ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Şubat 2021 Cuma - 06:40

Lise öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamındaki meslek liselerine çevrim içi olarak sanatsal etkinlikler düzenlenecek. Düzenlenecek etkinliklere Erzurum’dan 9 lise katılacak.

Lise öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamındaki meslek liselerine çevrim içi olarak sanatsal etkinlikler düzenlenecek. Düzenlenecek etkinliklere Erzurum’dan 9 lise katılacak.
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması amacıyla çevrim içi (online) etkinlik yapılacak.
Bu kapsamda Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde Erzurum’da proje kapsamında bulunan 9 lisede, haftada iki gün "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim verilecek. Eğitimler sonunda düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek.
"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" sanatsal etkinliği ve yarışma ile ilgili açıklama yapan Erzurum Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, şunları söyledi:
“Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" isimli sanatsal etkinlik ile İlimiz Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan "Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çat Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hınıs Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehit Uğur Gülmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kâzım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, YıldızkentNafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, HasankaleMesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yakutiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü olacak öğrencilerine 1 Mart -30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim verilerek bu öğrencilerimiz, bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hâle getirilecekler. Bununla birlikte öğrencilerin birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecek.”
Kaygusuz, “Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbest olup, müzik ses icrası etkinliklerinin konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Eserler, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak "İl MEM Seçici Kurulu" tarafından 03-07 Mayıs 2021 tarihinde değerlendirilecek, her iki alanda resim ve müzik ses icrası’nda ilk üçe girenler seçilecektir. Her iki alanda birinci olanlara birer diz üstü bilgisayar verilecek. Her iki alanda ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrenciler ile etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir. Birinci olan eserlerin ödülleri ile katılım ve teşekkür belgeleri Bakanlık tarafından gönderilecek ve Mayıs ayında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ödül töreni düzenlenecek. Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır. Ayrıca öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi (online) sergi olarak Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğünün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait "Mesleğim Hayatım" Youtube sayfasında yayımlanacaktır” açıklamalarında bulundu.

 
Erzurum’da evlenme ve boşanma sayıları düştü
 
Çığ timinden nefes kesen tatbikat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspir'de Milli coşku
İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü pandemi ...
DT oyun yazma yarışması düzenleyecek
Devlet Tiyatroları (DT) tarafından "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın" ...
7. Türk Dünyası ödülleri sahiplerini buldu
İstanbul Ülkü Ocakları’nın düzenlediği ve bu yıl yedincisi gerçekleşen ...
 
Kavukçu, kadına şiddeti buzla telin etti
Atatürk Üniversitesi GSF Öğretim üyeliği döneminde, toplumsal olaylara ...
MSE, ‘İki Kalas’ı seyircisiyle buluşturuyor
Doğu’nun ilk ve tek oda tiyatrosu Medya Sanat Evi, ‘İki Kalas’ adlı oyunla ...
AKM’den, Cumhuriyet Dönemi Türk Halıcılığı Kitabı
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Başkanlığından yeni bir kaynak eser. 3 cilt, ...
 
Filografi ile muhteşem tablolar yapıyor
Filoğrafi sanatının önemli ismi İhsan Erdem’in tabloları birer sanat eseri.
Erzurum örnek oldu
Erzurum’da Pir Ali Baba tarafından başlatılan ve 500 senedir devam eden ...
Eşinden öğrendiği sazın ustası oldu
Çalmayı bilmediği enstrümanları özenle tamir eden 4 çocuk annesi Erzurumlu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva