ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>ASAYİŞ
16 Haziran 2011 Perşembe - 08:25

Koca katiline ömür boyu hapis

Hakkari'de tanıştığı 23 yaşındaki Keşfettin Öveç'i Erzurum'a çağırıp, 7 yıllık eşi, 32 yaşındaki Recep İnan'ı öldürten 27 yaşındaki Kamile İnan ile cinayeti işleyen sevgilisi Keşfettin Öveç, 'Kasten ve tasarlayarak adam öldürmek' suçundan sevk edildikleri ilk duruşmada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Koca katiline ömür boyu hapis

ERZURUM
Hakkari'de tanıştığı 23 yaşındaki Keşfettin Öveç'i Erzurum'a çağırıp, 7 yıllık eşi, 32 yaşındaki Recep İnan'ı öldürten 27 yaşındaki Kamile İnan ile cinayeti işleyen sevgilisi Keşfettin Öveç, 'Kasten ve tasarlayarak adam öldürmek' suçundan sevk edildikleri ilk duruşmada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
CİNAYET 9 ŞUBATTA İŞLENMİŞTİ
Olay, 9 Şubat 2011 günü saat 23. 30 sıralarında Murat Paşa Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Korucu olan babasının, memleketleri Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir çatışmada şehit olması üzerine, Erzurum Emniyet Müdürlüğünde 'yardımcı personel' olarak işe başlayan Recep İnan'ın amcasının kızı olan eşi Kamile İnan, geçen yıl yaz tatil için Hakkari'ye gittiğinde burada Keşfettin Öveç'le tanıştı. 4 çocuk annesi Kamile İnan, Erzurum'a döndükten sonra güzel bir kadının fotoğrafını Keşfettin'e göndererek ve kendisini 'Aysel' olarak tanıtıp mesajlaşmaya başladı. Kamile İnan, yaklaşık 6 ay aşk mesajları gönderdiği Öveç'i, "Ağabeyim beni dövüyor, gel onu öldür" diyerek Erzurum'a davet etti. "Ağabeyim uyuyunca seni eve çağıracağım. Kapıyı, Hakkari'de tanıştığın Kamile açacak" diyen Kamile İnan, eşi uyuyunca Keşfettin Öveç'i eve alıp bıçak verdi. Recep İnan'ı uyuduğu odada 23 yerinden bıçaklayan Öveç, üzerine kan sıçradığı için eşinin askıda duran İnan'ın kıyafetlerini giyip çıktı. Yaralı halde sürünerek odadan çıkan Recep İnan'ın sesine uyanan büyük kızı 6 yaşındaki Deniz'in feryatları ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine Kamile İnan, "Kocamı vurdular" diyerek komşularından yardım istedi. Hastaneye kaldırılan Recep İnan kurtarılamadı, gözaltına alınan Kamile İnan, suçunu itiraf etti ve Keşfettin Öveç'le birlikte tutuklandı.
İLK DURUŞMA
Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Kamile İnan ve Keşvettin Öveç ile avukatlar katıldı. Eşiyle birbirlerini severek evlendiklerini anlatan Kamile İnan, şöyle dedi: "Maskeli ve elinde bıçak olan bir kişi kapıyı açınca içeri girdi. Eşimin nerede olduğunu sordu. Ben de uyuduğu yeri gösterdim. Bıçakla eşime vurdu ve yüzündeki maskeyi çıkarınca bu kişinin Keşfettin olduğunu gördüm. Korkarak dışarı kaçtım. Daha sonra eve geldiğimde eşiminin yaralı olduğunu gördüm ve komşuya haber verdim. Yuvam dağıldı. "
ÖVEÇ’İN SAVUNMASI
Hakkari'nin Şemdilli ilçesinde oturan Keşfettin Öveç ise duruşmada, Recep İnan'ın kız kardeşi Bilmez ile tanıştığını, birkaç ay telefonla görüştüklerini belirtirken, "Daha sonra Aysel isimli biri telefon açtı. Erzurum'da oturduğunu, ağabeyinin yanında kaldığını bildirdi. Birbirimize fotoğraflarımızı gönderdik. Daha sonra ağabeyinin gönderdiğim fotoğrafları gördüğünü, kendisini sürekli dövdüğünü belirtti. Yakınları, Aysel'i kaçırmamı yoksa ağabeyinin kızı öldürüceğini söyledi. Ben de bunun üzerine Aysel'i kaçırmaya karar verdim. Erzurum'a geldiğimde Aysel bana Kamile'nin evinde kaldığını, adresi vererek gelmemi istedi. Kamile beni karşılayarak içeri aldı. Aysel'in birazdan geleceğini söyledi. Kamile, Aysel'in ağabeyinin uyuduğunu onu öldürmemi söyleyerek, beni odaya itekledi. Ağabeyi uyanınca bende Kamile'nin verdiği bıçakla bir defa bıçakladım ve kaçtım. Aileme ve herkese karşı rezil oldum. "
Sanıkların savunmalarından sonra Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Kızıltaş, üyeler Sami Tetik ve Seval Akkaş, Kamile İnan ve Keşfettin Öveç'in tasarlayarak, kendini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme suçunu işlediği kanaatine vardığını, açıklarken, sanıklara ömür boyu hapis cezası verildiğini bildirdi. Ayrıca Keşfettin Öveç'e, gece konut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası verildi. (DHA)

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölçü ve ayar denetimleri sıklaştırıldı
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, kentteki çeşitli esnaf gruplarına yönelik ...
Yanlış anlama tutuklattı
Erzurum'da mahkeme salonunda kadın hakimin verdiği cezayı yanlış anlayarak ...
Hamam kavgası büyüdü
Erzurum'da bir hafta önce kadınların hamamda kavga etmesi üzerine iki aile karşı karşıya geldi.
 
Bölücü örgüt propagandasına 2 yıl hapis
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'da bölücü terör örgütü propagandası yaptığı ...
Emniyet’ten çete operasyonu
Erzurum, İstanbul ve İzmir'de suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonda ...
Otomobil otobüsün altına girdi: 5 ölü
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki trafik kazasında 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
5. kattan düştü, yaşamını yitirdi
Erzurum'un Palandöken ilçesinde apartmanın 5. katından kendini boşluğa bırakan 1 kişi öldü.
Kuyumcu saldırısında 2 tutuklama
Erzurum Adliyesi'nde kuyumcu dükkanına silahlı saldırı olayıyla ilgili ...
Şüpheli çantadan cep telefonu çıktı
Erzurum'da, bir inşaat alanı yanındaki reklam panosuna bırakılan şüpheli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva