ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Temmuz 2011 Cuma - 00:50

Kücüker’e “En İyi Deneysel Çalışma” Ödülü

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği doktorlarından Op. Dr. İsmail Küçüker 6. Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresin’de “En İyi Deneysel Çalışma” ödülünü aldı.

Kücüker’e “En İyi Deneysel Çalışma” Ödülü

ERZURUM gazetesi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği doktorlarından Op. Dr. İsmail Küçüker 6. Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresin’de “En İyi Deneysel Çalışma” ödülünü aldı.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği doktorlarından Op. Dr. İsmail Küçüker ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim dalında görevli Yrd. Doç. Dr. Serhan Tuncer’in hazırladıkları çalışma 6. Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresin’de “En İyi Deneysel Çalışma” ödülünü aldı.
Geçtiğimiz hafta sonu Finlandiya’da gerçekleştirilen 6. Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi’nde Op. Dr. İsmail Küçüker ve Yrd. Doç. Dr. Serhan Tuncer önderliğinde Ayşe Şencan, Filiz Bircan, Eser Çağlar, Çiğdem Elmas, Suhan Ayhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen deneysel çalışma ‘En İyi Deneysel Çalışma’ ödülünü kazandı. Türk doktorlar tarafından gerçekleştirilen deneyle kas transferlerinde kasın daha çok canlı hücre ile nakline imkan sağlayacak bir yöntem geliştirildi.
İKİ AŞAMALI ÇALIŞMA
Yedi deney grubu üzerinde gerçekleştirilen ve 30 gün süren “Effect of Surgical and Chemical Denervation on Ischemia Reperfusion Injury of Skeletal Muscles” adlı çalışma iki aşamada tamamlandı. Daha çok vücuttaki yaraların kapatılmasında kullanılan kas dokularının kas dokusu transferlerinde kasların beslenmeden 3 saat kalabilmesi ve gecikme durumlarında dokunun ölmesinin oluşturduğu sorundan yola çıkılarak, dokunun daha uzun süre nasıl canlı tutulacağı üzerine gerçekleştirilen deneyde, dokuya giden sinirler kesilerek başarı sağlandı.
KASIN DİRENCİ ARTIYOR
Deney hakkında bilgi veren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği doktoru Op. Dr. İsmail Küçüker, “Bu çalışma ile kas dokusu kesildiği zaman dokunun canlı kalabileceği bir süre var. Bu süre ortalama 3 saat. 4’üncü saatte büyük oranda ölüm görünüyor. Kas oksijensiz kalırsa ölüyor. Kasa giden siniri kesince, kasın enerji kullanım ihtiyacı azalıyor, kasın metabolik kapasitesi artıyor. Bu da beraberinde Kasın direncini artırıyor. Deneysel çalışmamızda aynı süreçte canlı kalan hücrelerin oranını daha yüksek olduğunu gördük.” dedi. Dr. Küçüker deneyin iki aşamalı olduğunu belirterek, ikinci aşamada cerrahi bir işlem olmadan, botoks uygulayarak sinirden kasa iletiyi kesmeyi başardıklarını ve kasın direncinin bu yöntemle de arttığını belirtti.
Dr. Küçüker, geliştirilen yöntemle vücuttaki yaraların kapatılmasında kullanılacak kas transferi sırasında yaşanabilecek kan akımının durması gibi problemlerde, kasın direnci ve yaşayabilirliğinin artacağını söyledi.
BAŞHEKİM ERDOĞAN ; “BAŞARIYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
28 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Finlandiya’da gerçekleşen 6. Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi’ne katılarak, ‘En İyi Deneysel Çalışma’ ödülünü alan ekibi tebrik eden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, kongreye kırkı aşkın ülkeden, 550 doktor katıldığını ifade ederek; “Çok üst düzey bir kongrede Türk doktorlarımızın 550 doktor arasından sıyrılarak bu önemli ödülü almaya hak kazanması bizleri son derece sevindirdi. Bu başarılı ekibin beyin takımı içerisinde hastanemiz doktorlarından biri olan sayın Küçüker’in de yer alması bu mutluluğumuzu ikiye katladı. Hastanemizin ve ülkemizin adını Tıp dünyasında en güzel şekilde duyurdukları için kendilerini en içten duygularımla tebrik ediyorum. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak sağlık alanında yapılan bu başarılı çalışmalara her zaman destek verme gayreti içerisinde olduk, bundan sonra da bu gayretimiz artarak devam edecektir.” dedi.

 
ASİMDER Ermeni zulmünü anlatacak
 
Top Yolu'nda tarihi yaşatıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diş çürüğüne sülüklü tedavi
Erzurum’un Oltu ilçesinde diş çürüğüne karşı sülüklü tedavi yöntemi uygulanıyor.
Altıntepe Kazısını yine A.Ü yürütecek
Erzincan'ın Üzümlü ilçe sınırlarında yer alan Altıntepe Kalesi'nde kazı ...
Doğu köylerinde yakacak seferberliği
Doğu Anadolu Bölgesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan köy sakinleri kış ...
 
Hastanede ölene borç yok
Sosyal güvencesi olmayıp, kamu hastanelerinde hizmet alırken hayatını ...
Tapu’da yangın bilgilendirmesi
Tapu ve Kadastro Erzurum Bölge Müdürlüğü çalışanlarına, yangına acil müdahale ...
Bebek bakımı bilgi istiyor
Tanınmış bir mama firmasının aralarında Erzurum’un da aralarında bulunduğu ...
 
Kızılay’dan Erzurum çıkarması
Kızılay tarafından başlatılan kampanya kapsamında tasarlanan Kan Bağışı ...
Veterinerlikte çağdaş adım
Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, uluslararası ...
Ambulans Helikopter Öztürk bebek için uçtu
Ardahan'da doğum esnasında sıvı yutan bebek, hava ambulansıyla Erzurum'a gönderildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva