ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SPOR
14 Mart 2020 Cumartesi - 10:27

Korona virüs spor dünyasını vurdu!

Dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılmaya devam eden korona virüs, spor dünyasını da vurdu.

Korona virüs spor dünyasını vurdu!

Dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılmaya devam eden korona virüs, spor dünyasını da vurdu. Virüs sebebiyle birçok spor organizasyonu ya iptal ediliyor ya da seyircisiz oynanmasına karar veriliyor. Korona virüsünün etkisini bu şekilde sürdürmesi halinde ise tüm etkinlik ve turnuvaların askıya alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın birçok yerine yayılan korona virüs, hayatın her alanını olduğu gibi spor dünyasını da olumsuz etkiledi. Virüs yüzünden çok sayıda organizasyonun ertelenmesine karar verilirken, bir kısmı da belli bir süre seyircisiz oynanacak.

TÜRKİYE'DE TÜM BRANŞLARDA MAÇLAR SEYİRCİSİZ

Korona virüsün Türkiye'de de ortaya çıkmasının ardından futbol, basketbol, hentbol ve voleybol gibi takım sporları hakkında da önemli bir karar alındı. Buna göre tüm müsabakalar, 30 Nisan tarihine kadar seyircisiz oynanacak. Takip edilecek gelişmelere göre yeni kararların alınması da gündemde.

A Milli Futbol Takımı'nın Slovenya ve Avusturya ile yapacağı hazırlık maçlarına korona virüs tedbirleri kapsamında taraftar alınmayacak.

NBA DE ERTELENDİ

Amerikan Basketbol Ligi de (NBA) korona virüsten etkilenen bir başka organizasyon oldu. Bazı basketbolcularda virüs görülmesi sebebiyle NBA'in en az 30 gün süreyle ertelenmesi üzerinde karar kılındı.

EUROLEAGUE VE FIBA ASKIYA ALINDI

Türkiye'den Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin mücadele ettiği THY Euroleague'de yönetim, korona virüs salgını nedeniyle ikinci bir açıklamaya kadar organizasyondaki tüm maçların askıya alındığını bildirdi. Uluslararası Basketbol Federasyonu da (FIBA), 13 Mart itibariyle tüm organizasyonlar hakkında erteleme kararı verildiğini belirtti.

UEFA VE FIFA TURNUVALARINA ERTELEME

UEFA, 14 Mart ile 14 Nisan arasında oynanacak tüm U17 ve U19 turnuvalarının ertelendiğini açıkladı. Ayrıca FIFA da 23-31 Mart 2020 ve 1-9 Haziran 2020 tarihlerinde oynanması planlanan 2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nin virüs salgınından dolayı ileri bir tarihe alındığını duyurdu.

FORMULA 1'DE KARANTİNA

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Melbourne GP öncesi Amerikan takımı Haas'ta 2, İngiliz takımı McLaren'de ise 1 çalışan korona virüs nedeniyle karantina altına alındı. Ayrıca, Çin yarışı ertelendi, Bahreyn GP ise seyirciye kapatıldı.

2020 MOTOGP GRAND PRİX ERTELENDİ

ABD'de 3-5 Nisan'da yapılması planlanan 2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 3. ayağı, korona virüs nedeniyle 13-15 Kasım tarihlerine ertelendi.

Daha önce de 6-8 Mart'ta Katar'da düzenlenmesi planlanan açılış etabı iptal edilmiş, şampiyonanın 2. ayağı Tayland Grand Prix de gene korona virüs nedeniyle ertelenmişti.

PREMİER LİG'DE SEYİRCİSİZ KARARI

İngiltere Premier Lig'de de önemli gelişmeler yaşandı. İngiliz hükümetinin aldığı kararlar kapsamında, Premier Lig maçlarının seyircisiz oynanması yönünde karar alındı.

BİRÇOK LİGDE MAÇLAR DURDU

Serie A'da 3 Nisan'a kadar karşılaşmaların oynanmayacağı açıklandı. Fransa Futbol Federasyonu'nun ülkedeki futbol organizasyonlarını süresiz iptal etmesinin ardından, Ligue 1 yönetimi mücadeleler hakkında erteleme kararı verildiğini dile getirdi. Hollanda'da tüm futbol liglerine, korona virüs tehdidi nedeniyle 31 Mart tarihine kadar ara verildi. Portekiz Futbol Federasyonu da ülkedeki bütün liglerin süresiz olarak askıya alındığını duyurdu. Belçika'daki tüm futbol maçlarının da 3 Nisan'a kadar durdurulduğu belirtildi. İspanya Futbol Federasyonu, La Liga'nın müsabakaların en az 2 hafta oynanmayacağını, yapılacak değerlendirmeler sonucunda sürenin uzayabileceğini açıkladı. Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde de (MLS) maçlara aynı sebeple 30 günlüğüne ara verildi. Ayrıca Japonya'nın profesyonel futbol ligi J Lig, korona virüsünün yayılma riski nedeniyle 3 hafta boyunca oynanacak tüm maçları erteleme kararına vardı.

BUNDESLİGA'DA TARAFTAR YOK

Almanya Bundesliga'da ise 14 Mart Cumartesi günü oynanacak Borussia Dortmund - Schalke derbisinin ve 15 Mart Pazar günkü Augsburg - Wolfsburg karşılaşmasının da seyircisiz oynanacağı ifade edildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ VE AVRUPA LİGİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17 Mart'ta oynanacak olan Manchester City - Real Madrid ve Juventus - Lyon maçları da korona virüs salgınından dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Ayırcı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki bazı maçlar da seyircisiz oynandı. Bu maçlar arasında Sevilla - Roma, PSG - Dortmund ve Barcelona - Napoli, Wolfsburg - Shakthar Donetsk vardı.

NCAA TURNUVALARI DURDU

NCAA, erkekler ve kadınlarda March Madness turnuvalarını iptal etti. 2. Dünya Savaşı sırasında dahi iptal edilmeyen turnuvalar, korona virüs sebebiyle tarihinde ilk kez iptal edildi.

KORONA VİRÜS TEKVANDOYU DA VURDU

Avrupa Tekvando Birliği (WTE), dünyanın büyük bir bölümünde etkisini hissettiren korona virüs nedeniyle faaliyet takviminde değişiklik yaptı. WTE, yaptığı açıklamada kendi bünyesindeki mart, nisan ve mayıs ayında düzenlenecek şampiyonaların ertelendiğini ilan etti.

AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI'NA VİRÜS ENGELİ

Avrupa Halter Şampiyonası, yeni tip korona virüs nedeniyle 2 ay ertelendi. Uluslararası Halter Federasyonu'nun açıklamasına göre 13-21 Nisan tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenmesi planlanan turnuva, 13-21 Haziran'a alındı.

TENİS ORGANİZASYONLARI ETKİLENDİ

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), tüm tenis organizasyonlarının korona virüs salgınından dolayı 6 haftalığına dondurulduğunu açıkladı.

Uluslararası Judo Federasdyonu (IJF), olimpiyat yolunda puan kazandıran, maç takviminde 30 Nisan’a kadar yer alan Ekaterinburg Grand Slam, Tiflis Grand Prix ve Antalya Grand Prix müsabakalarının korona virüsü sebebiyle iptal edildiğini ifade etti.

ECZACIBAŞI VİTRA VE FENERBAHÇE OPET'İN MAÇLARI ERTELENDİ

CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmelerinde İtalyan rakiplerle karşılaşacak olan Eczacıbaşı VitrA ile Fenerbahçe Opet'in maçları İtalya’da korona virüs vakalarının artması sebebiyle ileri bir tarihe alındı.

GÜREŞTE DÜNYA VE OLİMPİYAT ELEMELERİ DE ETKİLENDİ

Budapeşte'de 19-22 Mart tarihlerinde yapılması planlanan 2020 Olimpiyat Elemeleri müsabakalarının ertelenmesinin ardından, 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenecek Dünya Olimpiyat Elemeleri de ileri bir tarihte yapılacak.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda, düzenlenmesi planlanan sportif faaliyetlerinin ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu açıkladı.

 
TSK Mehmetçik Vakfı'ndan mevlit
 
Kasapoğlu, korona virüs tedbirlerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor’da Akhisarspor mesaisi
BB Erzurumspor Pazar günü deplasmanda oynayacağı Akhisarspor maçı hazırlıklarını ...
KYK Masa Tenis Bölge Şampiyonası sona erdi
Erzurum’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen KYK Masa Tenis Bölge Şampiyonası ...
Yunan Yüzücüler de Erzurum’u tercih etti
Avrupa’nın dört bir yanından yüksek irtifa yüzme kampları için Erzurum ...
 
Dadaş taekwondocular madalyalara ambargo koydu
Bingöl’de düzenlenen okullar arası Taekwondo Grup Şampiyonası kıran kırana ...
Basketbol’da 12 Mart Kupası heyecanı
Erzurum GSİM, Basketbol İl Temsilciliği Yönetimi ve DSİ Spor Kulübü işbirliği ...
Basketbolda Yıldızlar geçidi
Erzurum’un ev sahipliğinde yapılan Okullar arası Yıldızlar Basketbol Türkiye ...
 
Kasapoğlu’ndan Erzurum Amatör Kulüplerine teşekkür
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Erzurum’da ...
Akhisar – Erzurumspor maçını Tokat yönetecek
Pazar günü seyircisiz oynanacak olan Akhisarspor - Büyükşehir Belediye ...
Karagümrüklü Darrı PFDK’ya sevk edildi
TFF Hukuk Müşavirliği Erzurumspor - Karagümrük maçında hakareti ve sportmenliğe ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva