ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>SİYASET
16 Temmuz 2013 Salı - 16:17

Küçükler Büyükşehir Yasası’nı anlattı

Küçükler, ilçe merkezinde düzenlenen Horasan Oturumu’nda Büyükşehir Yasası’nı anlattı. Küçükler, yasanın önemine vurgu yaparak, “Bu yasa; Türk idare sisteminde devrim niteliğinde çok önemli bir yasadır” dedi.

Küçükler Büyükşehir Yasası’nı anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, Horasan ilçesinde gezi ve incelemede bulundu. Başkan Küçükler`e Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem ve Meclis üyeleri eşlik etti.

İlçede esnafı gezen Başkan Küçükler, 18 bin 600 nüfusa sahip yerleşim birimindeki problemleri yerinde tespit etti. Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem ile diğer yetkililerin katıldığı esnaf gezisinde Küçükler, Horasanlıların Ramazan ayını kutladı.

Başkan daha sonra Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı’nın hazırlayıp sunduğu "Horasan Oturumu"na katıldı. Programda Büyükşehir Yasası’nı anlatan Küçükler, “2014 Mart ayı itibariyle Büyükşehir Yasası ile birlikte bütün ilçelerimiz ve bu ilçelere bağlı köylerle birlikte il sınırımızın tamamı Büyükşehir’in sorumluluğuna giriyor. Bu yasa; Türk idare sisteminde devrim niteliğinde çok önemli bir yasadır. İllerimizin gelişmesini istiyorsak, doğru sisteme varmasını istiyorsak, mutlaka bu sistem olmalıydı. Bu sisteme yabancı bir toplum değiliz. Osmanlı döneminde de buna benzer bir sisteme sahiptik.  Mevcut sistemle devam edilecek olsa birçok ilçenin aradan 50 yıl geçse bile bugünkü halinden çok daha fazla ilerilere gitme şansı yok. Yeni yasa köylerimiz dâhil, il sınırlarının tamamında hizmet yapmaya mecbur bırakıyor ki biz de bu hizmeti severek ve isteyerek yapmaya hazırız” dedi.

“GÜNÜMÜZDE HİZMET ANLAYIŞI DEĞİŞTİ”

Başkan Av. Ahmet Küçükler, mahalli idarelerde hizmet anlayışın giderek değiştiği ifade etti. Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde hizmet anlayışı değişti. Klasik anlamdaki bir hizmeti sürekli uygulamak mümkün değil. Şöyle bir örnek verelim: Bir araç almak mesele değil, asıl mesele daha sonra onun bakımının yapılması, servis hizmetlerinin güzelce verilip verilememesidir. Hizmetin sürekliliği ve kalitesinin ön plana çıkması gerekir. Şehrimizin her bir bölgesindeki ilçeler ve ilçelere bağlı köylere hizmetin tek elden organize bir şekilde götürülmesi gerekirdi. Bu yasa ile birlikte artık Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimizin de eliyle yörelerin kılcal damarlarına varıncaya kadar en ücra köşelere varıncaya kadar artık hizmetleri sağlıklı bir şekilde her yere götürebileceğiz.”

“BÜYÜKŞEHİR, BÜTÜN HİZMETLERDEN SORUMLU OLACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni yasayla birlikte kurumun bütün hizmetlerden sorumlu olacağını bildirdi. Başkan Küçükler, şöyle dedi: “Vatandaşlarımız bir şeyden emin olacak, o da şu: Artık yeni yasa ile kendisinin hesap soracağı, başvurabileceği merciler oluşuyor. Horasan’ın ilçeye bağlı bir köyünün muhtarının gidebileceği çok fazla yer yoktu. Bugün itibariyle yeni sistemle birlikte hemen merkezindeki Horasan İlçe Belediyesi ona hizmet vermek mecburiyetindedir. Bu yeterli değil. Büyükşehir Belediyesi direkt onun hizmetinden sorumlu duruma geliyor. Hizmeti isteyecek ve isteği yerine getirilecek.”

SU ARITMA TESİSİNİ ÖRNEK VERDİ

Başkan Küçükler, Horasan ilçesinde içme suyu sorununun bulunduğunu anımsatarak, benzer bir sorunun yaşandığı Erzurum`da su problemini nasıl çözüldüğünü örneklerle ifade etti. ESKİ`nin su arıtma tesisini hatırlatan Küçükler, “Horasan’da suyla alakalı sorun var. Biz de Erzurum’da daha önce bu durumdaydık. Ama bugün itibariyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çok muntazam bir arıtma tesisi var. Büyükşehir Belediyesi’ndeki laboratuvar sistemi akredite olmuş, Doğu’daki bütün illere ağabeylik yapan bir konuma ulaşmıştır. Bu hizmeti biz Horasan, Hasankale ve diğer ilçelere de götürmemiz lazım. Ben, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanıyım. Daha bilimsel, daha doğru ve ekonomik bir şekilde olaylara yaklaşabilmek ve daha güzel hizmetler götürmek için Büyükşehir Yasası inanılmaz bir rahatlık ve güzellikler getiren bir sistemdir. Eminim ki Büyükşehir ile birlikte uyumlu bir şekilde ilçe belediyelerimiz daha güzel çalışmalara imza atacaklardır. Artık Horasan Belediyesi’nin içme suyu sorunu olmayacak, daha fazla park ve yeşil alan yapılacak. Vatandaşımız bilecek ki içme suyu ile ilgili sorunumu Büyükşehir Belediyesi çözecek. Yine Büyükşehir ulaşım, doğalgaz, mezarlıklar ve terminallerle ilgilenecek… Artık bahanemiz yok. Yeni yasa birlikte çok şey yapmamıza imkân veriyor. Asıl mesele en güzel hizmeti vermektir. Bu yasayla inşallah çok güzel hizmetler gelecek. Yeter ki ilçe ve Büyükşehir arasındaki uyum en güzel ve en sağlıklı şekilde sağlanabilsin” diye konuştu. Başkan Küçükler, programda Hızırilyas Köyü’ne termal tesis yapma sözü de verdi.

“DAHA KALİTELİ VE VERİMLİ HİZMETLER YAPTIK”
Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem de, ilçede yapılan çalışmalarla yerleşim yerinin güzelleştiğini kaydetti. Büyükşehir Yasası’nın öneminden bahseden Başkan Bastem, “Büyükşehir Yasası bana göre Hükümetimizin yaptığı en büyük icraatlardan biridir. Bundan sonra köylerimize hizmet daha kaliteli ve hızlı gidecek. Biz 2004’te görevi devraldığımızda kendimize bir yol haritası çizdik. Biz politikacı değil, siyasetçiyiz. Biz devraldığımızda yaklaşık 36 maaş verilmemişti. Horasan’ın asfalt olan hiçbir mahallesi yoktu. Sular akmıyordu. Elhamdülillah şuan 24 saat kesintisiz su veriyoruz. İnşallah Büyükşehir Yasası ile birlikte su sorunu da çözülecektir. Horasan’da ulaşımı özelleştirdik. Bölgede en ucuz taşımacılığı biz yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HORASANLILAR SORUNLARINI ANLATTI

Erzurum’un en büyük ilçelerinden bir olan Horasan, merkez 18 bin 600 köylerle birlikte 43 bin nüfusa sahip. Doğalgaz, TOKİ ve içme suyu konusunda sorunlarını dile getiren vatandaşlar, “İlçemizde içme suyunda yaşanan sorunlar var. Bunun çözümünü bekliyoruz. İnşallah yeni yasayla bu problem giderilir. Erzurum’un en büyük ilçesine sahibiz kışın yakacak masraflarını karşılamada zorlanıyoruz. Horasan`a da doğalgazın gelmesini istiyoruz. Toplu Konut yöntemiyle, ekonomik koşullara uygun ev sahibi olmak bizlerin de hakkı. Horasan`da bu sorunların çözümünü bekliyoruz.” diye görüş belirttiler.

UNUTULMAZ BİR RAMAZAN GECESİ YAŞADILAR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Horasan ilçesinde gerçekleştirilen Ramazan ayı özel eğlence programı renkli görüntülere sahne oldu. Evlerin damlarına kadar çıkarak kurulan platformda gösterileri büyük bir keyifle izleyen Horasanlılar, unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşadı. Petersburg Sokak Sirki ve Kenya Akrobasi Gurubu’nun gösterisiyle coşan ilçe sakinleri, palyaço ve köpek gösterisiyle keyifli dakikalar yaşadı. Ramazan gecesi oratoryosu, şair Ahmet Coşkun’un şiir dinletisi ve Türk Halk Müziği sanatçısı Selami Durmuş’un konseriyle sona erdi.

 

 

 
Altıparmak başarıyı ödüllendirdi
 
Çat yolunda kaza: 4 yaralı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.KURTULUŞ 17 Temmuz 2013 Çarşamba 16:00

Sn Başkan'gazetemiz aracılığı ile sormak istiyorum,şu an sorumluluğunuzda bulunan alt belediyelikler mahalleler köyden mahalleye geçemeyen yerleşim yerlerindeki keşmekeşliklere şöyle bir bakalım ne dersin? örnek sanayi semtinin sokak ve mahalle aralarındaki çöplerin,durakların ve çarpık yapılaşmaların,yunsemre mahallesi ,demirciler çarşısı,kombina'nın bulunduğu mahalleler,merkez ilçelere bağlı Kan,Umudum Arzutu Sitavuk söğütlü v.s köyleri yada mahalleleri cumhuriyet caddesi dabakhane,balyoz sokak, gölbaşı,mahallebaşındaki ve diğer caddelerdeki esnafların oradaki trafik keşmekeşliklerine hangi önlemleri aldınız ve onca zamandır buralarla ilgili ne değişiklikler yaptınız ki şimdide ilçelerimize el atıyorsunuz ya acaba bu söylemlerinize siz inanıyormusunuz?İnşallah Başbakanımız Vizyonu ve misyonu olanları bu hizmetlere aday gösterir

Yorumu oyla      7      4  
Erzurumlu 17 Temmuz 2013 Çarşamba 14:26

Bu hizmet tarafını söylüyorsun da bu yasanın hezimet tarafını niye söylemiyorsun? Bu yasanın; bölgesel otonomi anlamına geldiğini,Diyarbakır Belediyesi'nin halkın ihtiyacı deyip doğrudan milli egemenlik alanına giren konulara el atacağını,terörün finasmanı konumundaki Diyarbakır Belediyesi'nin diğer iki Büyükşehir Belediyesi ile büyük bir çıbanbaşı oluşturacağını,yerinden yönetim ilkesinin tarumar olacağını,yerelde merkezileşmenin söz konusu olacağını,köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasını,mahallenin köyün verdiği aidiyet duysunu veremeyeceğini,yeni durumda su parası ve ruhsat parasının vereceği memnuniyetsizliği,İl sınırlarını genişletilmesinin kuvvetler ayrılığı sistemine aykırılığını,bu durumda il idaresi sisteminin ciddi ölçüde erozyona uğrayacağını,üniter yapının risk altında kalacağını,terör örgütünün bölgesel otonomi ve bölgesel özerklik için tüm azmini kullanarak fırsatları kazaya bırakmadığını,KCK'nın dört gözle beklediği belediye sınırlarının, il sınırına çıkarılmasını bahane ederek bölgesel yönetimlerin kendiliğinden kurulmasını, BDP'li belediyelerin belediyecilik dışında illegal ve siyasi faaliyetlerini daha da artacağını,bu kanunla pkk ve kck'nın tüm sınırlarında hükümferma olacaklarını,koruculuk sisteminin BDP'nin ablukasına alınarak bölgenin onlara teslim edileceğini,İspanya'nın ETA'yı bitirmek için,bizdeki bu yasa gibi,bölgesel yönetimlere kaydığını ve ETA'nın bundan memnun olmayarak bağımsızlık istediği gibi bunların da bağımsızlık isteyeceklerini, zaten kırılgan olan bölgede Irak,İran ve Suriye'nın belirsiz süreçlerinin, Barzani'nin bağımsızlığın eşiğinde iken bu yeni yönetim yapısının federatif yapıyı çağrıştıran ve Türkiye'yi geri dönüşü olmayan bir yola iteceğini,bu bölgesel yapının,etnik milliyetçilikle birleştiğinde oluşacak bir olumsuz atmosferi, hizmetlerdeki aksamanın il geneline yayılacağını,AK Parti milletvekillerinin yarısının bu yasadaki tehlikeyi görerek bu yasaya karşı çıktıklarını ama grup kararına ses çıkaramadıklarını,sözde örnek gösterilen bu yasanın uygulamasının, İstanbul ve Kocaelin'deki gibi Diyarbakır,Van ve Mardin'de de durmayacağı kaygısının çok büyük olduğunu,mesela Aydın ve Manisa'da özerklik heyecanını seslendiren kadronun olmayışı,Diyarbaır,Van ve Mardin'de Kürtçülük bilinci altında özerkliği çağrıştırdığını,bunun da terörün halka boyun eğdireceği bir olumsuzluğu üreteceğini,zaten teröre finans sağlayan bu belediyelerin,merkezin daha az etkin olduğu ve kontrolünün azaldığı bu yeni sistemde,terör yapılanması ile el ele verildiğinde sonucun ne olacağını,bununsa bölge insanını terör örgütünün insafına bıakacağını, yerel yönetimlere özerklik konusunun da Kürt meselesi ile yakından ilgisi olduğunu bunu da sağır sultanın bile duyup yalnız sizin duymadığınızı,bu tasarının en çok da BDP ve pkk ya hizmet edeceğini, uzun vadede AK Parti’nin aleyhinde olacağını, iki yeni Osman Baydemir daha olacağını, eyalet sisteminin yolunun açılacağını,asırlara dayanan yönetim geleneğinin yok olacağını,buralarda devlet ve hükümet politikalarının güçleşip imkansız hale geleceğini,bölgesel yönetim merkezlerinin kurulacağını,milyar dolarlık devasa bütçeleri kontrol edilemeyeceğini, hizmetlerde büyük problemler yaşanacağını,bu terör belediyelerinin de, son yıllarda, belediyeyi siyasi kararlarla yönetip büyük dönüşümü yakalamayarak özelliğini kaybederek sıradan şehir görünümü veren İzmir gibi olacağını, teröre hizmer edip şehir merkezine hizmet yapmadıkları için çöplüğe dönüşüren bu belediyelerin ,kırsal kesime nasıl hizmet götüreceklerini,aksamaların olacağını , Sayın Başbakanımıza dahi “hadi s….r “ diyebilen bu başkanların konumlarından dolayı padişah gibi” astığım astık, kestiğim kestik “anlayışında olacaklarını,vb.vb.vb. neden söylemiyorsunuz? Aslında yazacak çok şey var ama biz muhtasar kıldık.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye parklaşmaya odaklandı
Yakutiye Belediyesi, İstasyon mahallesinde Kuşkay arkası demiryollarının ...
Palandökende yardım seferberliği
Palandöken Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında dağıtılan kumanyalar, ...
Çalışmalarını twitterle paylaşıyor
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, twitter’i aktif kullanıyor. Son ...
 
Kentsel dönüşümde durmak yok..
Aziziye ilçesinde kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürerken, Ilıca Yeşil Mahalle’de ...
Öğder’den İHL değerlendirmesi
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, ...
Etkinliklerden ilginç şikayet
Erzurum Yakutiye Meydanı’nda ki Ramazan etkinliklerini izlemeye gelen ...
 
Yeni terminal binası hizmete girdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, hizmete girdi.
Yeni terminal hizmete giriyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni terminal binasının hazır ...
Korkut eleştirileri cevaplandırdı
Korkut, halkın tepkisini ölçmek isteyenleri de ramazan akşamlarında kent meydanına davet etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva