ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
24 Temmuz 2017 Pazartesi - 16:19

Korkut'tan tepki

Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılarak, 2014 yılında ihale ile satışı gerçekleşen Hasanibasri semtiyle ilgili bazı kesimlerin siyaset cambazlığına soyunduğunu ileri sürerek, insafsızca haysiyet cellatlığı yaptıklarını söyledi.

Korkut tan tepki

Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılarak, 2014 yılında ihale ile satışı gerçekleşen Hasanibasri semtiyle ilgili bazı kesimlerin siyaset cambazlığına soyunduğunu ileri sürerek, insafsızca haysiyet cellatlığı yaptıklarını söyledi.
Ali Korkut: "Erzurum halkı ve siyaset camiası kimin kim olduğunu bilmektedir. İftirayla, yalanla yola çıkanların sonları aynı olacaktır. Hasanibasri semtinde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmasının ardından alanı 2014 yılında ihale ile satmış bulunuyoruz. 3 ayrı firma tarafından 4 parça olarak satış gerçekleşmiştir. Arsa fiyatı ise kamulaştırma fiyatı üzerinden yapılmıştır. Kar amacı güdülmemiştir" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2010 yılından bu tarafa kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını, Hasanibasri, Habibefendi, Mehdiefendi, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Sultan Melik gibi çok sayıda mahallede binlerce eski binayı kamulaştırdıklarını söyledi.
Ali Korkut, kamulaştırmaların yüzde 80-90 oranında rıza pazar anlaşma sağlandığını ifade ederek, "Ancak insaftan yoksun, siyaset ve haysiyet cambazlığına soyunan bazı çevreler ısrarla temcit pilavı gibi bizim çalışmalarımızı gölgelemek, karalamak çabası içerisine girmişlerdir. Belediye olarak kentsel dönüşüm yaptığımız alanları arsaya dönüştürüp satarken, kar amacı gütmedik. Hak sahipleri arsa ve enkaz bedeli aldılar. Kamulaştırma bedeli üzerinden ihaleye çıkardık. Belediyenin kârı gecekondular ve kötü yapılaşmanın ortadan kaldırılması, düzenli yapılaşma ile belediye hizmetlerinin daha rahat yürütülmesidir. Öyle görülüyor ki, Erzurum'un merkezini köy veya harabe görünümden kurtarmak için yapılan çalışmalar bir biçimde birilerini rahatsız ediyor. Bizim kentsel dönüşüm yaptığımız alanda, ne düzenli bir yapılaşmayı ortadan kaldırdık, ne de tarihi değerlere zarar verdik. Erzurum merkezi unutulup, tarım arazilerini içine alan çevreye yayılırken sesi çıkmayanlar, nedendir bilinmez şehir merkezinin temizlenmesini hazmedememektedirler" şeklinde konuştu.
Hasan-i Basri Erzurum'dan geçmemiştir
Ali Korkut, "Hasan-ı BAsri Hz. kabri Basra'da Salihiye mevkiindedir. Erzurum'dan ise hiç geçmemiştir. Bahse konu alan bir türbe değildir, Hasan-ı Basri'nin türbesi hiç değildir. Merak ediyorlar ise; İ.Hakkı Konyalı, Abideleri ve Kitabeleriyle Erzurum Tarihi s.434, M.Nuster, Tarihçe-i Erzurum, Z.Başar, Erzurum İli Ziyaret Yerleri, H.B.Topdağı, Erzurum ve Çevresinde Medfun Manevi Mimarlarımız, H.Yurttaş, H.Özkan, Z.Köşklü vd. Yolların, Suların ve Sanatın Buluştuğu Şehir Erzurum'a bakarak öğrenebilirler. Hasan-ı Basri Türbesi olarak nitelenen alanda anıt mezar yoktur. İ.Hakkı Konyalı şöyle yazmaktadır: “Bize bu mezarı, Hasan Basri’nin mezarı diye gösterdiler. Halk böyle diyor ve ziyaret ediyormuş. Burada Selçuk tarzında kırmızı taştan yapılmış bir mezar taşı bulduk. Miladi 1828 tarihi taşıyor.
İsmail Hakkı Konyalı'nın verdiği bilgiden anlaşılacağı üzere burada bir türbe olmadığı gibi, Hasan-i Basri'den iz bile yoktur. Rivayetler ve söylentiler üzerine burada 1993 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından türbe adlandırılan bir yapı yapılmış. Mimari bakımdan tarihi bir kıymete sahip olmayan ve türbe olarak adlandırılan, üstü sacdan yapılmış garip bina şimdi bazı kesimlerin elinde haysiyet cellatlığına alet edilerek kullanılmak istenmektedir. Allah büyüktür, elbette iftiralar bir gün size dönecektir." diye konuştu.

 
Erzurumlu pehlivanlar Ardanuç'ta çayıra çıktı
 
Kongre Binasında tarihi yaşadılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de Halk Günü mesaisi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ‘Halk Günü´nde vatandaşları dinliyor.
Yakutiye Belediyesi dua aldı
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, anayasa değişikliği çalışmaları ...
Palandöken 4 yeni parka kavuşuyor
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yapımı devam eden yeni park ...
 
Çat'ta altyapı seferberliği
Çalışmalarına başlanan yağmur suyu şebeke sistemiyle ilçeye sıkı bir altyapı ...
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü uyardı
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şube ...
Oltu Mezarcı Yılmaz'ı dualarla uğurladı
Oltu’nun tanınmış simalarından Mezarcı Yılmaz olarak bilinen geçirdiği ...
 
BEAH'tan yeni bir ilk
Kötü huylu tümör dolayısıyla kol ve bacağı kısalan 11 yaşındaki çocuk, ...
"Mahalleli olmasa hayatta olmazdım"
Vildan Samat 22 yıl önce Erzurum'da Erdal Y. ile evlendi. Çift daha sonra ...
Annesince terk edilen bebek devlet koruması altına alındı
Erzurum’da annesi tarafından başka bir kadına verilerek terk edilen 4 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva