ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>SİYASET
3 Ocak 2013 Perşembe - 12:22

Korkut Yakutiye 2012’yi anlattı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2012 yılı belediye faaliyetlerini değerlendirdi

Korkut Yakutiye 2012’yi anlattı

2012 yılında Yakutiye Belediyesi, sosyal, kültürel faaliyetleriyle birlikte piknik ve mesire alanı, parklar, oyun alanları, futbol sahalarıyla ilçede büyük değişime imza attı. Erzurum’da ilkleri yapmayı seven Yakutiye Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projelerinde de ilerlemeler kat etti. Kentsel Dönüşüm için yıkımlar nedeniyle 32 milyon lira şehir ekonomisine aktı.  Ali Korkut, dolu bir yıl geçirdiklerini belirterek, gençlere yönelik adımlarının da önemli olduğunun altını çizdi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2012 yılının dökümünü çıkarırken, yaptıkları hizmetlerin göz doldurduğunu ifade etti. Yeni açılan yollar, oyun alanları, parklar, piknik ve mesire alanları, futbol-basketbol sahaları, kentsel dönüşüm için kamulaştırma ve yıkım çalışmalarıyla dolu bir yıl geçirdiklerini söyleyen Korkut, “Çalışmalarımızda insana, gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik hizmetlerin ağırlık kazandığını görüyoruz. Bu bizim temel felsefemizin gereğidir. Kentsel Dönüşüm Projelerimiz ve Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projemiz de önemli mesafeler alınmıştır. Kısmet olursa 2013 yılı inşaat sezonuyla Hasanibasri Kentsel Dönüşüm projemiz yapım sürecine girecektir. Erzurum halkına, ilçe insanımıza hizmet bizi mutlu etmektedir. Doğru işler yapma yolunda ilerleyerek düzenli bir Yakutiye için çalışmalarımız sürecektir” dedi.
Yakutiye Kent Meydanı İnovasyon ödülü aldı
Ali Korkut’un şehre kazandırdığı Meydan, Erzurum için vazgeçilmez oldu. Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi 23 Nisan için çocuklara yönelik etkinlikleri bu meydan da yaptı. Ramazan boyunca dini ve milli kültüre uygun Erzurum halkına hitap eden etkinlikler ile hoş bir ramazan geçirtildi.
Etkinliklerin merkezi konumuna gelen Yakutiye Kent Meydanında ilk defa bir oto-şov gerçekleştirildi. Türk Dünyası Şöleni etkinlikleri, Şehrin Meydanında yapıldı. Birçok organizasyonun tek merkezi Yakutiye Kent Meydanı oldu.
Yakutiye Kent Meydanı, Aşık Sümmani ve Aşık Reyhani’yi anma etkinliklerine sahne oldu. Yine Ramazan’da iftar sofraları Yakutiye Kent Meydanında kuruldu. Erzurum için bir ilk Ramazan’ı karşılarken Yakutiye Kent Meydanında gerçekleşti. Türkiye’nin sayılı gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk, toplanan kalabalığın hayran bakışları arasında Yakutiye Kent Meydanı üzerinde gösterisini yaptı.
Erzurum için vazgeçilmez bir alana dönüşen Yakutiye Kent Meydanı, 2012 yılı KUDAKA İnovasyon ödülüne layık görüldü.
Esat Paşa haziresi kurtarıldı
İçerisinde Nakşbendi Şeyhlerinin kabirlerinin de yer aldığı tarihi Esat Paşa Mezarlığı, kayma sonucu tahrip olma tehlikesi yaşadı. Mezar taşlarıyla da kültürel açıdan büyük önemi sahip Esat Paşa Haziresine kimse sahip çıkmazken, Yakutiye Belediyesi istinat duvarı yaparak hazireyi tahrip olmaktan kurtardı.
Köylere duble yol yapıldık
Güzelova,  Yolgeçti, Yeşilyayla, Muratgeldi, Gülpınar, Kırmızıtaş köy/mahallelerinin yolları 4 metre genişliğinde ve son derece bozuk bir yapıdaydı. Yakutiye Belediyesi, köy/mahallelerin yollarını 9 metre genişliğinde, dolguları da yapılarak genişletildi. Ali Korkut, tek aracın geçeceği genişlikten geniş yol bandına ulaştırdıkları bu köylere yenilerinin de ekleneceğini söyledi. Ali Korkut, bunun yanı sıra, Suğucak, Çayırtepe, Kösemehmet, Şehitler, Nenehatun, Toparlak, Yıkılgan, Çeperli, Yeşilova, Ortadüzü, Değirmenler, Umudum, Aktoprak, Mülk köy, altınbulak, çayırcı, yerlisu, arıbahçe, altıntepe, uzunyayla, Kavaklıdere, yazıpınarı, kumluyazı, düztoprak, köylerinde yol çalışmaları olduğu, önümüzdeki yıllarda program dahilinde köy/mahallelerin yollarının genişletilerek yeniden ele alınacağını belirtti. Korkut, “Ağır tonajlı araç tahribatına rağmen bağlı tüm köy/mahallelerde yolları yaptık. Yapılan işleri birlikte korumayılız” dedi.
Park ve mesire alanları yapıldı
Yeşil bir Yakutiye imajı için çalışmaları yönlendiren Ali Korkut, yaşam alanlarından yoksun bir ilçeden yaşam alanlarının her mahalleye ulaştığı Yakutiye’ye ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. 2012 yılında, Hilalkent Park, Nenehatun (Ahmet Ağırman) Parkı, Kırmacı mahallesi park ve çevre düzenlemesi, Şükrü Paşa girişi park oyun alanı, 31 mahallede çocuk oyun alanı ve futbol-basketbol sahası inşa edildi. Ali Korkut, “3 yıl içerisinde 81 mahalle ve sokakta oyun alanları yaptık. Park ve piknik-mesire alanlarımız da sayı olarak artıyor. İnşallah yaşam alanı bakımından zengin bir ilçe olacağız. İnsanımızın huzurlu olması, vaktini güzel geçirmesi ve çocuklarımızın internet kafeler yerine oyun alanlarında vaktini geçireceği bir düzen arzuluyoruz” şeklinde konuştu.
Yeşil bir Yakutiye imajı için bu yıl ilçeye 5 bin adet ağaç dikildi. Ali Korkut’un önemsediği bir proje de “Okullar Hayat Olsun” projesi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Yakutiye Belediyesi, okul binalarının halkın hizmetine açılması için çeşitli projeler hazırlıyor. Bu bağlamda ilk imza Aşağı Sanayi Mahallesinde bulunan Yakutiye Meslek Eğitim Merkezinin çevresinde bahçe düzenlemesi, oyun grubu, futbol sahası yapımıyla atıldı.
Eğitime büyük destek Yakutiye’den
Eğitime her yıl çeşitli destekler verdiklerini hatırlatan Ali Korkut, 2012 Eğitim Öğretim yılında 80 okulda yaklaşık 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını belirtti. Ali Korkut, bizzat okul okul gezerek öğrencilere, içerisinde 5 adet defter, 6 adet büyük boy defter, 12 pastel, 12 sulu, 12 kuru boya takımı, 5 kurşun, 1 kırmızı kalem, kalem kutusu, oyun hamuru, matara, beslenme çantası, kalem açacağı, silgi, ve defterler için cilt yer aldığı okul çantası dağıtımını yaptı. 47 anaokuluna eğitim materyalleri, ana sınıfı çocukları için 10 bin adet çeşitli oyuncak dağıtıldı.
Ev hanımlarına kurslar
Yakutiye Sosyal Merkezlerinde düzenlenen kurslar ile, ev kadınlarına meslek eğitimi veriliyor. Bilgisayar kursu, dikiş, nakış, biçki ve giyim gibi çeşitli kurslara katılan ev hanımları, bu kurslarda sipariş alarak, ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Kentsel Dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projesi
2012 yılında kentsel dönüşüm için yıkımlar devam etti. Belediye Başkanı Ali Korkut, 2012 yılı içerisinde kamulaştırmalara 32 milyon lira para harcadıklarını belirterek “Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde 1. Etap alanda son kamulaştırmalar tamamlanma noktasında. 2 etap alan için kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Hasanibasri Kentsel Dönüşüm bölgesinde kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. 21 milyon lira kamulaştırma için para harcanan 47 dönümlük alan, temizlenerek 2013 yılında yapım için hazır konuma getirildi. Hacıccuma ve Taş Mescit Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap kamulaştırmaları yüzde 87 oranında gerçekleşti. 17 milyon lira para harcanan projenin devamı için kaynak oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Biz belediye olarak yıkmaya devam edeceğiz. Yakutiye için öncelikli hizmetin yıkmak olduğunu düşünüyorum. Harabeler başka türlü temizlenmiyor” değerlendirmesinde bulundu.
9 kilometre yeni yol açtık
Yakutiye Belediyesi, yeni yerleşime açılan alanlar için 2012 yılı içerisinde 9 kilometre uzunluğunde yeni yol açtı. Ali Korkut ağırlıklı olarak Şükrü Paşa semtinde yeni yollar açıldığını belirterek, “Sürekli gelişen, dinamik bir yapı var, Şükrü Paşa’da 8 ayrı yol açarak yapılaşmaya uyum sağladık. Dadaşköy caddesi alt tarafında, Kocatepe İLkokulu altında, Kocatepe Spor salonu ve halı saha önü, Çaykur altı,  gibi bir çok sokakta yerleşimin gelişimine uygun yollar açtık” dedi.

Yol, kaldırım çalışmaları
Yakutiye Belediyesi, 2012 yılı içerisinde 92 bin metrekare sıcak asfalt döktü. İlçe sınırları içerisinde 62 bin metrekare de karo-bordür çalışması gerçekleştirildi. 3 mahallede ise taş kaplama çalışması yapıldı. Rutin hizmetler arasında 96 mahalle, 1600 sokaktan günlük ortalama 300 ton çöp alımı da yer alıyor. İlçe sınırlarında halkın çöplerini atması için 3500 çöp konteynırı bulunuyor.
Spor’da altın yıl
2012 yılı Yakutiye Spor için adeta altın bir yıl oldu. Yakutiyespor U 19 takımı BAL (Bölgesel Amatör Ligi) yükseldi. Aynı yıl U 19 Türkiye finallerini 5. Olarak bitirdi. U 13, U 14, U 15, U 17 takımları çeşitli şampiyonluklar elde ettiler. Boksta iki altın başarı geldi. 75 kiloda Erol Özkal, 2012 Şubat ve Aralık aylarında düzenlenen Ferdi Türkiye Boks Şampiyonasında altın madalya aldı. Engelli sporcumuz Mustafa Haymana ise 73 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.
Gençliğin ve sporun yanında olan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un daha önemli bir projesi ise her mahalle ve sokakta kayağı bilen çocukların yetişmesi. Ali Korkut, “Milli Eğitim’den her okuldan ayrı ayrı 5’er öğrenci istedik. Derslerinde başarılı, alt gelir gruplarına mensup, birazda afacan olan çocuklarımızı alıp kayağı öğreteceğiz. Böylece kayağı Erzurum’da her kesime ulaştırmış olacağız. Bu sporu yapmaya imkanı olmayan ailelerimizin çocuklarını bu sporla tanıştıracağız. Ben kayakta başarılı sporcuların yoksul kesimden gelen çocuklardan çıkacağına inanıyorum. Biz onlar için bir yol açıyoruz. Gençliğimizin başarısı için her imkanımızı kullanacağız” dedi.
4 kamuoyu araştırmasının anlamı
Ali Korkut, hizmetleriyle halkın taktirini sağlamayı başarmış. Halkın Ali Korkut’a desteği ve hizmetlerine onayı araştırma şirketlerinin Türkiye genelinde yaptığı kamuoyu araştırmalarıyla tescillendi.
Türkiye genelinde yapılan araştırma sonuçlarına göre; 27 Aralık 2011 tarihinde kamuoyuna açıklanan ANDY-AR araştırma şirketinin “2011’in Enleri” araştırmasında, ANDY-AR Araştırma şirketinin “Yerel Yönetimler Performans Araştırması Ocak 2012”, SONAR Araştırma Şirketinin 3 yılı değerlendiren “Seçmen Başkanın Notunu Verdi” isimli Türkiye geneli araştırmaları ile yine ANDY-AR şirketinin “Kasım 2012 Yerel Yönetimler Performansı” başlıklı araştırma sonuçlarında Ali Korkut, en başarılı İlçe Belediye Başkanı olmayı başardı. Korkut, sonuçların yapılan hizmetlerin yansıması olarak gördüklerini söyledi.

 

 
Doktor evinde intihar etti
 
İntihar olayı soruşturuluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef, ‘güler yüzlü hizmet’
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, vatandaşla kurulan iletişimde hizmet ...
Kamalak Erzurum’a geliyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak partisinin il divan ...
Terminal ismini arıyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne isim aranıyor
 
AK Parti Narman'da toplandı
AK Parti Narman İlçe Teşkilatınca 4. Genişletilmiş İlçe Divan Kurulu toplantısı yapıldı
‘Dünya’ya örnek olduk’
Akdağ mesajında, Sağlıkta Dönüşüm Programı’yla önemli sonuçlar elde edildiğini ...
Dindi Erzurum’a veda etti
İstanbul’a tayini çıkan Erzurum Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Dindi’ye veda yemeği düzenlendi.
 
Esmer’den 2013 mesajı
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Küçükler’den yeni yıl mesajı…
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni yıl mesajında ...
CHP'den SP'ye ziyaret
Pasinler ilçesinde Saadet Partisi İlçe Başkanlığı görevine getirilen Gafur ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva