ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan: ‘İlham kaynağımız kardeşlik ruhudur’
Erdoğan: ‘İlham kaynağımız kardeşlik ruhudur’
Bahçeli’den Kurban Bayramı mesajı
Bahçeli’den Kurban Bayramı mesajı
Erbaş, Arafat'ta vakfe duası yaptırdı
Erbaş, Arafat'ta vakfe duası yaptırdı
Ürüşan: 'Kurbanlarınızı ehil kasaplara kestirin'
Ürüşan: 'Kurbanlarınızı ehil kasaplara kestirin'
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
HABERLER>SİYASET
24 Mayıs 2024 Cuma - 02:06

Kurtulmuş TDT gündemini değerlendirdi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile yaptığı görüşmenin ardından Özbek ve Türk medyasının sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş TDT gündemini değerlendirdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Özellikle bizim toplumlarımızda aile hala çok güçlü bir yere sahiptir. Aileyi güçlü bir şekilde korumak ve ileri ki dönemlere taşımak zorundayız. Çünkü ailenin içerisinin boşaltıldığı toplumlar yıkılmaya mahkumdur. Dolayısıyla aile değerlerinin tahrip edilmesine, cinsiyetsizleştirme projelerine asla fırsat vermemek, genç nesillerimizin bu tehlikeli akımlardan korunması için parlamenterler olarak üzerimize sorumluluklar düşüyor.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile yaptığı görüşmenin ardından Özbek ve Türk medyasının sorularını yanıtladı.

Özbekistan ziyaretine ilişkin değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, Özbekistan’da, ata yurduna gelmiş olmanın verdiği bir rahatlık içerisinde olduklarını, kendisine ve heyetine büyük bir misafirperverlik gösterildiğini söyledi.

Bugün güzel görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kurtulmuş, bu görüşmelerde, Türkiye ve Özbekistan arasında son dönemde yaşanan çok ciddi yakınlaşmanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in kardeşçe başlattığı süreçte atılacak adımların ve bu adımlara da parlamentoların desteklerini kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

Kurtulmuş, “Ümit ediyoruz ki yeni dönemde Özbekistan'daki reform çalışmaları fevkalade ciddi sonuç verir. Sayın Mirziyoyev’in üçüncü rönesans olarak isimlendirdiği; bilimde, sanatta, kültürde, edebiyatta, teknolojide, yenilikte güçlü bir Özbekistan'ı kurma ve bu çerçevede İslam medeniyetinin üçüncü büyük çıkışını hazırlama çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Mesafeler çok uzak olmakla birlikte Türkiye ve Özbekistan halkları yeni dönemde çok güçlü işbirliğini sürdürecektir. İki hükümetin arasındaki bu işbirliklerine parlamentolarımız da parlamenter diplomasinin bütün imkanlarını kullanarak destek olacaktır ve her alanda çabalarımızı arttırarak çok daha güçlü bir geleceğe birlikte yürüyeceğiz.” diye konuştu.

- “Türk dünyasının birliği, beraberliği, gelişmesi dünya barışına katkıdır”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan ve Türkiye’nin her alandaki ilişkilerini artırmasının mümkün olduğu gibi aynı zamanda uluslararası ilişkiler bakımından iki ülkenin müşterek çalışmasının tarafların menfaatine olacağını belirtti.

Türk dünyasının hem insan gücü potansiyeli hem yer altı yer üstü kaynaklarındaki potansiyeli hem de derin tarihi, kültürel bağları ve büyük medeniyet birikimleri dolayısıyla gelecek dönemde yeni bir güç merkezi olarak ortaya çıkmasının mümkün olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bunu hızlandırmak, bunu güçlü bir şekilde hazırlamak bakımından da canla başla çalışmak gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, “Türk dünyasının birliği, beraberliği, gelişmesi dünya barışına katkıdır. Asla dünya barışına, başkalarına zarar verecek bir gelişme değildir. Orta Asya'dan Türkiye'ye ve Balkanlara kadar olan bu geniş coğrafyada ‘turkuaz yay’ dediğimiz, 300 milyon insanın yaşadığı bu bölgedeki güçlü bir varlık, dünyada yeni bir dengenin oluşmasına katkı sunacak ve dünya barışını, esenliğini temin edecektir.” ifadesini kullandı.

- “Bizim toplumlarımızda aile hala çok güçlü bir yere sahiptir”

Parlamento çalışmalarında, aile geleneklerinin korunması konusunda atılabilecek adımlara ilişkin değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Özellikle bizim toplumlarımızda aile hala çok güçlü bir yere sahiptir. Aileyi güçlü bir şekilde korumak ve ileri ki dönemlere taşımak zorundayız. Çünkü ailenin içerisinin boşaltıldığı toplumlar yıkılmaya mahkumdur. Dolayısıyla aile değerlerinin tahrip edilmesine, cinsiyetsizleştirme projelerine asla fırsat vermemek, genç nesillerimizin bu tehlikeli akımlardan korunması için parlamenterler olarak üzerimize sorumluluklar düşüyor. Dünyadaki bütün gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Çok şükür başka ülkelerle, özellikle Batılı ülkelerle kıyasladığınızda Özbekistan, Türkiye, Türk toplumları, Asya, diğer topluluklar hala aile değerlerine bağlıdır. Güçlü bir aile yapısı vardır. Ama biz nasılsa böyleyiz diyerek rahat oturamayız. Çünkü tehlike büyüktür, tehdit büyüktür. Bu tehdide karşı da bizim yurttaşlarımızı, genç nesillerimizi korumamız ve ailenin sağlamlaşması için üzerimize düşen sorumlulukları almamız ve tedbirleri uygulamamız gerekiyor. İki parlamentolar arasında da bu konuda yapılacak müzakereler herhalde bize yolda destek verecektir.”

- Parlamentolar arası işbirliği süreci

Kurtulmuş, “Parlamentolar arasında çalışma grubu kurulmasına ilişkin bir görüşmeniz vardı, bu nasıl çalışacak?” şeklindeki soruya yanıt verirken de şunları söyledi:

“Türk parlamentosu hem yasama meclis hem de senatoya birer temsilci vererek önce bunlar bir aralarında konuşurlar. Parlamentolarımız arasında 2017’de imzalanmış olan bir anlaşma var. Hem bu anlaşma güncellenir hem de bundan sonra parlamentolar arasında neler yapılabilecek bunlar tadat edilir ve biz üç parlamento başkanı bir araya gelerek bunu müzakere eder ve kararlaştırırız.”

 

 
'Türkiye küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı'
 
Pençe-Kilit şehidine gözyaşlarıyla veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş’tan Türk Dünyası değerlendirmesi
Kurtulmuş, "Türk dünyası, önümüzdeki çok kutuplu dünyanın önemli aktörlerinden ...
Yüksel: 'Hamas bir direniş hareketidir'
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, "Filistinliler Filistin topraklarının ...
Bahçeli’den Gazze mesajı
Bahçeli, "Gazze meselesi hem tarihen hem vicdanen hem ahlaken hem de dinen ...
 
MHP il başkanlığına tarihi konak
MHP Erzurum İl Başkanlığı Murat Paşa Mahallesi'ndeki tarihi konakta hizmet verecek.
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un tarımda bir “marka ...
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Gerekirse 105 yıl önceki adımı bir kez daha atarız, yeniden ...
 
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Kızılcahamam’da 7-9 Haziran tarihleri ...
Turan: 'Ülke huzuru için yoğun bir mesai harcıyoruz'
Turan, "Bu ülke güçlü bir ülke. Bu devlet güçlü bir devlet. Herkes te ...
'Erdoğan hepimize örnek olan gerçek bir lider'
Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva