ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>SİYASET
21 Mayıs 2016 Cumartesi - 05:49

‘Kutlu Yürüyüşe Devam’

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve beraberindeki heyet, AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi yapılan hazırlıkları inceledi

‘Kutlu Yürüyüşe Devam’

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, güvenlik tedbirlerine ilişkin olarak, "Güvenlik güçlerimizle yaptığımız görüşmelerde şehir girişlerinden itibaren, hatta Türkiye'nin her ilinden hareket etmeden önce otobüslerin aranması vesaire, bu anlamdaki tüm güvenlik önlemleri alınacak. Ankara girişlerinden itibaren de muhtelif noktalarda bu tür tedbirler alınmıştır ve bunlar yerine getirilmiştir" dedi.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve beraberindeki heyet, AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi yapılan hazırlıkları inceledi. Daha sonra kameraların karşısına geçen Ataş, kongre hazırlıklarının son hızıyla devam ettiğini ve salondaki hazırlıkların yüzde 80 seviyesinde tamamlandığını belirterek, "Ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışıyorlar. 5 Mayıs tarihinde Sayın Genel Başkanımızın 2. Olağanüstü Büyük Kongre çağrısı üzerine hazırlıklarımızı başlattık. 6 tane alt çalışma grubu oluşturduk. Bu grup çalışmalarında 50'ye yakın milletvekilimiz, kadın ve gençlik kollarından ekip arkadaşlarımız görev aldılar. Arkadaşlarımız da 24 esaslı çalışmalarını sürdürüyorlar. 6 bin tane davetiye basıldı ve tüm sivil toplum örgütlerimize, sendikalara, siyasi partilere ve yabancı misyon şefleriyle, büyükelçiliklerimize bu davetiyeler gönderildi. Ayrıca bin 470 delegemizin delege kartları basıldı. Bu delege kartlarıyla ilgili davetiyeler, kuruluşundan beri görev yapan il başkanlarımız, 22., 23. 24, ve 25'inci dönem milletvekili olup şu anda aktif milletvekili olmayan arkadaşlarımız, teşkilatlarımızın tüm kademeleri bu kongremize davet edilmiş durumdalar" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinden gelen otobüs sayısının bin 300'e yaklaştığını anlatan Ataş, sürekli taleplerin artığına ve 40-50 bin üzerinde teşkilat mensubunun kongreye iştirak edeceğine işaret etti. Genel başkan adayının kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatan Ataş, 800'e yakın parti kademelerinde görev yapanlarla yapılan istişareler sonucunda yeni genel başkan adayının belirlendiğini ve genel başkan adayını kutladıklarını ifade etti. Ataş, bin 470 delegenin de teveccühüyle 3. genel başkanın seçileceğini anlatarak, partide yeni bir sürecin başlayacağını dile getirdi.

Meclis'teki dokunulmazlıklarla ilgili oylamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Ataş, "Artık, bundan sonraki süreçte fezlekesi olan milletvekillerinin değerlendirme hususu yüce mahkemelerimize aittir. Bu anlamda da bu oylamanın ülkemize hayırlı olmasını bir kez daha temenni ediyorum" dedi.

BİN 100 CİVARINDA GÖREVLİ KONGREDE OLACAK

Delegelerin katılımı noktasında tüm tedbirlerin alındığına dikkati çeken Ataş, bugünden itibaren de delege kartlarının parti genel merkezinde delegelere dağıtıldığını ifade etti. Ataş, Türkiye'nin muhtelif yerlerinden gelecek partililer için her türlü tedbirin alındığını ve bundan önceki kurulan çadırların iki katı kapasite çadırların kurulduğunu, şehirlerden gelecek otobüslerin yönlendirme levhalarının gönderildiğini söyledi. Seyyar tuvaletlerin kurulduğunu ve mescitlerin organize edildiğini ve kongre günü bin 100 civarında görevliyle hizmetlerin sürdürüleceğini belirten Ataş, güvenlik güçlerinin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını ifade etti. Saat 15.00-16.00 gibi oylamanın tamamlanacağına işaret eden Ataş, oylamanın iki tur olacağını hatırlattı. Ataş, HDP'ye davetin gönderilmediğini açıkladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de davetiye gönderildiğini belirten Ataş, davetiyenin elden gönderildiğini belirtti.

Ataş, güvenlik tedbirlerine ilişkin olarak, "Güvenlik güçlerimizle yaptığımız görüşmelerde şehir girişlerinden itibaren, hatta Türkiye'nin her ilinden hareket etmeden önce otobüslerin aranması vesaire, bu anlamdaki tüm güvenlik önlemleri alınacak. Ankara girişlerinden itibaren de muhtelif noktalarda bu tür tedbirler alınmıştır ve bunlar yerine getirilmiştir" dedi.

Yurt dışından herhangi bir misafir daveti olmadığını belirten Ataş, yurt içindeki misyon şeflerinin davet edildiğini ifade etti. Ataş, birkaç büyükelçiliğe de davetiyenin gönderilmediğini söyledi.

ANA TEMA 'KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM'

Salonda, 'Kutlu Yürüyüşü Devam' ana teması başta olmak üzere 'Durmadan 2023'e, Durmadan 100. Yıla' pankartları da yer aldı. Salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk bayrağı, AK Parti bayrağı, AK Parti'nin Kurucu Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti'nin Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları asıldı. Delegeler için salonun orta kısmında ayrı bir platform oluşturuldu.

 
Mühendislik Fakültesinde yas var
 
Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Bayrak Yürüyüşü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü ...
Palandöken’de ‘Yeni Dünya’ istişaresi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı ...
Yıldırım: ‘Kardeşliğimizi bozamazlar’
Yıldırım,"Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki ...
 
AK Parti’de birlik, beraberlik vizyonu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Kadın Kolları ...
AK Parti’de Kongre gündemi
Erzurum AK Parti İl Başkanlığı'nda, 22 Mayıs’ta yapılacak olan olağanüstü ...
Büyükşehir üretiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sera, çiçek ve fidan üretiminin ...
 
Erzurum’da Binali Yıldırım Coşkusu
AK Parti’de Binali Yıldırım isminin açıklanmasının ardından Erzurum’da coşku yaşandı.
Ilıcalı:’19 Mayıs 1919 milli iradenin ifadesidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’da 19 ...
Kılıç, 97’inci yıl gururunu paylaştı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva