ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
28 Eylül 2017 Perşembe - 08:07

Kur'an Kursları 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi başladı

2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarıyla beraber Kur’an Kursları da öğretime başladı. Bu yıl Yakutiye bölgesinde 10 bini aşkın öğrenciyi okuttuklarını belirten İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Kış döneminde ise 3 bin civarında öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyledi.

Kur an Kursları 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi başladı

Yeni eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarıyla beraber Kur’an kurslarının da öğretime başladığını söyleyen İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, bu yıl Kur’an kurslarının açılış programını 15 Temmuz Kurtuluş Kur’an Kursu ile yaptıklarını dile getirdi. B tipi olarak hizmete açılan bu kursta yaklaşık 60 tane öğrencinin hafızlık eğitimi alacağı bilgisini paylaşan Sula, “Vatandaşımızın sadece maddi olarak değil manevi eğitiminde de Kur’an Kurslarının yerinin büyük olduğunu düşünüyoruz” dedi. Bu yıl Yakutiye bölgesinde düzenlenen yaz kurslarında 10 bini aşkın öğrenciyi okuttuklarını dile getiren Sula, Kış döneminde ise 3 bin civarında öğrencinin eğitim öğretime başladığını kaydetti. Sula ayrıca, “Kur’an Kurslarında eğitimlerin izbe yerlerde, yeraltlarında değil fiziki şatlar uygun olan yerlerde yapılmasını istiyoruz” diye ekledi.

“60 TANE ÖĞRENCİMİZ HAFIZLIK EĞİTİMİ ALACAKLAR”

Bu dönem açılışı yapılan 15 Temmuz Kurtuluş Kur’an Kursunda yaklaşık 60 tane öğrencinin hafızlık eğitim alacağını söyleyen Sula, “2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarıyla beraber Kur’an kurslarımızda öğretime başladı. Bu sene Erzurum İl Müftülüğü olarak Kur’an kurslarımızın açılış programını 15 Temmuz Kurtuluş Kur’an Kursu ile yaptık. Öncelikle bu eğitim ve öğretim döneminde B tipi olarak hizmete açılan bu kursumuzda yaklaşık 60 tane öğrencimiz hafızlık eğitimi alacaklar. Erzurum zaten hafızları ile meşhur olan, tanınan ve güzel sesli hafızları ile bilinen bir yer. İnşallah sadece orada değil, bütün eğitim kadrosu ile beraber Erzurum il ve ilçelerimizde açılış programlarıyla bu eğitime başlanmış oldu. Biz tabi Kur’an Kursları eğitim ve öğretimine başlarken Kur’an’ı Kerim’i hatasız, düzgün olarak okunmasının yanı sıra özellikle gününüzde İslami konularda çokça şey konuşulduğu bir zamanda sağlam, sahih bilgileri, Kur’an’ı Kerim’in sadece metninin değil manasının da anlaşılması, anlatılması yaşanmasıyla ilgili tedbirleri de alıyoruz” ifadelerini kullandı.

YAKUTİYE BÖLGEMİZDE 10 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYİ OKUTTUK

Yakutiye bölgesinde bu yaz döneminde 10 bini aşkın öğrenciyi okuttuklarını kaydeden Sula, Kış döneminde ise 3 bin civarında öğrencinin eğitim öğretime başladığını belirterek, “Özellikle bu türlü Kur’an Kurslarının yapkında ve yaşatılmasında katkı ahini olan hayırsever kişi ve kuruluşların yanı sıra gerek Büyükşehir Belediyemizin, gerek ilçe belediyelerimizin bu binaların fiziki şartlarının oluşturulmasında büyük katkıları var. Özellikle vatandaşımızın sadece maddi olarak değil manevi eğitiminde Kur’an Kurslarını büyük olduğunu düşünüyoruz. Bu sene yaz kurslarında sadece Yakutiye bölgemizde 10 bini aşkın öğrenciyi okutmuştuk olduk. Kış döneminde ise erkek-kadın 3 bin bin civarında eğitim öğretime başladılar. Eğitim ve öğretimin başladığı okullarımıza ki tüm öğrencilerimize Allah’tan zihin açıklığı diliyorum. Öğretmenlerimize de öğrenciler en güzel şekilde yetiştirebilmeleri için Allah’tan güç ve kuvvet vermesi ve bu şuurla eğitim ordusunun hizmet vermesini diliyorum” diye konuştu.

“EĞİTİMLERİN FİZİKİ ŞARTLARI UYGUN OLAN YERLERDE YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Kur’an Kurslarında eğitimlerin izbe yerlerde, yeraltlarında değil fiziki şartları uygun olan yerlerde yapılmasını istediklerinin altını çizen Sula, “Biz Kur’an kurslarımızda alternatif bir eğitim olarak düşünmüyoruz ama 4-6 yaş aralığından başlayarak yetişkin inanlara da Kur’an eğitimini vermeye gayret gösteriyoruz. Bu konuda da yetişmiş elemanların sayılarının artması için gayret gösteriyoruz. Kur’an Kurslarında eğitimlerin izbe yerlerde, yeraltlarında değil fiziki şartları uygun olan yerlerde yapılmasını istiyoruz. Biz sağlam bilgiliyi, doğru bilgiyi insanların zihinlerine yerleştirdikçe bugün açılan Kursumuzun adı 15 Temmuz’du. İlerde başka 15 Temmuzların yaşanmaması için bir adım atmış olacağız” dedi.

 
KUDAKA Proje Gündemi'yle toplandı
 
1.2 Milyon TL emanette
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesinde “Engelsiz Şenlik” başladı
Atatürk Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen ...
Palandöken Belediyesi 3 bin öğrenciyi sevindirdi
Palandöken Belediyesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında okula yeni başlayan ...
Üniversite öğrencileri okul tadilatı yaptı
ANDA Kardeşe Vefa Derneği tarafından, Oltu’ya bağlı Gökçedere Mahallesi ...
 
İlk dersi Kars Kapı Şehitliği’nde yaptılar
19 Eylül 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa ...
Eğitim-Bir-Sen İl Divan toplantısı yapıldı
Erzurum Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Genel Başkan ...
Aktay: 'Marifetname bir şaheser'
TÜBA - Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) ...
 
Oltu’da İlköğretim haftası etkinlikleri
İlköğretim Haftası münasebetiyle Oltu’da da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Atatürk Üniversitesi Standı yoğun ilgi gördü
Geleneksel olarak düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri, bu yıl 21-24 Eylül ...
Eğitim - Bir-Sen’den kırtasiye yardımı
Eğitim-Bir-Sen okulların açılmasıyla birlikte İlköğretim Haftası içinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva