ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>SİYASET
23 Kasım 2016 Çarşamba - 13:55

Korkut, "Kadına şiddet insanlığa ihanettir"

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, eğitici program düzenledi.

Korkut,  Kadına şiddet insanlığa ihanettir

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, eğitici program düzenledi.
Kadının toplumdaki yeri ve yaşanan sorunların önlenmesinin yöntemlerinin anlatıldığı programda Belediye Başkanı Ali Korkut, etkinliğe iştirak eden kadınlara karanfil verdi. Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, kadına şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ortaklaşa organize edilen bir etkinlikte kadına şiddetin önlenmesi, kadınların uğradığı şiddeti önleme ve izlenecek yollar anlatıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, toplumsal yaranın onarılması için önerilerini sıraladılar. Etkinlikte Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl ve Sosyal Çalışmacı Edip Kahinoğulları kadınların şiddete uğramasının önlenmesi, şiddete uğrayan kadınların izleyeceği yollar ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler. Sunumda, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet, şiddete maruz kalındığında neler yapılabilir, izlenecek yollar nelerdir, şiddeti uygulayana yönelik çeşitli hizmetler nelerdir gibi konularda kadınlara bilgi verildi. Yine hafta nedeniyle Yakutiye Belediyesi ile Kadın Meclisi ortak çalışmasıyla, şehrimizin muhtelif alanlarına kadına şiddeti önlemek amacıyla görsel çalışmalar bilbordlara yansıtıldı.
Korkut, İbrahim Hakkı modelini önerdi
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Uluslararası Dayanışma günü dolayısıyla Yakutiye Belediyesi Kadın Spor Eğitim Merkezinde düzenlenen programda Ali Korkut, katılımcılara karanfil verdi. Erkek ile kadın arasında ilişkinin belirleyicisinin İslam ve milli kültür ile yoğrulan değerler olması gerektiğinin altını çizdi. Ali Korkut, eşiyle yaşadığı bir hatırayı anlatırken, Erzurumlu büyük alim İbrahim Hakkı Hazretlerinin eğitim için ayrı kaldığı eşine yazdığı naif ve eşinin değerlerini öven mektubuna atıf yaptı. Korkut, "Evini, eşini ve çocuklarını seven biri olarak 1 haftayı aşan ayrılığımız oldu. Otelleri sevmem, eşime ve çocuklarıma özlemimi anlatan mesaj attım. Eşim de cevaben İbrahim Hakkı Hz. mektubunu hatırlattı. Evlilik değerler ile güzeldir, bu değerler eğitimle ve töreyle kazanılır. Kadına şiddetin insana ve İslam'a ihanet olduğunu bilmek gerekiyor. Ben şiddetsiz ve güzel bir dünya diliyorum" şeklinde konuştu.
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, dünyada önemini koruyan kadına yönelik şiddetin, Türkiye’nin de önemli sosyal sorunlarından biri olduğunu hatırlattı. Ergüney, "Dünya üzerinde tüm kadınlar ülke, etnik köken, sınıf, din, ekonomik ve/veya sosyal statü gözetmeksizin, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz kalma riski ile karşı karşıyadır. Kadınlara kadın olmalarından dolayı uygulanan şiddet bir insan hakları ihlalidir ve hiçbir haklı gerekçesi yoktur" ifadelerini kullandı.
Korkut, “Biz İslami ölçüler içerisinde çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirebilirsek bu sıkıntıların olacağını zannetmiyorum. Bir anımı anlatayım: “birkaç günlüğüne Ankara’ya gitmiştim. Ev hayatını da çok seven birisiyim. Bir hafta otelde kaldığım için eşimi çocuklarımı özledim. Bir mesaj çektim sizleri çok özledim diye. Eşimde bana bir mesaj gönderdi. İbrahim Hakkı Hazretleri bir yıl eşinden ayrı başka bir yere gitmiş eğitim amaçlı. Eşine bir mektup yazmış o mektubu bana gönderdi. O mektubu ben daha önceden de okumuştum. Bu sefer daha dikkatli okudum. Hakikaten o kadar naif bir dille yazılmış ki onu okuyan bir bayan eşine karşı anormal derecede sevgi dolu olur. Sürekli eşini methetmiş, sürekli farklı farklı meziyetlerinden bahsetmiş. Bunu bana gönderdi. Telefon açıp eşime dedim ki; benim bunu yazacak kadar düşüncelere sahibim, onlar çok naif insanlar. Çocuk yaşlarda bu çocuklarımıza iyi bir şekilde konular lanse edilebilecek olursa bu tür sıkıntılar olmaz. Erkek çocukları da iyi şekilde eğitilirse burada annelere çok büyük görevler düşüyor. Annelerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Bunlar eğitimsel noktada Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşlerinin bu işin içine entegre olmasıyla beraber güzel yerlere doğru gidileceğini ben umuyorum. Zaten aklı başındaki bir insanın eşine eziyet etmesi beklenilemez. Çünkü sabahtan akşama kadar evin içerisinde ciddi manada yorgunluk oluşturuluyor fiziksel olarak, ruhsal olarak, bedensel olarak, dışarıya da çok fazla çıkabilme imkanına sahip değil bayanlarımız, gezmesi eğlenmesi de gerekiyor aslında ama bunu genelde toplumsal olarak, kapalı toplum olduğumuzdan dolayı yapamıyorlar. Birde bunun üzerine erkeğin gelip evde bir takım aksiyonlar yapması fiziken zaten çökmüş olan kadına baskıyı artırıyor. Kadınlar erkeklere birer emanettir ve Peygamber Efendimiz de kadınlara cennetin ayakları altında olduğunu ifade ediyor, bu çok önemli bir şey inşallah ümit ederiz ki erkeklerimiz ve bayanlarımız bilhassa ben nikah kıyarken şunu söylüyorum karşılıklı sevgi ve saygıyı kaybetmediğimiz müddetçe evlilik muhteşem bir şey. Ama bunu kaybettiğimiz müddet içerisinde büyük bir zulme dönüşüyor. Maksat evlenmek değil, evliliği de sürdürmek çok önemli boşanmalar çok ciddi manada arttı. Bunun da toplumsal olarak önüne geçmek gerekiyor inşallah geleceğimiz güzel olur. Şuanda ki Bakanlığımızın da yapmış olduğu çalışmalar da dikkate değer çalışmalar. Bunlarda gelişirse büyürse meyvelerini çok yakın zamanda vereceğini düşünüyorum. Hanımlardan ricam şudur. Bu imkanlardan ve merkezlerden etrafınızdaki bayanlara bahsedin. Çünkü burası Eğitim merkezi. Buradaki temel amaç sıkıntıları sorunları uzmanların daha iyi tahlil edebilme imkanına sahip olurlar ve bu olumsuzlukta ortadan kalkar. Onun için bayanların bilhassa çevresindeki bayanlara da bu işi anlatması lazım. Ve bu Erzurum genelinde yayılsın, olumlu etkiler alacağımızı ben biliyorum.” Şeklinde konuştu.

 
Aziziye’de temizlik seferberliği
 
Çat kütüphaneye kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de temizlik seferberliği
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, daha temiz bir Aziziye için tüm ekibiyle ...
Taşkesenlioğlu’nun AB mesaisi
TBMM AB Uyum Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra ...
‘Yaralarımızı da birlikte saracağız’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'in Şirvan ilçesindeki ...
 
Aydemir bölgesel kalkınma sürecini ele aldı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Kalkınma Bakanlığı tarafından ...
Aydemir: “Bu topraklar asla hain kabul etmez”
Aydemir, “Fetullah Gülen denen iblisbaşı, bizim değerlerimizi asla temsil ...
Ilıcalı, Yerel Yönetimleri anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Siyaset Akademisi ...
 
AK Gençlikte Yarba dönemi başladı
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nda devir-teslim töreni gerçekleştirildi.
Aydemir’den 4 önemli yeni talep
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un Yayla, botanik ...
Sekmen'den Ahde Vefa
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ahde Vefa Buluşmaları” kapsamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva