ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>SİYASET
25 Temmuz 2013 Perşembe - 17:13

Küçükler Büyükşehir Yasasını anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte köyden kente göçlerin sona ereceğini söyledi.

Küçükler Büyükşehir Yasasını anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte köyden kente göçlerin sona ereceğini söyledi. Başkan Küçükler, “Büyükşehir Yasası ile birlikte köy ve ilçelerde projelerimizi tamamladığımızda, insanlar bütün hizmetleri aldıklarında artık şehre göç etmeyecekler” dedi.

TORTUM ETABI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un şirin ilçelerinden Tortum’da bir dizi gezi ve incelemede bulundu. Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak ile görüşen Başkan Küçükler, daha sonra ilçe esnafını gezdi. Yöre sakinleriyle buluşan ve esnaf dükkânlarını tek tek gezen Başkan’a, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Tortum Belediyesi Meclis Üyeleri Nuri Kaya, Ahmet Çolak, Dursun Toraman, İsa Yılmaz ve İskender Karakelle eşlik etti.

Başkan Ahmet Küçükler, esnaf gezisinin ardından, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak’la birlikte Tortum Oturumu’na katıldı. Tortum Oturumu`nda konuşan Başkan Çakmak, ilçe hakkında bilgi verdi. Çakmak, şunları söyledi: “Tortum; Erzurum’un 54 kilometre kuzeyinde, turizmi ön plana çıkarmak istenen şirin bir ilçemizdir. Burası Türkiye’nin en huzurlu ilçelerinden biridir. Burada bulunmak bir ayrıcalıktır, insanları muhlis ve anlayışlıdır. Biz bu göreve hizmet için geldik. Belediyeyi teslim aldığımız zaman borç yükümüz vardı, personelimiz fazlaydı. Acil eylem planı hazırladık ve zaman içerisinde borçlarımızı ödedik. Tortum’un su sıkıntısı vardı bu sorunu da çözdük. Suyu en ucuz veren belediye biziz. Altyapı problemini çözdük, kanalizasyon hattını Kaledibi Mahallesi’ne kadar indirdik."

“GÖÇ, BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE BİRLİKTE ORTADAN KALKACAK”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler de ilçede bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tortum Oturumu’nda Büyükşehir Yasası’nı anlatan Küçükler, şöyle devam etti:

“Büyükşehir Yasası ile birlikte başkanlarımızın yükünü hafifleteceğiz. Yasanın şöyle bir mantığı var; daha çok kırsalı, ilçeleri ve köyü, şehirle entegre etme amacını taşıyor. Daha önce Hükümetimiz KÖYDES ve BELDES projelerini geliştirdi, bunların hepsi bilinçli bir gelişmeydi, bundan sonraki sistem de Büyükşehir Yasası’ydı. Eskiden köyler çok az hizmet görüyordu ama artık ülke olarak Avrupa Birliği sürecine girmeyi düşündüğümüz bir dönemde artık bütün köyler ve ilçelerde insanca yaşanabilir ortamlar oluşturmak mecburiyetindeyiz. Büyükşehir Yasası’nın asıl amacı kırsala daha çok hizmet götürmektir. Kırsalı şehirle irtibatlı hale getirmek ve aynı zamanda şehre olan göçü de önlemektir. Göçü önlemekle birlikte tarım ve hayvancılığı daha etkin ve verimli hale getirmektir. Köylerdeki insanlar istediği hizmeti göremeyince şehre geliyorlardı. Büyükşehir Yasası ile birlikte köy ve ilçelerde bütün projeleri tamamladığımız da insanlar bütün hizmetleri aldıklarında artık şehre göç etmeyecekler.”

Yasa ile birlikte hizmet anlayışının daha geniş yüz ölçümlere yayılacağını hatırlatan Küçükler, “Atık su arıtma gibi, içme suyu gibi, ulaşım gibi, itfaiye ve mezarlık hizmetleri artık Büyükşehir’in görev ve sorumlulukları içerisinde yer alacak. Bizim amacımız; ilçe belediyelerimizle beraber aynı duygularla vatandaşa hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu çalışmalarla göstermektir” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuşmasında proje bilincine dikkati çekerek, proje bilincinin sadece belediye hizmetlerinde değil hayatın her alanında uygulanması gerektiğini bildirdi.

BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNDEKİ GELİŞİM

Başkan Küçükler, belediyecilik hizmetlerindeki gelişimin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yönettiği dönemle başladığını, bunun Türk idari sisteminde bir başlangıç olduğunu vurguladı. Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlçelerimizin önemli değer ve güzellikleri var. Belediyecilik son yıllarda başladı. Eskiden şehir ve ilçelerde çok ciddi belediyecilik yapılmadı. Hangi belediye başkanına sorsanız size enkaz edebiyatından bahseder. Gerçekten ülkemizde hizmet ve belediyecilik süreci Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yükselmiş ve onun hizmet anlayışı Türkiye’ye model olmuştur. İstanbul, Ankara, Kayseri kısacası tüm Türkiye’deki belediye başkanları Sayın Başbakanımızın idarecilik sistemi ve yönetim anlayışını özümseyerek başarılı oldu. Ondan önce örnek olan bir belediye yok.” Programda Tortum Organik Ürünler Çarşısı’nın oluşturulması gerektiği de vurgulandı.

TORTUM’DA RAMAZAN EĞLENCESİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinliği Tortumlularla buluştu. İlçe merkezinde gerçekleştirilen özel eğlence programında semah ekibi, meddahlar, Hacivat ve Karagöz gösteri yaptı. Kenya Akrobasi Grubunun gösterisinin ardından Ramazan Oratoryosu ile devam eden etkinlik Şair Ahmet Coşkun’un şiirleriyle sona erdi.

 

 

 
Dağcılar Ims’te yarışacak
 
Hırsızlık şüphelisi 4 kişi yakalandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taha Tuğlular 26 Temmuz 2013 Cuma 11:21

Önce doğmadık çocuğa don biçmeyin.Bu tasarı ile devlet idaresi zayıflatılırken siyasal belediye idaresi güçlendiriliyor.Tasarı hayata geçtiğinde pkk ve bdp'ye hizmet edeceği,uzun vadede de AK Parti'nin aleyhine hizmet edeceği pekala biliniyor. Büyükşehir belediye sınırlarının il sınırına çıkarılmasıyla kendiliğinden bölgesel yönetimler ihdas edilmiş olacak.Bu yasa ile vatandaşın seçilmiş kişilere yakınlığı ortadan kalkacak.Zaten dünyada kırsal alanları içerisine alan bir belediye anlayışı hiç gelişmemiştir. Bu yasa ile İl İdaresi sistemi aşınacak ve kamu düzeni sağlanamayacak.Hele hele Türkiye gibi bir ülkede,terör gibi bir bela varken bu yasa neye çıkarıldı ki? Bu yasaya, sırf AK Parti'nin Güneydoğu'da oy almak için çıkarılmış bir yasa demek doğru olur.Bu zaten olmayacak ve büyük de bir tahribat olacaktır.Eğer bu yasa hizmette büyük başarılar elde edecekse o zaman tüm illeri bu kapsama alalım.Yerel yönetimlerin devleti temsil etme gibi bir görev ve kaygıları da yok.Devamlı güçlenen yerel yönetimler özellikle Güneydoğu'da, halkın ihtiyacı deyip milli egemenlik alanına giren konulara el atacak,taşrada devlet otoritesi alevlenip zayıflanacak ve federal yapı, özerlik gibi tartışmalar beraberinde gelecek.Mesela AK Parti Van'da %40,Mardin'de %32 oy alıyordu.Bölgesel yapıyı çağrıştıran bu düzenleme,etnik milliyetçilikle birleştiğinde,oluşacak atmosferde bu vilayetlerde etnik siyasal partilerin dışında seçim kazanmayı imkansız hale getirecek halbuki bir önceki dönemde bu iki şehirde belediye AK Parti'nin idi.Şimdi artık mümkün değil.Büyükşehir belediyelerinin il genelinde yetkili kılınması Allah aşkına nasıl bir akıldır? Bu yasa ile üniter yapı büyük bir risk altına girmiştir.Huhukun üstünlüğü ortadan kalkacaktır.Şunu iyi biliniz ki bu yasa sözde terör örgütü ve onun uzantı ve yandaşlarıyla müzakeredir.Halbuki terörle müzakere değil mücadele yapılır.Bu yasa Sakarya, Kocaeli ve Erzurum'da durduğu gibi Diyarbakır,Van ve Mardin'de durmayacaktır. Bunları neden söylemiyorsun? Allah'tan kork,kullarda haya et.Düşmüşsün ortalığa "eyalet sisteminin yolunu açacağı" bu yasayı savunuyorsun.Adamların ajandalarında "Büyük Kürdistan" var,Batı'nın kucağımıza bıraktığı bir gayri resmi çocuk var, özerliği sık sık dillendirerek bağımsız bir devlete doğru gidiş var,sen halen başını kuma sokup gerçekleri görmüyorsun.Bırak bu aymazlığı da gerçekleri gör ve söyle.Tabii ki senin tuzun kuru pek telaşında da değil.Yarın belki bir de Meclise gidersen gel keyfim gel.Zaten çok kuvvetli duyumlarımız da bu şekilde.Ama Allah korusun eğer bu ülke parçalanırsa bu millet sizi ayak parmaklarınızdan asar.Bunu çok iyi görün.Bana değmeyen yılan bir gün sana da değer.Allah bu aziz ve büyük Türk Milleti'ni ve bu büyük Devlet-i Âliyyi korusun,saklasın Âmin, Âmin, Âmin !.. Bu mübarek Cum'a Günü'nün yüzü hürmetine...

Yorumu oyla      11      5  
gurbetteki Dadaş 26 Temmuz 2013 Cuma 08:50

Sayın Başkanım sizin deyiminizle.Belediyecilik hizmetleri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yükselmiş ve onun hizmet anlayışı Türkiye’ye model olmuştur. İstanbul, Ankara, Kayseri kısacası tüm Türkiye’deki belediye başkanları Sayın Başbakanımızın idarecilik sistemi ve yönetim anlayışını özümseyerek başarılı oldu.Peki adama sormazlarmı sizin neyiniz eksikti bu saydıklarınızdan,hükümet desteğimi?

Yorumu oyla      9      5  
misafir 25 Temmuz 2013 Perşembe 18:21

yasa anlatacına pis hale getirdiği suları nasıl temizleyeceğini söylesin. bizim ihtiyacımız buna.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyelere “çalışıyorlar” eleştirisi…
Son günlerde hız verilen asfaltlama çalışmaları vatandaştan takdirle beraber sitem de alıyor!
Çığlık vatandaşın nabzını tuttu
AK Parti Erzurum Milletvekili ve MKYK Üyesi Fazilet Dağcı Çığlık, TBMM ...
Çığlık Uzundere’de Esnafı Ziyaret Etti
TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte Erzurum’a gelen AK Parti Milletvekili ...
 
AK Parti Milletvekili Çığlık Oltu’da
Beraberinde İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçan olduğu halde ilçeleri ziyaret ...
Küçükler esnafla istişare etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, tarihi Taşmağazalar ...
Öztürk gündemi ele aldı
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Suriye ...
 
Çığlık Karaçobanlıları dinledi
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Karaçoban İlçesinde ...
Küçükler ilçe turunda
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Anadolu’nun yüksek ...
Ertek’ten su savunması
Vali Ahmet Altıparmak’a sulardan dolayı şikâyette bulunan vatandaşın evine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva