ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
2 Mayıs 2017 Salı - 02:14

Kurtulmuş: “Bakanlar Kurulu’nda revizyon söz konusu değil”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kabine değişikliği iddialarıyla ilgili, “Siyasetin gerektirdiği durumlar ortaya çıktığında Bakanlar Kurulu revizyonu gündeme gelir. Ama bugün itibariyle böyle bir durum söz konusu değil” dedi.

Kurtulmuş: “Bakanlar Kurulu’nda revizyon söz konusu değil”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kabine değişikliği iddialarıyla ilgili, “Siyasetin gerektirdiği durumlar ortaya çıktığında Bakanlar Kurulu revizyonu gündeme gelir. Ama bugün itibariyle böyle bir durum söz konusu değil” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Başbakan Yıldırım’ın bakanlar ve eşleriyle birlikte gerçekleştirdiği toplantının kabine değişikliği olarak değerlendirip değerlendirilemeyeceğinin sorulması üzerine, “Hayır, değerlendirilemez. İlk kez bakanlara eşleriyle birlikte yemek verilmiyor. Bu akşam da böyle oldu, son derece içten bir şekilde toplantı gerçekleşti. Bakanlar Kurulu başka bir şey, eşlerle toplantı başka bir şey. Siyasetin gerektirdiği durumlar ortaya çıktığında Bakanlar Kurulu revizyonu gündeme gelir. Ama bugün itibariyle böyle bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu ve doğal lideri olduğu AK Parti’ye geçişiyle ilgili süreç başlamıştır”
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sesin sonuçları açıklamasının ardından doğal sürecin işlemeye başladığını kaydeden Kurtulmuş, “Ayın 27’sinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kesin sonuçları açıkladı. Bundan sonra da Türkiye’de yeni yönetim modelinin kabul edilmesiyle birlikte hızlı şekilde uyum yasalarının gerçekleşmesiyle ilgili adımlarını atacağız. TBMM’de uyum yasalarının çıkartılması sürecinde parlamentodaki partilerle işbirliği ve diyalog halinde çalışacağız. Tüm partilere kapımızın açık olduğunu ifade etmek isteriz. Bu yeni dönemin ortaya koyduğu en önemli gelişmelerden biri cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kurulmasıdır. Bu süreç başlamıştır. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu ve doğal lideri olduğu AK Parti’ye geçişiyle ilgili süreç başlamıştır. Önce MYK ve arkasından MKYK toplantısında alınan karalarla birlikte bu süreç başlatılmış ve 21 Mayıs’taki kongre için düğmeye basılmıştır” şeklinde konuştu.

“Yarın saat 13.00’te AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanımızın yeniden üye olmasıyla ilgili bir toplantı yapılacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 Mayıs’ta AK Parti’ye üye olacağını kaydeden Kurtulmuş, “Yarın da 2 Mayıs’ta saat 13.00’te AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanımızın yeniden üye olmasıyla ilgili bir toplantı yapılacak. Ben Cumhurbaşkanımızın partiye dönüşüyle büyük bir sinerjinin otaya çıkacağını ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Tüm işçilerin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü kutlayan Kurtulmuş, “AK Parti iktidarları sırasında ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ olarak resmi tatil ilan edildi. 1 Mayıs Türkiye’nin her yerinde şenlik içinde kutlandı. Sükunet ve barış içinde toplantılar gerçekleşti. Bunları provoke etmek isteyen bazı unsurlar olduysa da önce emekçi kardeşlerimiz ve arkasından da emniyet kuvvetlerimiz bunlara izin vermedi” açıklamalarında bulundu.
Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı’na ekonomiye ilişkin önemli sunumların yapıldığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:
“Bugünkü toplantıda ekonomiyle ilgili önemli sunumlar yapıldı. Dünya ekonomisindeki son gelişmeler ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek tarafından gündeme getirildi. Görüşler Bakanlar Kurulu’nda paylaşıldı. Önümüzdeki dönemde esas hedefin üretimi arttırmak, istihdamı arttırmak ve enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek olarak hedeflendi. İhracatın artacağını göreceğiz.”

“AB’nin olumlu açıklamaları devam ettirmesini diliyoruz”
16 Nisan referandumunun ardından Avrupa ülkelerinden Türkiye için yapılan olumlu açıklamalar hakkında konuşan Kurtulmuş, “AB’de Türkiye aleyhtarı akımın, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtı tavrın geliştiğini ifade ettik. En kötü muameleyle karşılaştığımız dönemde Avrupa’nın içindeki ırkçılığın ekmeğine yağ süren siyasetin dışında kalmasını ifade ettik. Bu açıklamaları makul olarak görüyoruz. Türkiye halk karar verdi, resmi karar açıklandı. Sandıkların güvenliği sağlandı. Türk halkının ortaya koyduğu irade kesinleşti. Yapılan açıklamaları Türkiye’deki karara saygı göstermek olarak görüyoruz. AB de gelişen tavırları kenara bırakarak Türkiye üzerinden açılım süreci olumlu olacaktır. AKPM’nin kararı haksız bir karardır ama yaptırım gücü yoktur. Böyle bir süreçle karşı karşıya değiliz. AB’nin olumlu açıklamaları devam ettirmesini diliyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

“İsrail’in işgal ettiği topraklardan ve yeni işgalleri sürdürmesinden rahatsızlık duyuyoruz”
Hamas Lideri Halid Meşal’in açıkladığı siyaset belgesi hakkında konuşan Kurtulmuş, “İsrail’in işgal ettiği topraklardan ve yeni işgalleri sürdürmesinden rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz. İsrail’in BM kararlarına uyması gerektiğini ifade ediyoruz. İki devletli bir çözümün yegane alternatif olduğunu düşünüyoruz. Filistin halkının varlığı, özgür, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının şart olduğu, evet var ama özgür ve bağımsız değil. Hamas’ın siyaset belgesini inceledikten sonra detaylı görüşlerimizi açıklarız” ifadelerini kaydetti.

“Terör gurubuyla müttefiklerimizin görüntü vermesinin şık olmadığını ifade etmek gerekir”
Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği harekatların milli güvenlik için yapıldığını söyleyen Kurtulmuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin sınır dışında attığı adımlar milli güvenlik içindir. Laf olun diye bu operasyonlar yapılmıyor. Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak ve terör tehdidini kaldırmak için zorunlu olarak yapılan işlerdir. Terörün cenneti olan bölgede müttefiklerimize Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü korumak tavsiyesinde bulunuyoruz. Biz bu bölgede ABD ve Rusya’yla ortak yeni perspektifler geliştirmek üzere samimi olarak çalışmaya hazırız. Terör gurubuyla müttefiklerimizin görüntü vermesinin şık olmadığını ifade etmek gerekir. Kilis’e düşen bombaların hesabı yok. Fırat Kalkanı Harekatıyla o bölge güvenlik altında alındı.”

 
Akçakale Mağarası ilgi odağı oldu
 
TYB Şubeleri Erzurum'da buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ'dan SMA ilacı ile ilgili açıklama
Akdağ, SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılan ilaçla ilgili açıklama ...
57. Alay için vefa yürüyüşü
Çanakkale Savaşı’nın 102. Yıl dönümünde gencinden yaşlısına Erzurumlu, ...
Sezer güven tazeledi
Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. ...
 
Milletvekili Aydemir: Milli irade iman kalasıdır
Aydemir, Milli iradenin, FETÖ, PKK gibi şer odaklarına, ihanet şebekelerine ...
Akdağ'dan Üniter yapı hassasiyeti vurgusu
Bakan Akdağ: "Üniter yapının istikbalimiz, bekamız için ne kadar önemli ...
Erdoğan: "Tayyip Erdoğan bir tabu değildir, bir kuldur'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tayyip Erdoğan bir tabu değildir. ...
 
Deligöz: “Türkiye kabuğuna sığmıyor”
16 Nisan tarihinde yapılacak olan Halk Oylaması'na sayılı günler kaldı.
'16 Nisan milletimizin bir miladı olsun'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin devam ettiğini ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da 35 kişilik cirit ekibi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva