ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>EKONOMİ
12 Eylül 2023 Salı - 02:44

Kurtulmuş ekonomideki hedefi paylaştı

Kurtulmuş, "Tarımdan sanayiye, yüksek teknolojilerden milli savunma sanayine kadar her alanda Türkiye, takip edilen bir ülke olacak. Önümüzdeki yüzyıla ilişkin, cumhuriyetimizin ikinci asrına ilişkin ekonomik olarak hedefimiz budur." dedi.

Kurtulmuş ekonomideki hedefi paylaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Tarımdan sanayiye, yüksek teknolojilerden milli savunma sanayine kadar her alanda Türkiye, takip edilen bir ülke olacak. Önümüzdeki yüzyıla ilişkin, cumhuriyetimizin ikinci asrına ilişkin ekonomik olarak hedefimiz budur." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bilecik Sivil Toplum Buluşması Programı’nda yaptığı konuşmada, 742'nci Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılarak kuruluşun ve dirilişin ruhunu, ecdadın bu topraklardan bir dünya devletini, bir cihan devletini nasıl çıkardığını bir kere daha hatırladıklarını belirtti.

Söğüt'ün girişinde yazan "Nereden geldiğini unutanlar, nereye gideceklerini bilemezler." sözünü aktaran Kurtulmuş, gidilen istikameti tespit ve tayin etmek, ortaya konulacak hedefleri gerçekleştirebilmek için hangi geçmişten bugünlere ulaşıldığının gayet iyi bir şekilde idrak edilmesini istedi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Balkanlar'da yaklaşık altı asır boyunca Osmanlı tarafından çok büyük bir barış ve kardeşlik düzeninin kurulduğunu, aynı şekilde bugün her tarafında kan, barut ve çatışmanın olduğu Orta Doğu coğrafyasında dört asır boyunca Osmanlı'nın hükümranlığının bulunduğunu söyledi.

Osmanlı’nın, gittiği her yerde hakkaniyeti, adaleti, barışı, eşitliği, dini-diyaneti ne olursa olsun, dünya görüşü ne olursa olsun insanlar arasında barışa dayalı bir devlet nizamını ve toplumsal yapıyı kurabildiğini belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bugün Türkiye olarak yine tarihi bir dönemin eşiğindeyiz. Her tarafı yakılmış, yıkılmış, koskoca bir cihan devletinden 20 yıl gibi kısa bir süre içerisinde neredeyse on cephede mağlubiyetlerle içeriye doğru çekilmek zorunda kalan ve yaklaşık 4,5 beş milyon kilometrekareden bugünkü 780 bin kilometrekareye düşen Türkiye. Kazması küreği yoktu ecdadımızın ama ‘Ya Allah’ diyerek ayağa kalktılar ve büyük bir kurtuluş mücadelesini başardılar.

Cumhuriyetimizin ilk asrı nice badirelerle, nice zorluklarla geçti ama aynı zamanda nice büyük kazanımlarla da devam etti. Şimdi bugüne geldik. Aynen Osmanlı obasının bir cihan devleti olma hayali kurması gibi, biz de cumhuriyetimizin ikinci asrına girerken önümüze varmak istediğimiz yeni hedefler, yeni amaçlar koymak mecburiyetindeyiz. Bize geri gitmek hiç yakışmaz, olduğumuz yerde saymak da yakışmaz. Onun için ‘İki günü eşit olan bizden değildir’ buyuran Hazreti Peygamber'e inanan bir büyük millet olarak her günümüzü daha ileriye götürmek mecburiyetindeyiz. Bunun için gayret sarf edeceğiz, önümüze yeni hedefler koyacağız."

Meclis Başkanı Kurtulmuş, cumhuriyetin ikinci yüzyılında en büyük hedefin, her alanda güçlü bir Türkiye'yi inşa ederek gelecek asrın, sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye'nin yüz yılı olmasını temin etmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ekonominin yanı sıra her alanda güçleneceğini belirten Kurtulmuş, "Tarımdan sanayiye, yüksek teknolojilerden milli savunma sanayine kadar her alanda Türkiye, takip edilen bir ülke olacak. Önümüzdeki yüzyıla ilişkin, cumhuriyetimizin ikinci asrına ilişkin ekonomik olarak hedefimiz budur. Takip eden değil takip edilen bir Türkiye. Taklit eden değil taklit edilen bir Türkiye. Bunun için her alanda mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin toplumsal yapısının güçlü olabilmesi için bütün imkanlarıyla mücadele edeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti: "En güçlü yapımız olan aile yapımızın korunması, daha da güçlendirilmesi için üzerimize düşen bütün sorumluluklarımıza da gayret edeceğiz. Sadece devlet olarak değil sivil toplum olarak da Türkiye'de aile yapısının korunması, güçlenmesi, önemli hedeflerimizden birisi olmak mecburiyetindedir. Yine aynı şekilde içimizdeki farklılıkları, mezhep meşrep farklılıkları olsun, hayat tarzı farklılıkları olsun, bunları bir kenara bırakarak ortak hedeflerimizde bir araya gelmeyi başaracağız."

Türkiye Yüzyılı hedefinin bir hayal, boş bir slogan olmadığının altını çizen Kurtulmuş, Türkiye'nin dünyada adından söz ettiren bir ülke olacağını belirtti.

Kurtulmuş, "Biz Türkiye'yi sözü dünyada kanun yerine geçen bir ülke haline getireceğiz. Bu önce hayal kurmak, hedef koymak ve arkasından da elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek yolumuzda yürümekle gerçekleşir." dedi.

 
Emniyetten huzur operasyonu
 
Tekin: ‘Takdir toplayan düzenlemeler yaptık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz İş Dünyasına seslendi
Yılmaz, Aile ve Gençlik Bankası kurmayı hedeflediklerini belirterek, “Seçim ...
Erzurum’dan 8 ayda 42 ülkeye ihracat
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Ağustos ayında 15, Ocak ...
İhracat birim değer endeksi açıklandı
İhracat birim değer endeksi Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 azaldı.
 
Şimşek: ‘Takdir ediyoruz’
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye olan ...
Erkan: 'Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız'
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Enflasyon ...
Pasinler Yaprak Döneri coğrafi işaret aldı
Erzurum’da bir ürün daha coğrafi işaret aldı. Pasinler Yaprak Döneri Türk ...
 
‘Yeni Zigana Tüneli Türk mühendisliğinin gururu’
Uraloğlu, 'Açıldığı günden bu yana yeni Zigana Tünelimizden 880 bin üzerinde ...
Erzurum hava ulaşımında Ağustos bereketi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 2022 yılı Ağustos ayına göre, 2023 diliminde ...
Yılmaz: ‘Değişimleri hep birlikte göreceğiz’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'a ilişkin, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva