ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
1 Ağustos 2011 Pazartesi - 04:15

Korkut projelerini tanıttı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve cazibe merkezi projelerinde gelinen noktayı yerel medya ve ulusal medyanın temsilcilerine aktaran bir hizmet turu düzenledi.

Korkut projelerini tanıttı

MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
 Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve cazibe merkezi projelerinde gelinen noktayı yerel medya ve ulusal medyanın temsilcilerine aktaran bir hizmet turu düzenledi. Yeni yol çalışmaları, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Proje alanı, Hacıcuma ve Taş Mescit Kentsel Yenileme alanı ve Üç Kümbetlerle devam eden tur, Yakutiye Kent Meydanında son buldu. Ali Korkut, toplam kentsel dönüşüm projesi alanının 400 dönüme yaklaştığını hatırlatarak, TOKİ'ye teslim edilen iki alanda ise konutların yapımına başlandığını da ifade etti.
Yakutiye Belediyesinin Erzurum'u değiştirecek ağırlıklı projelerin medyaya tanıtıldığı hizmet turu, Gazeteciler tarafından etkileyici bulundu. Yerel Medya temsilcileri ile Ulusal Medyanın Erzurum temsilcilerinin katıldığı hizmet turunda, açılan dikey yollarıyla birlikte 2 kilometreye ulaşan Cumhuriyet caddesine alternatif yol, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Projesi, Hacıcuma ve Taş Mescit mahallelerini kapsayan Hacıcuma Kentsel Yenileme Projesi ve Üç Kümbetler Cazibe Merkezi projeleri yerinde gazetecilere anlatıldı. Hizmet turu Erzurum'a bir nakış gibi yakışan Yakutiye Kent Meydanı ile son buldu.
400 DÖNÜME ULAŞAN KENTSEL DÖNÜŞÜM
Ali Korkut, Hasanibasri, Hacıcuma ve Üç Kümbetler projeleriyle 400 dönüme ulaşan bir alanda yenilenmenin başladığını söyledi. Korkut, "Yakutiye Bulvarından başlayarak Karskapı semtine ulaşan 25 metre genişliğindeki yol, açılan dikey yollarla uzunluğu 2 kilometreye ulaşmaktadır; Ramazan ayı içerisinde asfaltı atılarak büyük oranda tamamlanacak. Bu yolun bize maliyeti toplamda 15 milyona çıkacaktır. Hasanibasri semtinde iki alanda TOKİ'ye yer tesliminde bulunduk. 168 konutluk inşaat başlatılmış durumda. Ayrıca Hasanibasri'de 550 konutluk bir alan için çalışmalar yürütülüyor. Buranın kamulaştırması da büyük oranda tamamlandı. Başka bir projemiz ise Erzurum'un her yönüne hakim tepeyi de içine alan Hacıcuma Kentsel Yenileme Projemizdir. Bu projede ilk etap çalışmaları yüzde 80 dolayında tamamlanmıştır. Aziziye Tabyaları, Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler ve Atlama Kulelerini görebilecek bir konuma sahip olan Hacıcuma projemiz muhteşem. Burasının hayali bile insanı mutlu ediyor" şeklinde konuştu.
KAMULAŞTIRMAYLA EKONOMİYE 30 MİLYON
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Hacıcuma, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm ve Üç Kümbetler Cazibe Merkezi projesi çerçevesinde yapılan kamulaştırmalarda şehir ekonomisine 30 milyon lira sıcak para girdiğini söyledi. Korkut, "Bu rakam Erzurum ekonomisi için önemli. İnşaat sektörü bizimle birlikte canlandı. İçerisinde yüzlerce kalemin bulunduğu inşaat sektörü adeta bacasız fabrika. Sektörden teşekkürler alıyoruz, piyasanın canlanmasına neden olduk. Buda bizi ayrı sevindiriyor. Çalışmalarımız ve projelerimizle Erzurum'un çehresini değiştirmeye kararlıyız. İnşallah bunda başarılı olacağız, halkımız ve medyamızın da bu nokta da yanımızda olduğunu bilmek başarı inancımızı perçinliyor" dedi.
Medya turu, ALi Korkut'un taktir kazandığı Yakutiye Kent Meydanında son buldu. Ramazan ayında 1000 kişiye iftar yemeği verilecek ve geleneksel ramazan etkinliklerinin düzenleneceği Kent Meydanı herkesin ilgisini görüyor. Erzurum'a şehir meydanı kazandıran Ali Korkut'a bundan dolayı teşekkürlerini ileten gazeteciler, "Erzurum'un düne kadar bir şehir meydanı yoktu. Böylesi muhteşem iki tarihi eserin halkla bütünleşmesini sağlayan ve Erzurum'a Kent Meydanı kazandıran belediye başkanına teşekkür edilir. Bizde Ali Korkut'a güzel işinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca yapılan hizmetlerin bizlere aktarılması, bölge bölge dolaştırılarak hizmeti yerinde görmemiz de önemliydi. Bu doğru adımdan dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Nelerin yapıldığını görmek, yerinde tespit etmek işin büyüklüğünü ve güzelliğini daha iyi fark etmemizi sağladı. Yakutiye'nin yeni adımlarını da ayrı duyarlılıkla görmeyi diliyoruz" dediler.

 
Doğu’da çayır biçimi tamamlandı
 
Oruç tut, sağlıklı kal
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye güncelleştiriliyor
Bizans, Urartu, Saltuklu, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 300'e yakın ...
‘İşinizi düzgün yapın’
Dumlu mahallesi girişinde Karasu kenarında yapımı devam eden Nafiz Kotan ...
Şampiyonlara ödül yağmuru
Erzincan’da yapılan Türkiye Gençler Boks Şampiyonası’nda dereceye giren ...
 
Kent Meydanında şenlik var..
Yakutiye Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle 29 gün ve gece seyirlik ...
Yakutiye asfalta yoğunlaştı
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Şükrü Paşa ...
ETB Kent Konseyini ağırladı
Yakutiye İlçe Kent Konseyi, Yürütme Kurulu Temmuz ayı çalışmasını Erzurum ...
 
Başbakan'dan sert tepki
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın ...
Erdem’den göçe çözüm yaklaşımı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “İstanbul'a hizmet, Anadolu'ya ...
Aziziye’de altyapı yoğunlaşması
Aziziye Belediyesi, ilçenin tarihine damga vurmuş sorunları birer bire ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva