ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
8 Mart 2019 Cuma - 07:43

Kurtulmuş: "Bu ülkeyi yolda bulmadık”

Kurtulmuş, “Muhalefet sadece iktidara laf söylemek adına 15 Temmuz hain darbe girişimine örtülü darbe diyorsa burada beka sorunu vardır. Bu ülkeyi yolda bulmadık. Kimseye de teslim edecek değiliz” dedi.

Kurtulmuş:  Bu ülkeyi yolda bulmadık”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Muhalefet sadece iktidara laf söylemek adına 15 Temmuz hain darbe girişimine örtülü darbe diyorsa burada beka sorunu vardır. Bu ülkeyi yolda bulmadık. Kimseye de teslim edecek değiliz” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Çorum’un İskilip ilçesine geldi. İlk olarak belediyeyi ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra parti teşkilatı tarafından düzenlenen mitingde halka hitap etti. Türkiye’nin son 6 yılda altı büyük olay yaşadığını dile getiren Kurtulmuş, “Bunlardan birisi MİT Başkanımız FETÖ’cü polislerle sorguya çekilerek, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidardan düşürülmek istendi. 2013 yılında Gezi Parkı olaylarını başlattılar. Amaçları iki tane yeşillik, iki tane ağaç değildi. Amaçları Tayyip Erdoğan’ı düşürmek, Türkiye’de hükümet krizi çıkarmaktı. Onu da atlattık. Arkasından 17/25 Aralık operasyonu geldi. Sözde bir yargı operasyonu, yine FETÖ’cü polisler, FETÖ’cü yargıçlar. Arkasından Kobani olayları. 6-8 Ekim olayları. Bu olaylarda 55 Kürt kardeşimizi terör örgütü militanları şehit etti. O dönemde isyan, başkaldırı çağrıları yapıldı. Arkasından çukurlar kazdılar, içerisine bombalar koydular. Şehirler yaşanmaz hale geldi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan 25 şehir ve ilçelerinde çukurlar kazıldı” diye konuştu.

Son olarak 15 Temmuz’da hain bir darbe teşebbüsüne girişildiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Amaçları sadece hükümeti düşürmek değil amaçları Türkiye’yi Suriye gibi yapmak, iç savaşa sokmak, paramparça hale getirmekti. Allah'a şükür Cumhurbaşkanımızın kararlığı ve cesareti, milletin arkasında durmasıyla onu da bertaraf ettik. Onu da yok ettik. 6 yılda 6 büyük olay. Neler yaşadık neler. 15 Temmuz gecesi. Çankaya Köşkü'nde sabaha kadar bakanlarımızla çalışmalar yaptık. Gece saat 23.00 ile 01.30 arası darbe gitti gitti geldi. Allah'a şükür halkımız kapılarda bekledi ve darbecileri kovdular. Meydanlara doldular. Beştepe önüne, TBMM önüne, Genelkurmayın önüne. Bu hain kalkışmada dava ve yol arkadaşımız hemşehriniz Erol Olçok kardeşimiz 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte İstanbul’da şehit edildi. Amaçları Türkiye’yi paramparça hale getirmekti. Suriye, Irak benzeri haline getirmekti. Allah şehitlerimizden razı olsun. Eğer şehitlerimizin cesareti, gazilerin cesareti, milletin duaları olmasaydı bugün burada olmazdık. Türkiye bambaşka bir ülke olacaktı. Milletin desteğiyle bütün badireleri atlattık” ifadelerini kullandı.

Sandıklarda bir türlü yenemedikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Gezi Parkı, 17-25 Aralık, 15 Temmuz'la yenmeye kalktıklarını anlatan Kurtulmuş, “Sert kayaya çarptılar. Sağlam iradeye çarptılar. Milletin göğsünde bütün hesapları darmadağın oldu” şeklinde konuştu.

Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yenmek için yeni bir şey denendiğini anlatan Kurtulmuş, “Şimdi başka bir şey denemeye çalışıyorlar. Bu seçimlerde AK Parti karşıtı bir ittifak oluşturmaya gayret ediyorlar. Sandıklarda Cumhurbaşkanımızı başka bir yolla göndermek istiyorlar. Bu millet buna müsaade eder mi? Sandıklarda 31 Mart’a inşallah sahip çıkacaksınız. Türkiye’de her seçimde millet yanımızda durdu. Tayyip Erdoğan’ın yanında oldunuz. Millet cumhurbşakınımızın arkasında durdu. Milli iradeye, geleceğe sahip çıktınız. Laf yapanlarla iş yapanları ayırdınız. Koca koca laf söyleyenleri, dikili ağacı olmayanları hep kenarda bıraktınız. Hizmet edenlerin peşinde koştunuz. Bu millet kendisine hizmet edenleri, gönlüne girenleri asla ve asla unutmaz. Rahmetli Adnan Menderes’i büyüklerinizden duydunuz mu? Adnan Menderes'i bu millet hep hatırladı, yad etti. Turgut Özal’ı aynı şekilde hiç bırakmadı. Onu hayırla andı. Rahmetli Erbakan hocamızı hayırla yad etti. Yad etmeye devam ediyor. Bu millet kendisine hizmet eden Cumhurbaşkanımızı hiçbir zaman bırakmadı, inşallah da bırakmayacaktır” dedi.

Sırça köşklerde siyaset yapmadıklarını açıklayan Kurtulmuş, konuşmasında şunları kaydetti:

“TV’leri izliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız her gün iki miting yapıyor. Oradan oraya koşuyor. Doğruları milletle paylaşmaya, ülkenin geleceğini birlikte dizayn etmeye çalışıyor. Derdimiz millete hizmet. Biz siyaseti sırça köşklerde yapan hareket değiliz. Biz siyaseti halkın içinde yapıyor, halkın dertlerini biliyor, halkın sıkıntılarını çözmeye gayret ediyoruz. Milletin kararına saygı duyuyoruz. Milletin kararı ile yolumuzu yürüyoruz. Büyük hizmetler yapıyoruz. 16 yılda Çorum’a 15 milyar lira yatırım yapıldı. Muazzam bir yatırım. Çorum mitinginde açıkladığı sözleri en kısa sürede gerçekleştireceğiz.”

Milletin ayağına çelme takmak isteyen olayların arkasında siyasilerin olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu milletin ayağına çelme takmak için atlattığımız olayların arkasında, badirelerin arkasında siyasiler var. Bakıyorsunuz adam Gezi Parkı olaylarında Taksim Meydanı'na yazmış 'zulüm 1453 yılında başlamış.' Sultan Fatih’in Konstantinapolisi İstanbul yapmasından rahatsız oldular. İstanbul’un bir Müslüman kenti olmasından neden rahatsız oluyorsunuz. CHP milletvekilleri ve genel başkanı Gezi Parkı’nda ülkenin geleceği için mücadele eden gençleri gözlerinden öperim diyor. Türkiye’de 6-8 olayları öncesi insanları sokağa çıkmaya davet ediyor. Bakıyorsunuz orada da siyasetçiler var. Gelelim 15 Temmuz’a. CHP Genel Başkanı 15 Temmuz’u örtülü darbe diye tanımlamadı mı. Neresi örtülü darbe. Erol Olçok ve 250 şehidimiz, binlerce gazimiz var. Darbenin arkasına daha fazla güç koysalardı bugün demokrasi olmazdı. Muhalefet sadece iktidara laf söylemek için örtülü darbe diyorsa burada beka sorunu vardır. Bu ülkeyi yolda bulmadık. Şuna buna da teslim edecek değiliz. Bu ülkeyi Suriye haline getirmek isteyenlere, parça parça etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bayrağımızın hep gölgesinde rahatladığımız, soluk aldığımız bir sığınma merkezi olacak. Bayrağımız, istikbalimizin işareti olacak. AK Parti büyük bir parti, büyük tecrübesi var, deneyimleri var. Dünya çapında bir lideri var. Bunların hepsi başarılı olmak için yeter mi. Yetmez. Gayret edeceğiz. Bugünden sonra 24 gün kalıyor. Herkese gerçekleri anlatacağız. Kimseyi unutmayacağız” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, mitingin ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. Kurtulmuş, daha sonra İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret ederek dua etti.

 
İHA Vali Memiş’i ağırladı
 
Erzurum’un da yer aldığı 7 ilde uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş: “31 Mart seçimleri Türkiye meselesidir”
MHP İl Başkanı Karataş, “Seçimi açık ara kazanacağız, Cumhur İttifakı ...
Aydemir’den AK Belediyeciliği dadaşça tarif
Milletvekili Aydemir, Erzurum’da yaygın olarak kullanılan ‘töreli olmak’ ...
“Doğu’nun tercihi cumhur ittifakı”
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel ...
 
Sekmen gençlere seslendi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nda ...
Sekmen Erzurum 2023 hedefini paylaştı
Sekmen, ‘Yürüttüğümüz projelerle Tebrizkapı’ya yepyeni bir çehre kazandırmaya ...
Sunar: “Palandöken için vizyon projelerimiz var”
AK Parti Palandöken Belediye Başkan Adayı Av. Muhammet Sunar, seçim çalışmalarını ...
 
Bakan Turhan'dan Pasinler çıkarması
31 Mart yerel seçimler öncesi Erzurum’un Pasinler ilçesine gelen Ulaştırma ...
“Kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmamız gerekiyor”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ...
Korkut Meclis Üyelerine Veda Etti
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut Mart ayı Meclisiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva