ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Ekim 2017 Çarşamba - 15:40

Kütüphane Projesi ihale aşamasında

NESRİN ÇETİNKAYA-Bir hayal daha gerçek oluyor. Türkiye’nin önemli kültür yatırımlarından biri olan 1 Milyon Kitap Kapasiteli Kütüphane Projesi’ne 10 Milyon TL ödenek çıktı.

Kütüphane Projesi ihale aşamasında

Bir hayal daha gerçek oluyor. Türkiye’nin önemli kültür yatırımlarından biri olan 1 Milyon Kitap Kapasiteli Kütüphane Projesi’ne 10 Milyon TL ödenek çıktı. İçinde bulunduğumuz ayın sonuna doğru ihaleye çıkacak olan dev projede, temelin ise Kasım ayı ortalarında atılması planlanıyor.

Erzurum’a yapılacak 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane için proje sürecinin tamamlandığını belirten Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Ekim ayının sonunda ihaleye çıkacaklarının bilgisini paylaştı. 2017 yatırım programı kapsamına alınarak bir yıl içinde bitirilmesi planlanan Kütüphane için Kasım ayının ortalarında çalışmalara başlanacağını duyuran Almaz, “Bir hayali daha gerçekleştirdik” dedi.  Şehirde adeta yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını kaydeden Almaz, kütüphanenin hem Erzurum kültürüne, hem de turizmine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti. Çevre illerden akademik çalışmalarını tamamlamak üzere Erzurum’a gelecek personellerin özellikle şehir turizmine katkı sunacağının altını çizen Almaz, “Türkiye’nin önemli kültür yatırımlarından biri şehrimize vuku buluyor” şeklinde konuştu.

KISACA ERZURUM’A YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURUYORUZ

Proje için Ekim ayın sonunda ihaleye çıkacaklarını kaydeden Almaz, Kasım ayının ortalarında ilk kazmayı vurarak çalışmaları başlatacaklarını belirterek, “Merkez İl Halk Kütüphanesi Projemiz artık yavaş yavaş sona geldi. Bakanlığımızın 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane projesi kapsamında Türkiye’de sadece 5 ilde yaptıracağı kütüphanelerden biri Erzurum’a yapılıyor. Biz bunu uzun süredir takip ediyorduk. Bir taraftan arsa tahsis ettik, daha bir proje ürettik ve projemiz artık yavaş yavaş sona geldi.  Şuanda projemiz kabul edilip onaylanarak, 2017 yatırım programına alındı. Paramız Valilik YİKOB hesaplarına aktarıldı ve artık bugün itibari ile ihale kararı alındı. İhalemiz ay sonunda yapılacak ve Kasıma ayının ortalarında da kazmayı vuruyoruz. Bu sene projeyi tamamladık, eğer iklim bize biraz müsaade ederse başlamış olacağız. Ama inşallah seneye kütüphanemizin çok büyük bir bölümünü bitirmiş olacağız. Tahmin ediyorum seneye yavaş yavaş bitişini, tefrişatını konuşmaya başlayacağız.  İçi son derece dijital olacak. Kütüphanemiz son teknoloji ile donatılacak. İçinde revirimiz, çocuk oyun alanları, sinema kulübü, spor salonu, konferans salonu, gençlere, çocuklara ve yetişkinlere özel alanlarımız var. Bunun yanında yine okuma salonları, ders çalışma salonlarımız var. Kısaca Erzurum’a yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. İnsanlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafeteryalarımız var” diye konuştu.

ERZURUM KÜLTÜRÜNE VE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Çevre illerden Erzurum’a gelerek akademik çalışmalar yapacak personellerin şehir kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacaklarını dile getiren Almaz, Çevre illerden gelerek akademik çalışmalarını Erzurum’da yapacak misafirlerimize hizmet edebilen bir kütüphane olması benim hayalim. Bunun hem Erzurum kültürüne, hem de turizmine etki etmesini bekliyoruz. Çünkü çevre illerden akademik personeller buraya gelip belki günü birlik ya da belki günlerce burada çalışmalarını yaparak kentten ayrılacaklar. Şehrin turizm potansiyeline de çok ciddi katkı sağlayacak. Tabi öncelikle ilimizde bulunan öğrencilerimizin, ilimizdeki kültür camiasının faydalanması önemli. Benim hayalim bunu milli kütüphane formatında yapmak. Bakanlığımızla da görüştüğümüz format bu şekilde. Adeta randevu usulü ile çalışılacak. Bazı salonlarımız randevulu olacak. İnsanlar farklı ve uzak illerden çalışma yapmak için buraya geldiğinde yer bulma sıkıntıları olmayacak. Karmaşa olmayacak. O yüzden dijital randevu sistemi uygulayacağız. Ders çalışma salonlarını çok genişi tuttuk. Kütüphanemiz 6 bin metrekare kapalı alan üzerine 3 kat olarak inşa edilecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin önemli kültür yatırımlarından birinin Erzurum’da inşa edildiğine dikkat çeken
Almaz, hayal deneni başardıklarını vurgulayarak, “Erzurum kütüphane kullanım oranında Türkiye 3’üncüsü. Bu anlamda biz bu kütüphaneyi genelde ders çalışma anlamında önemsiyoruz. Malumunuz iklimden, sosyal yapıdan, ekonomik yapıdan dolayı öğrencilerimiz genelde kütüphanede ders çalışması yeğliyorlar. Biz onlara uygun bir ortam hazırlamakla mükellefiz. Türkiye’nin önemli kültür yatırımlarından birinin şehrimize vuku bulduğunu görüyoruz. Şuanda ihaleye çıkıyoruz. Bir zamanlar 1 milyon kitaplı kütüphane demiştim. Yaklaşık 10 ay evvel önce konudan bahsettiğimde benim hayal kurduğum düşünüldü. Hayal denildi fakat biz başardık” dedi.

 
Palandöken’de eğitim zirvesi
 
Mavi beyazlı futbolcularda heyecan dorukta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de Aşure etkinliği
Aşkale Kaymakamlığı ve ilçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize ...
'Kayak İpek Yolu’ İzmir’de tanıtıldı
Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru Projesi kapsamında oluşturulan ...
TYB'den ‘Dil ve İletişim Atölyesi’
Dil ve İletişim Atölyesi adıyla geniş kapsamlı bir program hazırlayan ...
 
Dadaş Kayıp Ozan, şiirlerini kitaplaştırdı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, halk ozanı Dursun Ali Kebabçı, yıllardır ...
Koşapınarlılar kete gününde buluştu
Aşkale Koşapınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce Kete günü etkinliği düzenlendi.
“Gönülden dillere, dillerden tellere”
Erzurum Valiliği İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği ...
 
Buray üniversitelilerle buluştu
Yeni öğretim yılına öğrencilerine sürpriz yaparak başlayan Atatürk Üniversitesinde ...
Palandöken Belediyesinden aşure etkinliği
Palandöken Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı ...
Aşkale Ülkü Ocakları’ndan Aşure ikramı
Aşkale Ülkü Ocakları Başkanlığı Muharrem ayı dolayısıyla İlçe merkezinde Aşure dağıttı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva