ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
4 Mart 2021 Perşembe - 06:19

MEB kurslarıyla köylerde

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “380’e yakın kurs programı hazırlandı ve bunların hepsi hayatın gerçekleriyle uyumlu. Bugün toplumun, dünyanın, ihracatın neye ihtiyacı varsa onların adı konulmuş burada” şeklinde konuştu.

MEB kurslarıyla köylerde

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “380’e yakın kurs programı hazırlandı ve bunların hepsi hayatın gerçekleriyle uyumlu. Bugün toplumun, dünyanın, ihracatın neye ihtiyacı varsa onların adı konulmuş burada” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, Halk Eğitim Merkezleri kurslarını kırsal alanda yaygınlaştırmayı hedefleyen ‘Kurslarımızla Köylerdeyiz’ tanıtım programına katıldı.
“HAYAT BOYU ÖĞRENME ARTIK NORMAL ÖĞRENME HALİNE GELİYOR”
Bakan Selçuk, 25 bin muhtara mektup gönderildiğini ve eğitimin yaygınlaştırılması konusunda yeni bir aşamaya gelindiğini belirterek, “Elbette eğitim beşikten mezara kadardır diyoruz ama daha çok okul çağı çocukları için eğitim düşünülüyor. Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bırakın yıllar içerisinde aylar içerisinde büyük değişimler dönüşümler yaşanıyor. Hayat boyu öğrenme artık normal öğrenme haline geliyor. Kim nerede hangi eğitimi alırsa alsın muhakkak süreçte hayatı boyunca bu eğitimini yenilemek ortaya çıkan değişimlere ayak uydurmak zorunda kalıyor. Bu yüzden de durmuyoruz en iyi bunu muhtarlarımız bilirler. Durursak paslanırız. Bu hayatın her alanında temel bir ilke bildiğiniz gibi” diye konuştu
“HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM PRENSİBİMİZ DE HAYATA GEÇİRMİŞ OLACAK”
Köylerle, üretimle, tarımla ilgilenilmesinin sebebini Aşık Veysel’in sözleriyle açıklayan Bakan Selçuk şunları kaydetti:“Veysel usta, ‘Karnın yardım kazmayınan belinen, yüzün yırttım tırnağınan elinen, yine beni karşıladı gülünen, benim sadık yarim kara topraktır’ derken aslında binlerce yılın nefesini bize armağan ediyor ve bundan sonraki binlerce yılında müjdesini bizimle paylaşıyor. Bu yüzden de üreticilerimizin kıymetini çok daha iyi anladığımız bir çağı yaşıyoruz ve bunu desteklemek de bizim ana vazifemiz. Sizlerle bugün paylaştığımız bu hizmet Halk Eğitimi Merkezleri vasıtasıyla paylaştığımız bu hizmetin duyurulması son derece önemli. Sizler bunu köy köy kişi kişi bu mesajımızı ulaştırdığınızda büyük bir atılım olacak ve bütün bu kurs alanlarında köylerde üretimle toprak arasında çok daha yüksek bir ilişki kurulacak. Her yerde herkes için eğitim prensibimizi de hayata geçirmiş olacak. Hepinizin bildiği gibi ekonomideki, toplumdaki, ailede sürdürülebilirlik bunların hepsi üretimle ilgili.”
“BU AÇILAN MERKEZLERİN ARTIK HALKIMIZIN AYAĞINA GİTMESİ LAZIM”
Üretimin bir yolu ve metodunun olması gerektiğinin altını çizen Bakan Selçuk, “Tarımsal üretimde metotlar çok değişti ve maliyetler, verimlilik ve benzeri konularda yeni bakış açılar var. Bizim bu yeni usulleri, yeni yöntemleri, yeni teknikleri halkımızla paylaşmak için çok güzel bir yolumuz var. ‘Halk Eğitim Merkezleri’. Bütün Türkiye’ye yayılmış vaziyette bu hizmetlerimizi zevkle yürütüyoruz. Bu açılan merkezlerin artık halkımızın ayağına gitmesi lazım. Arz temelli bir yaklaşımı artık ikinci plana alıyoruz. Biz talep temelli bir yaklaşımdan hareket ediyoruz. Ne talep ediliyorsa, neye ihtiyaç varsa bizim hizmetimizin muhtevası da odur. Elimizde şunlar var biz de şunlar var işimize yararsa biçiminde bir yaklaşım değil arz temelli bir yaklaşım değil, talep temelli bir yaklaşımı tercih ediyoruz. Bunu hatırlarsınız öğretmen eğitimleri içinde hizmet içi eğitimler içinde değerlendiriyoruz. Öğretmenlerimize sadece birkaç konuda eğitimi arz etmek değil öğretmenlerimiz siz neyi talep ediyorsunuz biz onun hizmetini içeriğini hazırlayalım şeklinde bir yaklaşım sergiliyoruz” açıklamalarında bulundu.
“BUGÜN TOPLUMU, DÜNYANIN, İHRACATIN NEYE İHTİYACI VARSA ONLARIN ADI KONULMUŞ”
Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde 380’e yakın kurs programı hazırlandığının bilgisini veren Bakan Selçuk “Bunların hepsi hayatın gerçekleriyle uyumlu. Bugün toplumu, dünyanın, ihracatın neye ihtiyacı varsa onların adı konulmuş burada. Bu üretimler hayata geçtiğinde tarımsal üretimin kılcal damarlara yayılması ve yeni yöntemlerle modern usullerle üretimin artırılması noktasında büyük bir yolumuz var yolculuğumuz var. Bu yolculukta da muhtarlarımız bizim yakın arkadaşlarımız, bizim yoldaşlarımız. Çünkü onlar vasıtasıyla biz Anadolu’da bizim elimiz kolumuz, beynimiz olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Program sonunda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a hediye takdim etti.

 
Yardım eli bekliyor
 
Mehmetçik daima göreve hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sultanhisar’dan Erzurum’a gönül köprüsü
Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri, ...
ATA-AÖF’te sınavlar online yapılacak
Atatürk Üniversitesi, YÖK tarafından yayımlanan “Küresel Salgında Yeni ...
ETÜ’de Yeşilay gündemi
1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Salih ...
 
MEB yüz yüze eğitim takvimini açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Mart Salı günü(bugün) itibarıyla tüm okul öncesi ...
ETÜSEM’de görev değişikliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ETÜSEM) görev değişimi yapıldı.
Şehit Sorgun’un diploması ailesine teslim edildi
Şehit Sedat Sorgun'un üniversite diploması, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ...
 
Azmi ile herkese örnek oldu
Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde okurken yasakçı zihniyetin ...
ETÜ mezunları buluştu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) mezunları Kariyer Planlama Uygulama ...
Çomaklı: ‘Bu yara 29 yıldır kapanmadı’
Çomaklı mesajında: “Dünyanın gözü önünde yaşanan Hocalı katliamının sebep ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva