ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Aralık 2011 Perşembe - 07:55

Küçükler ‘kirliliği’ değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum çok ciddi bir değişim ve gelişim süreci yaşıyor.” dedi. Küçükler, “Erzurum’un altyapı alanındaki ihtiyaçlarını büyük ölçüde giderdik, şimdi sıra üstyapı dediğimiz kentsel dönüşüme geldi” ifadesini kullandı.

Küçükler ‘kirliliği’ değerlendirdi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum çok ciddi bir değişim ve gelişim süreci yaşıyor.” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da yerel yayın yapan Kanal 25 televizyonuna konuk oldu. “Gündem” adlı programda gazeteci Selahattin Şener ve Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Öztürk Akkök’ün sorularını yanıtlayan Başkan Küçükler, Erzurum’un geçirdiği değişim sürecini anlattı. Küçükler, “Erzurum’un altyapı alanındaki ihtiyaçlarını büyük ölçüde giderdik, şimdi sıra üstyapı dediğimiz kentsel dönüşüme geldi” ifadesini kullandı.
Selahattin Şener’in hazırlayıp sunduğu programın ilk konusu hava kirliliği oldu. Erzurum’da mevsimsel geçiş, gece ile gündüz sıcaklıkları arasındaki fark ve topografik nedenlerden dolayı bazı zaman dilimlerinde hava kirliliğine rastlanabildiğini kaydeden Başkan Küçükler, geçmiş yıllara dikkat çekti.
Erzurum’da doğalgazın kullanılmaya başlandığı 2004 yılından sonra hava kirliliği oranının çok ciddi oranlarda düşüş kaydettiğinin altını çizen Başkan Küçükler, “2004 kış sezonunda kirlilik sınır değerlerinin aşıldığı gün sayısı oldukça fazlaydı ve biz bu nedenden dolayı kriz masası oluşturmuştuk. Dönemin valisinin başkanlığında toplantılar yapıyor, hava kirliliğini nasıl ortadan kaldıracağımızı konuşuyorduk. Çünkü o dönemlerde hava kirliliği, neredeyse ölümcül değerlere ulaşabiliyordu.” diye konuştu.
KÜÇÜKLER: HAVA KİRLİLİĞİ KONUSUNDA GEÇMİŞ YILLAR UNUTULMAMALI
2004 yılından sonra artan doğalgaz kullanımı ve kentsel dönüşüm çalışmalarının, hava kirliliğiyle mücadele noktasında çok önemli adımları teşkil ettiğini anlatan Başkan Küçükler, “Mesela geçtiğimiz kış sezonu boyunca sınır değerlerinin aşıldığı gün sayısı 6 olmuştu. Önceki yıllara oranla çok ciddi bir düşüş olduğunu zaten bu veriler ortaya koyuyor. Amacımız elbette hava kirliliğini tamamen ortadan kaldırmak. Biz bu konuyu geçtiğimiz hafta Ankara’da Sağlık Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte yaptığımız çeşitli toplantılarda da ele aldık. Bu yıla ait hava kirliliği verilerini de temin ederek atılabilecek adımlar üzerinde durduk. Sonuç itibariyle geçen yıllara oranla Erzurum’da hava kirliliği çok ciddi oranlarda azaltılmıştır. İçinde bulunduğumuz sezon itibariyle başta da ifade ettiğim gibi; iklimsel ve fiziksel nedenlerden kaynaklanan bir durum söz konusu. Erzurum’un kurulduğu bölge çanak şeklinde ve etrafı ise dağlarla çevrili. Bu da hakim rüzgarlar için büyük bir engel teşkil ediyor. Şehrin üzerinde oluşan grimsi tabaka, hava sirkülasyonu yetersizliği ve inversiyon adını verdiğimiz yüksek basınç ve ısı değişimlerinden kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.
KÜÇÜKLER, HAVA KİRLİLİĞİ TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ
Doğalgaz kullanımının Erzurum’da yüzde 65 dolayında olduğuna işaret eden Küçükler, katı yakıt konusuna da değindi. Başkan Küçükler, SYDV tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak dağıtımı yapılan kömürlere vurgu yaparak, “Hava kirliliğiyle mücadele noktasında bu kömürlerin kalite ve verimliliği üzerinde durulması gerekir diye düşünüyorum. Kaldı ki, bu bağlamda çeşitli çalışmaların yürütüldüğü de bir gerçek. Buna ek olarak, yine hava kirliliğinin yaşanmasında etkin rol oynayan bir diğer husus ise, çarpık yapılaşmadır. Biz bununla da mücadele ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin gecekonduyu yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz 10 bin adet konut yapmak. Mantolama sistemine sahip, modern ve lüks konutlar olacak bunlar.” diye konuştu.
“GÖREV GELİR GELMEZ BİZ DE UYDU KENTLER TASARLAYABİLİRDİK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, altyapı hizmetleri anlamında çok büyük bir mesafe kaydedildiğini belirterek, “Erzurum’un sıra geldi üstyapısına. Bu süreçte dev gecekondu ıslah projelerinden yeni yaşam alanlarına varıncaya kadar her ayrıntıyı düşündük. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar tek bir gecekondunun yapılmasına bile müsaade etmedik. Bizden önceki bütün yönetimler uydu kentler oluşturdu, bunu biz de yapabilirdik. Erzurum’da AK Kent adıyla biz de bir uydu kent projesi tasarlayabilirdik. Ama biz bunu yapmadık, tam tersine merkezdeki gecekonduları ıslaha yöneldik. Hasani Basri’de sosyal konutlar yaptık, Şehitler Mahallesi’nde yılların hayalini gerçekleştiriyor, orada da sosyal konutlar üretiyoruz. Mal Meydanı gibi Erzurum’un büyük gecekondu alanlarından birisi olan bölgeyi kamulaştırdık, tertemiz yaptık. Palandöken Caddesi’nde kamulaştırma yaptık, ikinci etap için düğmeye bastık. Kale çevresini Erzurum’un cazibe merkezi haline getireceğiz. Bunlar üstyapı anlamında kıymete haiz çalışmalar. Bizim amacımız Erzurum şehir merkezini fiziki manada yüksek kalite standartlarına kavuşturmaktır.” şeklinde konuştu.
“BİZDEN SONRAKİ YÖNETİMLERİN ALTYAPI SORUNU OLMAYACAK”
Erzurum’un altyapı sorunlarının ortadan kaldırıldığını dile getiren Başkan Küçükler, “Erzurum’un önümüzdeki 50 yıl boyunca içme suyu sıkıntısı olmayacak. Yeni bir projeyle içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini de yenileyeceğiz. Katı Atık Tesisi yaptık, tıbbi atık sterilizasyon tesisi yaptık. Bunlar trilyonlarca lira para harcanarak gerçekleştirilebilinecek çalışmalar. Biz bunları yaptık, başardık. Bizden sonraki yönetimlerin artık içme suyu, kanalizasyon, katı atık ve atık su gibi bir sorunu olmayacak.” dedi.
“2011 TESİSLERİ KONUSUNDA HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuk olduğu televizyon programında 2011 Kış Oyunları ve bu kapsamda yapılan tesislere de değindi. Başkan Küçükler, Erzurum’un 2011 Kış Oyunları sayesinde dünyanın sayılı kış sporları merkezleri arasına girdiğinin altını çizerek, tesislerin bundan sonraki durumunun ne olacağına ilişkin soruları yanıtladı.
“Bizim amacımız üzüm yemek” diyen Başkan Küçükler, “2011 tesisleri yapılırken sadece organizasyonun yapılacağı zaman dilimini değil, bundan yıllar sonrasını bile hesaba kattık. O dönemde Konaklı bölgesinin kullanılmaması ve tesislerin prefabrik olarak tasarlanması bile gündeme geldi. Ama biz buna izin vermedik. Bu tesisler kalıcı olsun ve Erzurum’un geleceğine hizmet etsin dedik. Biz bu tesislerin her biri tam kapasite çalıştırılsın istiyoruz. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında bir dağıtım ve görev dağılımına da varız. Bu tesisleri işletelim, çalıştıralım ve kış turizmine katkıda bulunalım. Sonuçta bu işin döngüsü Erzurum’a kazanım olacak.” diye konuştu.

 
Aziziye’de eğitim seferberliği
 
Akdağ isminde Meclis ittifakı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altyapi büyük oranda giderilmismimis 15 Aralık 2011 Perşembe 08:42

Eger erzurumun altyapisini giderilmis olarak görüyorsan, altyapi kelimesi icin sözlüge bak derim...ha olmadiysa halka bak derim...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşıma kar perdeli çözüm
Kış aylarında kar ve tipi nedeniyle sürekli kapanan Erzurum-Bingöl karayoluna ...
Yaban yaşamına soğuk darbesi
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışından sonra etkisini gösteren soğuk hava ...
Oltu’nun şekerini ölçtüler
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Oltu Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri ...
 
Soylu, saygı ve şükranla anıldı
Erzurum'da 33 yıl hizmet eden Sıhhat Müdürü, günümüz ifadesiyle Sağlık ...
AZMEK meslek edindiriyor
Kısa adı AZMEK olan Aziziye Belediyesi Mesleki Eğitim ve Hobi Kursları’na ...
‘Sağlıkta AB standartlarını geçtik’
Erzurum'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personeline yönelik düzenlenen ...
 
Bir öğünde 2 kilo çiğ et yiyor
Şenkaya ilçesinde çiğ et yiyerek yaşayan vatandaş, görenleri hayrete düşürüyor.
Buz sarkıtları 25 metreye ulaştı
Erzurum'un Şenkaya ilçesinden geçen Lehsor Deresi'nde oluşan dev buz sarkıtları ...
Yürek parçalayan aile dramı
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yanlızçam köyünde Abat ailesinin acı feryadı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva