ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
13 Nisan 2021 Salı - 00:14

MEB Tasarım Beceri Atölyesi Rehberini yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen “Tasarım Beceri Atölyeleri” çalışmalarına ışık tutacak, “Tasarım Beceri Atölyesi: Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve Öğrenciler İçin Rehber” yayımlandı.

MEB Tasarım Beceri Atölyesi Rehberini yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen “Tasarım Beceri Atölyeleri” çalışmalarına ışık tutacak, “Tasarım Beceri Atölyesi: Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve Öğrenciler İçin Rehber” yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde eğitim ve öğretim süreçlerinde içerik ve uygulamanın geliştirilmesi amacıyla ilkokuldan başlanarak tüm öğretim kademelerinde, çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılmasına yönelik çalışmaları destekleyen, Tasarım Beceri Atölyeleri’nin (TBA) kurulması hedefi, tüm hızıyla gerçekleşiyor. Bugüne kadar ülke genelindeki okullarda 9 bin 133 adet TBA öğrenciler için kapılarını açtı. TBA Rehber’e “tba.meb.gov.tr” adresi üzerinden erişilebiliyor.
Tasarım Beceri Atölyeleri’nin (TBA) çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizden gelen yoğun istek, gözlemlerimiz ve kanıta dayalı çalışmalarımız neticesinde pilot çalışmalardan sonra atölyelerimizi ülke genelinde yaygınlaştırma kararı aldık. Pek çok okulumuzda çok iyi tasarım örnekleri ile karşılaştık. Bu tasarımlarla ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ödül alan öğrencilerimiz oldu. Tasarım kültürünün eğitim kurumlarımızda benimsenmesiyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin tasarım ve beceri temelli yapılandırılması, 2023 Eğitim Vizyonu’muzda hedeflediğimiz paradigma değişimine bir adım daha yaklaştığımızı gösterdi bizlere” ifadelerini kullandı.
TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ REHBERİ’NDE BULUNANLAR
TBA Rehber; Tasarım Beceri Atölyeleri’nin felsefesinden, bu atölyelerdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülme süreçlerinde yönetici, öğretmen ve öğrencilere rehber olması beklenen yönlendirmelere, TBA’ları destekleyen eğitim yaklaşımlarından temel eğitim ve orta öğretimdeki TBA’ların etkin kullanımına yönelik önerilere; okullara TBA kurulumundan okul yöneticileri ve öğretmenlere sunulan yönlendirici bilgilere uzanan geniş kapsamlı bir yaklaşım sunuyor.
Ayrıca TBA Rehber’de, ulusal ve uluslararası düzeydeki tasarımcılara ve çalışmalarına atıfta bulunularak öncelikli olarak öğrencilerimize ve sürecin tüm paydaşlarına ilham olacak bilgilere yer verildi. TBA Rehber’e “tba.meb.gov.tr” adresinden erişilebiliyor. Web sayfasının sağ üst bölümünde yer alan “TBA Haritası” butonuna tıklayarak bulunduğunuz yere en yakın Tasarım Beceri Atölyesi’nin hangi okulda olduğunu ya da çocuğunuzun okulunda hangi atölyelerin bulunduğunu ayrıntılı bir şekilde görebiliyorsunuz.
TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ İLE NELER HEDEFLENİYOR
Tasarım Beceri Atölyeleri, uygulamalı eğitimin ön planda olduğu, deneyimi temel alan bir eğitim yaklaşımı. TBA’lar, çocukların derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve üretken ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan fiziksel alanlar.
Bilim, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri alanlarında hayata dokunan her temada atölye çalışmalarını kapsayan atölyeler ile çağımızın gerektirdiği problem çözme, takımla/ekiple iş birliği içinde çalışma, eleştirel ve üretken düşünme, disiplinler arası hareket etme yetilerinin edinilmesi ve süreç temelli bir yaklaşımla bilgiyi tasarıma dönüştürme becerilerinin kazandırılmasına olanak tanınıyor.
TBA’lar sayesinde eğitimin gerçek hayatla ilişkisinin kurulması, öğrenme süreçlerinin beceri temelinde derin ve kalıcı hâle getirilmesi, okul aidiyetinin artırılması, eğitimde duygu, düşünce ve eylem bütünselliği sağlanarak çocuğun tabiatına ve gelişimine uygun hareket edilmesi ve eğitimden istihdama sürdürülebilir bir zemin inşa edilmesi hedefleniyor.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tasarım Beceri Atölyeleri’nin felsefesini, “Biz, çocuklarımızın sadece sıralarında oturan çiçek olmalarını değil; deneyerek, yanılarak, tasarlayarak, keşfederek var olmalarını istiyoruz. Bunun için eğitim ekosistemleri oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceği çünkü biliyoruz ki yaşam becerileri güçlü, sanatın ve tasarımın ince ayarından geçmiş nesiller, dünyanın her türlü meydan okumalarına karşı güçlü ve zarif bir duruş sergileyebilmektedir” sözleri ile ifade etti.

 
Aydemir: ‘Rabbimize hamdediyoruz’
 
‘Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik eller tohumları toprakla buluşturdu
“Minik Eller Toprakla Buluşuyor” Projesi kapsamında Aziziye ilçesindeki ...
Bakan Selçuk'tan fırsat eşitliği vurgusu
Selçuk, ‘MEB olarak kurduğumuz televizyonlar canlı ders alt yapısı EBA ...
Hazine ve Maliye Bakanlığında ETÜ gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Hazine ...
 
ATAUNİ’den Huawei ile ICT Akademik Ortaklık
Atatürk Üniversitesi, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisinin koordinasyonuyla ...
 ETB’den tanıtım atağı
Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığı tarafından hazırlanan “3 Yılda Değişen ...
ETÜ’den Üniversite-Sanayi birlikteliğine katkı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum ...
 
YÖK’ten yeni düzenlemeler
YÖK tarafından, “denklik” ve “yatay geçiş” işlemlerinde suistimallerin ...
Çomaklı: “Polis Haftası kutlu olsun”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı Polis Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
İletişim Fakültesi akredite edildi
Atatürk Üniversitesi iletişim Fakültesi, İletişim Araştırmaları Derneği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva