ERZURUM gazetesi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 2. Bölgesel Malatya İstişare toplantısının sonuç bildirgesinde,"Seçim tüm Türkiye'de olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de olumlu bir hava oluşturmuştur" denildi.
MÜSİAD Malatya Şubesi'nin ev sahipliğinde, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Mardin Şube Başkanlarının yanı sıra, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın katıldığı MÜSİAD 2. Bölgesel Malatya İstişare toplantısının sonuç bildirgesinde,
"1. 12 Haziran 2011 genel seçimleri, daha önce Şanlıurfa'da yapılan 1.Bölgesel İstişare Toplantısında da temenni edildiği şekilde, ülkemizde huzur ve istikrarın devamı yönünde tecelli edecek bir şekilde sonuçlanmıştır. Bu netice, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de olumlu bir hava oluşturmuş, ileriye yönelik olarak güvenin artmasına vesile olmuş ve son yıllarda başlayan kamu ve özel sektör yatırımlarının devam edeceği şeklinde yorumlanmıştır. “ ifadesine yer verildi.
4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ
Bildirgede, Erzurum’un da aralarında bulunduğu 4.teşvik bölgesi içerisinde yer alan illerde ciddi bir yatırım süreci başlatıldığına işaret edilerek şunlar kaydedildi: “ Seçimler sonrası oluşacak yeni hükümetle Türkiye'de yeni bir atılım hamlesi oluşacağı gerçeğinden hareketle, önümüzdeki dört yıllık istikrar ortamının sürmesi beklentisi ile birlikte, altyapı yatırımlarının artarak devam etmesi muhtemeldir. Hem bölge altyapı kalitesinin artması, hem de bölge insanının yatırıma teşvik edilmesi için kamu özel sektör işbirliği (PPP) modeli yatırım modeli olarak düşünülmelidir. Bölgedeki genç nüfusun değerlendirilmesi ve eğitilmesi hususunda, üniversitelerin etkisi oldukça önemlidir. Yıllarca birbirinden ayrı kalan üniversite ve sanayi, yeni dönemdeki vizyon ile biz iş dünyası temsilcilerini umutlandırmıştır. Özellikle KOBİ'lerin teknoloji üretebilme ve geliştirebilme konusunda bölgedeki üniversitelere büyük görev düşmektedir. İşsizlik, bölgedeki yatırım alan ve almayan farklı illerde, farklı niteliktedir. Özellikle Malatya, komşu illerden işçi bulamazsa, kayısı toplamasını dahi yapamamaktadır. Bu şekilde bir yandan vasıfsız işçi bulmada dahi sıkıntı çekilen bölgede, diğer yandan artan yatırımlar nedeniyle, genelde ileriye dönük temel sorun, işsizlik değil, mesleksizliktir. Bu noktada, gerek meslek eğitim sisteminin makro düzeyde bir düzenlemeyle etkinleştirilmesi gerekse bir mesleği olmayan ve çalışma arzusu güden gençlerin meslek kazanmalarına yönelik projelerin hayata geçirilmesi eylem planlarının başında yer almalıdır".