ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
29 Ekim 2018 Pazartesi - 10:30

Koçkayalılar İki bayramı birlikte yaşadılar

Narman Koçkaya’da Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü coşkusu içinde yeni bir eğitim kuruluşunun açılışı gerçekleşti.

Koçkayalılar İki bayramı birlikte yaşadılar

Narman Koçkaya’da Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü coşkusu içinde yeni bir eğitim kuruluşunun açılışı gerçekleşti.

Narman ilçesinde işadamı Hüsamettin Yavuz tarafından yaptırılan ilkokulun açılışında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Bu sıralarda geleceğin en büyük mimarları, doktorları, mühendisleri ve ilim adamları yetişecektir” dedi.

Hayırsever işadamı Hüsamettin Yavuz tarafından Erzurum’un Narman ilçesi Koçkaya Mahallesi’ne yaptırılan Hüsamettin Yavuz İlköğretim Okulu düzenlenen törenle açılışı yapıldı.

Açılış programına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eski İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Eski Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, HSYK Üyesi Metin Yandırmaz, Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Devlete, eğitime yapılan yatırımı en kıymetli yatırım olarak gören kıymetli hayırseverimiz Hüsamettin Yavuz beyefendiye ilimiz eğitimine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bu tür hayırlı hizmetlerin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Hayırsever İş adamı Hüsamettin Yavuz, “Böyle bir günde bizlerin mutluluğuna ortak olan tüm protokolümüze ve hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bu okulu yaptırırken vergiden düşmedim, 480 bin liraya mal oldu. Tamamen kendi öz sermayemizdir. Bu vesile ile vatandaşlık görevimizi yerine getirdik” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, okulların bir milletin yarınlarına yapılan önemli yatırımlar olduğunu söyledi.

Artık devletin en ücra köşelerine kadar hizmet götürdüğünü ifade eden Başkan Sekmen, “Eğitim yuvamızın şehrimize hayırlı olmasını ve mezun olacak çocuklarımızın devletimize milletimize hayırlı neferler olarak hizmet etmesini diliyorum. Devletimize, eğitime yapılan yatırımı en kıymetli yatırım olarak gören kıymetli hayırseverimiz Hüsamettin Yavuz beyefendiye ilimiz eğitimine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Aydınlık bir gelecek için eğitimin olmazsa olmazlardan olduğuna dikkat çeken Altınok, “Eğitimin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Çocuklarımızın daha iyi bir gelecek elde edebilmesi, yanlış yönlendirilmemesi, gelecekte devletimizin siyasi, bürokrasi ve iş hayatında görev alabilmesi için bu eğitim kurumları elzemdir. Hükümetimizde bu manada 16 yıldır Cumhuriyet tarihinde yapılan eğitim yatırımları kadar eğitime yatırım yapmıştır. Ancak bu memlekettin kaynaklarıyla zengin olan işadamlarımız eğitim alanında devletin eksik bıraktığı o açığı kapatmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Erzurum’da eğitime yapılan yatırımlarla ikili eğitimin artık ortadan kalktığına dikkat çeken Vali Azizoğlu, “Bu güzel köyde güzel bir eğitim yuvası yapılmıştır. Bu eğitim yuvasından geleceğimizin teminatı ve bugünün çiçekleri çocuklarımız eğitim görecek yetişecektir. Koçkaya köyünde bu eğitim yuvasını yapan, devletin imkân ve kabiliyetine destek olan Hüsamettin kardeşimize yatırımından dolayı teşekkür ediyorum. Bu sıralarda geleceğin en büyük mimarları, doktorları, mühendisleri ve ilim adamları yetişecektir. Eski okulun yerinde daha modern bir okul yapıldı. Artık öğretmenlerimiz çocuklarımızı iyi yetiştirecek ve Erzurum’da başarı sıralamasında Koçkaya Köyü ilkokulunu da görmek istiyoruz. Çocuklarımızın gözlerinde bu cevheri görüyorum. Artık Erzurum’da ikili eğitim bitti, eski okulları yıkıp yerine daha modern okullar yapıyoruz. Buna katkı sağlayan işadamlarımıza teşekkür ediyor, diğer hayırsever işadamlarımızın da bu yarışa katılmalarını diliyorum” dedi.

Kurdele kesiminin ardından Vali Azizoğlu protokol ile birlikte sınıfları gezdi.

 
Erzurum eksi 3’ü gördü
 
‘Milli İrade ‘İla’yı Kelimetullah imanında sadıktır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 29 Ekim Cumhuriyet ...
ATAUNİ’den Koç Üniversitesiyle bilimsel işbirliği
Atatürk Üniversitesi ile Koç Üniversitesi arasında bilimsel iş birliği protokolü imzalandı
Bakan Selçuk'tan müjde
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Şu anda önümüzdeki ilk hedef 10-31 Aralık ...
 
Eğitim Bir Sen’den mağdur öğretmene destek
Pasinler Ortaokulunda görev yapan S.G isimli öğretmene bir öğrencinin ...
24 yıl sonra yeniden
14’üncü Uluslararası Türk Germanistik Kongresi’ni Erzurum’da düzenleniyor.
İl Eğitim Vizyonunda yeni yaklaşım
2019-2023 Stratejik Plan Çalıştayı kapsamında açılış programına katılan ...
 
Aşkale’de dua alan yatırım
Diyanet İşleri Başkanlığı Aşkale Müftülüğüne bağlı Kuran Kursu açılışı yapıldı.
Çomaklı: ‘Önceliğimiz eğitimde kalite’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; Sağlık Bilimleri, ...
Selçuk'tan din istismarı vurgusu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Din kisvesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva