ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunç: 'Daha yapacak çok işimiz var'
Tunç: 'Daha yapacak çok işimiz var'
Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde
Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde
Gazze’de can kaybı 34 bin 904’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 904’e yükseldi
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Mayıs 2013 Pazar - 16:12

Kolçak'a sitem..

8’inci Dadaş Film Festivali için Erzurum’a gelen ve onur ödülü alan Erzurum doğumlu sanatçı Eşref Kolçak’ın etkinliğe katılım azlığını ‘Terbiyesizlik’ şeklinde ifade etmesi tepki topladı.

Kolçak a sitem..

8’inci Dadaş Film Festivali için Erzurum’a gelen ve onur ödülü alan Erzurum doğumlu sanatçı Eşref Kolçak’ın etkinliğe katılım azlığını ‘Terbiyesizlik’ şeklinde ifade etmesi tepki topladı. Festival’in açılış gününde de afişlere tepki veren ve organizasyonu ağır dille eleştiren Kolçak’ın tavrını anlamsız bulan vatandaşlar, “Erzurumluyum diyenler hem bu şehri bilmeli, hem de böylesi güçlük ve zorluklarla gerçekleştirilen etkinlikleri dadaşca değerlendirmeli. Kolçak Erzurum’a geldiği günden beri organizasyonu yermekle Erzurum’a katkı sağladığını mı sanıyor’ ifadeleriyle tepkilerini dillendirdiler.
İki jenerasyonun Kolçak’ı yeterince tanımadığını, Kolçak’ın jenerasyonundan hayatta kalanların ise sanatçıyı iyi bir Erzurumlu olarak hatırlamak istediğini vurgulayan vatandaşlar, “Eğer beğenmiyorsa ödülünü bırakır, geri döner. Erzurum’da Gürpınar’ın fedakarlıkla yürüttüğü organizasyonu yermek, bu etkinliğin geleceğini olumsuz etkiler. Kolçak gerek etkinliği gerçekleştirenler ve gerekse Erzurum’dan özür dilemeli” dediler.
Erzurum’u küçük görerek, katılım azlığını ‘Terbiyesizlik’ sözleriyle değerlendiren Kolçak’ın Erzurum’u köy sandığını öne süren vatandaşlar, “Erzurum doğumlu da olsa, bu şehirde doğmanın dışında ilgisi bulunmayanların bu tip nitelendirme yapmasını çirkinlik olarak değerlendiriyoruz. Belli ki bu sanatçı Erzurum’u bilmiyor.  Bu şehir sanatçıya da sanata da büyük önem verir. “ sözleriyle tepki koydular.
 

 
Esmer'den 19 Mayıs Mesajı
 
Protesto’da düşüş…
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 20 Mayıs 2013 Pazartesi 21:35

Bırakın bu işleri. Erzurumun filimden önce bilime, teknolojiye, sanaiye ihtiyacı var. .... Bilim, teknoloji, sanayi, bu kelimeler bu kavramlar yazarken bile Erzurum'dan uzak duruyor.yüzde 80 aklını fikrini efendisine ağasına kiraya vermiş bir halktan bilim teknoloji sanayi.. düşünüyorum düşünüyorum yok olmaz olacak gibi durmuyor.

Yorumu oyla      7      6  
Ne Ünivesite imiş! 20 Mayıs 2013 Pazartesi 14:29

Üniversite şehre ekonomik katkı sağlayacak! Şehri geliştirecek! FESTİVALLERE KATILIP MİKTAR ARTTIRACAK! VS VS Erzurumlu böylece gelişecek!!!!! HANİ HALK HANİ STK LAR ? Böyle anlayışa, festivaller çok bence

Yorumu oyla      7      4  
Serap Durmazpinar 20 Mayıs 2013 Pazartesi 14:16

Birde çok merak ediyorum, butun goterimlerin ucretsiz oldugu bu festivale, acaba Erzurum halkindan ne kadar katilim oldu? daha dogrusu katilim oldu mu? Nil Gurpinar Hanimefendi tum hemsehrilerini ucretsiz olan bu gosterimlere davet etmisti. Kendisine ve emegi geçen herkese tesekkurlerimi iletiyorum... Serap Durmazpinar Kuruhasanoglu / France

Yorumu oyla      10      4  
Serap Durmazpinar 20 Mayıs 2013 Pazartesi 14:16

Elestri yapmak hakaret etmek demek degildir. Elestri eger yapici degil de yikici ise, o elestri, elestri olmaktan çikar ve bir kasit içerir. "Terbiyesiz" kelimesi bir çocuga dahi denmeyecek kadar buyuk ve çirkin bir hakarettir. Kimse kimsenin babasinin oglu degildir. Herkes haddini bilmelidir kim olursa olsun. Sanatçi olmak insanlara hakaret etme hakkini vermez. Bir Erzurum'lu diye herkese onur odulu verilmeli midir? neye gore belirleniyor bu? bilmiyorum, bu da ayrica tartisilir! 1940 yilinda Erzurum Cumhuriyet ilkokulu'ndan mezun olduktan sonra bir daha Erzurum'a gelmeye firsat bulamayan, Erzurum ile ilgisi sadece Erzurum'da dogmakla olan bir insanin bu denli soz ve elestri hakkina sahip olmasi da çok sasirtici! Bir Hanimefendiye (Nil Gurpinar) firça atiyorsa, ben o sahsa sanatçi demem! Sanatçi hassas insandir, tepkisini bile tatli dille verendir hele de bir hanima karsi! ama 86 yasinda bir hemsehrimiz, asabiyetini normal karsilamali!

Yorumu oyla      17      5  
20 Mayıs 2013 Pazartesi 11:45

Atatürk Üniversitesi Dadaş Film Festivalini şabote mi ediyor? Özellikle Edebiyat, Güzel Sanatlar ve İletişim fakülkelerinden 50'şer öğrenci gönderilse o festivalde bu tür eleştiriler olmaz. Belediyeler ve üniversite sahip çıkmadı mı alkış bekleyen sanatçılar tepki gösteriyor. Dekanlar öğrenciyi festivale getiremiyor. Ama o dekanlar plaket almaya gidiyor.. Bu nasıl iş.Oysa her üç fakülte öğrencisinin de oradan öğreneceği çok şey vardı. Yazıklar olsun, Erzurum'a zarar verenlere..

Yorumu oyla      9      4  
Yorumcu 20 Mayıs 2013 Pazartesi 11:04

Eleştirinin amacını aştığı aşikar. Fakat eleştiriye açık olmalıyız. Kendi organizasyonumuza sahip çıkmazsak, üniversite-şehir işbirliğini sağlayamazsak (gerek üniversite gerekse diğer yöneticiler), Bu Şehrin tanıtımı ve geleceği için konulmaya çalışılan taşın üzerine bir taş ta biz koymuş olamayız.

Yorumu oyla      8      4  
Mökkem dadaş 20 Mayıs 2013 Pazartesi 10:34

Bırakın bu işleri. Erzurumun filimden önce bilime, teknolojiye, sanaiye ihtiyacı var. Erzurumun 1910-14 yıllarındaki nüfusuna bakın birde şimdiki haline! Eşref bey organizasyonu eleştirmiş, organizatörler eşrefe şöyle demiş falan filan boş işler kardeşim bunlar. Bize istihdam lazım, ekonomi lazım gerisi kendiliğinden gelir zaten. Senin ekonomin güçlü oldumu en kalite filmide yaparsın, spor takımınıda oluşturursun aksini düşünenler gitsin Erzincankapının halini görsün bir sokak bilmem kaçtane kahvehane ağzına kadar genç dolu...

Yorumu oyla      7      6  
20 Mayıs 2013 Pazartesi 09:39

adam haklı doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar eleştiri olmasa iyi ye gidiş olmaz

Yorumu oyla      7      4  
Ali Bakirci 19 Mayıs 2013 Pazar 23:13

Erzurum yillarca ihmal edilmis ve nihayetinde buyuksehirler arasinda en geri kalmisidir. Gerek sehrin gelisimi gerekse sanayisi ile nerede oldugu gayet acik bir sekilde ortadadir.Son yillarda ozellikle son yillarda merkezi yonetimin ilgisiyle sehir, canlanmaya baslamistir. Dadas Film festivali de bunlardan birisidir. Dadas film festivalinin tanitimi ne kadar yapilmistir, ne kadar halka inilmistir.Bu anlamda Esref Kolcak haklidir. Peki Esref Kolcak bir Erzurumlu olarak bu kadar yil icinde bu memlekete ne faydasi olmustur. Hangi hakla organizasyonu begenmiyor. Once Erurumlu olarak kendini bir sorgulasin.

Yorumu oyla      7      5  
doğrucu 19 Mayıs 2013 Pazar 22:41

adam %1000 haklı... tepkisi Erzurum'a değil,ilgili fakülte öğrencilerine idi... ve herkes haklı olarak alkışladı ve illgisiz öğrencileri kınadı

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tezcan'dan İmza Günü
Gazeteci yazar Ahmet Tezcan son kitabı ‘Kafirun’ için Erzurum’da imza ...
Önül ilahilerle gönüllere seslendi
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği'nin (ERİH-DER) İbrahim Hakkı ...
‘Lal Gece’ye 4 ödül
8.Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında yapılan yarışmada, en iyi ...
 
Uzundere’de uluslararası buluşma
Doğu Anadolu Gençlik Festivali Projesi (DAP Genç-DAP Fest) kapsamında ...
Narman Peri Bacaları’na hayran kaldılar
Türk Kadınlar Birliği tarafından Erzurum’un ilçelerine bir gezi programı ...
‘Top Dağı’nda Bir Yürek…’
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Tiyatro ...
 
Ciritte heyecan kasırgası
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ...
Dadaşlardan örnek etkinlik
Geleneksel olarak düzenlenen Türk kadının sembolü olan Nene Hatun'u anma ...
Müzecilikte çağdaş adım
Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı çalışmalarla bakanlığa bağlı aralarında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva