşmesi konusudur. Bu konu hakkında da çalışmalarımız devam etmekte." dedi.
İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Özel, "Milli devlet' diye anılan devletlerin aslında ulus devletidir. Ulus devletleri ise Avrupa kökenlidir. Bundan yaklaşık 100-150 yıl önce Avrupa ülkeleri, birçok prenslik ve ufak devletçiklerden oluşuyordu. Bunlar zamanla birleşerek 'ulus' devletlerini kurdular. Batı ülkeleri için faydalı olan ulus devlet anlayışının İslam coğrafyasına uygun değildir. "İslam coğrafyası, medeniyetler kuran büyük devletlerden oluşuyordu. Bu büyük devletler şayet 'ulus' devletlere bölünürse, bunun onların aleyhlerine olacağını biliyorlardı. Bugünkü manzara da bunu gösteriyor. Eğer etkin devlet olmak istiyorsak, bize dayatılan, bize ait olmayan ulus devlet modelinden vazgeçilip, medeni devlet olunması gerekiyor" şeklinde konuştu.

 
Palandöken Ramazan’ı karşıladı
 
Tarım’da farkındalık adımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticarette ‘kardeşlik’ olgusu
ÖZEL-Haziran ayında 3.2, bu yılın ilk altı ayında ise 16.8 milyon TL tutarında ...
Enerji sektöründe ‘Ergaz’ atılımı
Ergaz’ın’ın akaryakıt sektöründeki markası Bluepet, Mayıs ayı içerisinde ...
‘Yatırımcılar başımızın tacı’
Cengiz, “Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için üretim yapan, insanımıza ...
 
Başarılı Projeler açıklandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında ...
Küçük esnaf zorda…!
Erzurum'da bakliyat satan esnaf Ramazan ayı öncesi büyük alışveriş merkezleri ...
Haziran TÜFE’si açıklandı
ÖZEL-TÜİK Haziran ayı TÜFE verilerini açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, ...
 
GMSİ’de rekor artış
ÖZEL-Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2013 haziran dönemi faal ...
Günde 7 ton kadayıf tüketiyoruz
Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında ...
Bir müjde de Ejder’den
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Ejder, bu yıl ramazan ayında kasaplardan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva