ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
29 Ocak 2021 Cuma - 02:30

Koca’dan Tedbir ve Temkin uyarısı

Koca, “5 bin-7 bin arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır” dedi

Koca’dan Tedbir ve Temkin uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan tedbirle vaka sayısında yüzde 80’e varan hızlı bir düşüş sağlandığını bildirdi. Bütün çabalara rağmen bu düşüşün yavaşladığını vurgulayan Koca, “5 bin-7 bin arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır” açıklamasında bulundu.
Salgının dünyadaki birinci yılını tamamladığı günlerde salgına karşı umutla beklenen mücadele gücü olan aşının uygulanabilir hale geldiğini hatırlatan Koca, “30 Aralık’ta ülkemize gelen ilk parti olan 3 milyon doz aşının gerekli kontrollerinin tamamlanması ile 13 Ocak günü ‘Acil Kullanım Onayı’ verilerek yaygın aşılama dönemini başlatmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız aşı kampanyasını başlatmak için bizzat Ankara Şehir Hastanemize gelerek ilk doz aşısını yaptırdı. Kendilerine hem tüm vatandaşlarımızın aşılanması adına yaptığımız çalışmalara verdiği destek hem de bu konuda da gösterdiği önderlik için minnettarız” dedi.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN AŞILANMASI SAVAŞA HAZIRLANAN ASKERLERİMİZİN SİLAHLANMASI İLE EŞDEĞERDİR”
Bakan Koca, Bilim Kurulu’nun önerileri ile hazırlanan aşı programına göre öncelikle sağlık çalışanlarının aşılanmasının tamamlandığını hatırlattı. Koca, “Sağlık çalışanlarımızın aşılanması savaşa hazırlanan askerlerimizin silahlanması ile eşdeğerdir. Mücadelenin en ön safında bulunan neferlerimiz daha güvenli bir alana yaklaşmışlardır” dedi.
“KADEMELİ OLARAK 90 YAŞ VE 85 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZ EVLERİNDE AŞI OLDULAR”
Sağlık çalışanlara takiben engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde yaşayan vatandaşların yerlerinde aşılamaları tamamlandığını belirten Bakan Koca, “Koruma sorumluluğu üzerimizde en çok bulunan bu grup öncelikle aşılanmış oldu. Kademeli olarak 90 yaş ve 85 yaş üzeri vatandaşlarımız evlerinde aşı oldular. İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamaları evlerinde gerçekleştirildi” açıklamasında bulundu.
“75 YAŞ ÜZERİNDEKİ VATANDAŞLARIMIZI SAĞLIK KURULUŞLARINDA AŞILAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”
Pazartesi günü 80 yaş üzerindeki vatandaşların sağlık kuruluşlarında aşılanmasına başlandığını vurgulayan Koca, “Yarın sabahtan itibaren yeni bir adıma geçerek 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarında aşılamaya başlayacağız. Yarından itibaren 75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler” dedi.
Bakan Koca, Türkiye’de aşı programında kullanılan inaktif aşının 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon dozluk bölümünün hafta başında getirildiğini hatırlattı. Koca gerekli testlerin tamamlanmasından sonra aşıların kullanıma sunulacağının müjdesini verdi.
“MUTASYONLU VİRÜSÜN DAHA ÖLÜMCÜL OLDUĞU İDDİA EDİLMEKTEDİR”
Virüsün dünyadaki seyri gerek merkez ve taşra teşkilatımız tarafından gerekse Bilim Kurulumuzca düzenli olarak takip edildiğini belirten Koca şu ifadelere yer verdi:
“Bildirilen mutasyonlar üzerine İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’yla olan uçuşlar durdurulmuştu. Brezilya ile olan uçuşlar da buna eklendi. Özellikle Güney Afrika’da bildirilen mutasyonlu virüsün daha ölümcül olduğu iddia edilmektedir. Mutant virüsün görüldüğü yerler karantina altına alınmaktadır. Ülkeler yeniden sınırlarını kapatmaya başlamıştır. Bu durum tedbirleri elden bırakmamamız konusunda bize önemli bir hatırlatıcı olmuştur.”
Tedbirlerdeki kontrolsüz gevşemeler bir sonrakini daha zor atlatabilecek dalgalanmalara yol açabileceğinin uyarısında bulunan Koca, “Tedbir ve temkini elden bırakmamamız gerekiyor. Salgının tüm dünyaya bir kişiden yayıldığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Salgın süresince zorlu bir mücadele verdik ve tüm milletimiz çok yoruldu. Bu emeklerin karşılığını almaya çok yaklaştığımız ortadadır” dedi.

 
Uzman Erbaşlara emeklilik müjdesi
 
Ağbal enflasyon hedefini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yalanlama
Diyanet İşleri Başkanlığı, 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek’in cuma ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vefa
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet korumasında yetişmiş 193 gencin, ...
Aydemir: ‘Bilirdönmez basında dadaş duruşudur’
Milletvekili İbrahim Aydemir, merhum Bilirdönmez’in çelebi kimliği, temiz ...
 
İşaret diliyle korona virüse dikkat çekiyorlar
Erzurum’da ‘Keyifli Okul Atölyem’ projesi kapsamında minik öğrenciler ...
Gül: Yargıya kimse parmak sallayamaz
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Klavye başına geçip her gün sosyal medyada ...
Erzurum’da salgın bitti mi !...
Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla covid19’la mücadele için seferberber. ...
 
‘Vebalini nasıl öderiz?’
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ‘Yaptığımız hiçbir hizmeti ve faaliyeti ...
Sekmen Aşkale yaklaşımını paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “2021 yılı Aşkale için yatırım ...
Tortum’da eğitimcilerden takdir toplayan uygulama
Tortum Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Orta Okulu idareci ve öğretmenleri, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva