ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan öğrenci ve öğretmenlere seminer
Jandarmadan öğrenci ve öğretmenlere seminer
Vatandaşları dolandıran çete çökertildi
Vatandaşları dolandıran çete çökertildi
Yolcu otobüsünden çok sayıda kaçak silah çıktı
Yolcu otobüsünden çok sayıda kaçak silah çıktı
Erzurum Kamuda 22’inci sırada
Erzurum Kamuda 22’inci sırada
Erzurum eğitime odaklandı
Erzurum eğitime odaklandı
HABERLER>GUNCEL
2 Şubat 2013 Cumartesi - 04:47

Klimalı durak hizmete girdi

Büyükşehir Belediyesi’nce Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte vatandaşların otobüs beklerken kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için klimalı otobüs durağı yapıldı.

Klimalı durak hizmete girdi

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte vatandaşların otobüs beklerken kışın üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için klimalı otobüs durağı yapıldı.
Türkiye’de bir ilke imza atılarak Erzurum’da klimalı otobüs durağı yapıldı. Yapılan durağın ilki Erzurum Yakutiye Medresesi önünde bulunan durağa konuldu. Isıtmalı ve soğutmalı özelliği bulunan, LCD ekranlı ve prizi bulunan otobüs durağı Erzurumluları şaşırttı.
Görenleri şaşırtan otobüs durağı hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Amir Batur, Türkiye’de ilk olarak vatandaşların hizmetine sunulan durağın kışın ısıtacağını yazın serinleteceğini kaydetti.
Batur, “Bu durağı kendi atölyemiz de imal ettik. Özelliği Erzurum’un soğuk iklime sahip olması sebebiyle vatandaşlarımızın üşümemesi için bu durağı düşündük. Klimalı durak kışın ısıtıyor yazın da serinletiyor. Ayrıca otobüsler için takip sistemi var. Bu durakta hangi otobüsün gelişi saati vesaire GPS yöntemiyle takip edilebiliyor. Ayrıca telefonlarının şarjı bitenler içinde iki adet piriz koydurttuk.” diye konuştu.
Türkiye’de diğer illere de örnek olabilecek durak bugün itibariyle hizmete başladı.
 

 
Ray hırsızları yakalandı
 
Tefeci çetesine rekor ceza
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Rıza 4 Şubat 2013 Pazartesi 21:25

Adamlar (CHP li antalya belediyesi) bunun güneş enerjili olanını yapmıştı kışın ısıtıyor yazın serinletiyor bizim belediye yeni öğrenmiş. Birde hava ile Türkiyede bunu ilk biz yaptık diyor sayın yetkililer teknoloji çağındayız günaydın.

Yorumu oyla      7      4  
A.R.ZABİTOĞLU 2 Şubat 2013 Cumartesi 13:06

Çok büyük bir hizmet vermiş sanki duyanda Erzurumda her konuda hizmet bitti sıra böyle hayatı kolaylaştıracak işlere geldi sanırlar.Ey yetkili -Erzurumda otobüs durağı olarak bir bu yaptığınızla mı yetinecekiniz yoksa diğer ana arterlerin yanısıra mahalle aralarında bulunan duraklarda bu hizmetlerden faydalanacak mı? Sayın yetkili bırakın böyle işleri bu milletin parasını çarçur etmeyin belediyenin halka zorunlu hizmetlerine bir el atıverin belkide zorunlu hizmetleri nelerdir onları da bilmiyorsunuz özetle sıralayayım şehrin temizliği sokak araları dahil,ulaşımdaki keşmekeşliğin başını alıp gitiği şehrimizde yolcu taşıma araçların insanları balık istifi gibi taşımaları seyyar satıcıların şehrin en işlek yerlerini işgal etmeleri,şehirde başıboş gezen köpeklerin insanlara saldırmaları kış ve yaz aylarında şehrin belirli bölgelerinde yapılan kar veya asfalt çalışmalarını şehrimizin tüm ücra köşelerine kadar bu hizmeti götürün şehrin suyu başlıbaşına sorun, evlerinde sıcak bir çorbası olmayan, hasta olupda derdini anlatamayan, çocuklarını okutacak maddi gücü yada iletişim sorunu olan fakat bunları kendine ar edep sayan nice Erzurumlu hemşehrilerimiz mutlaka vardır işte hizmete layık olacaklar belediye olmak bu zaruri hizmetleri de yerine getirmektir.Şayet belediyeciliğin ne olduğunu bilemiyorsanız Değerli Başbakanımızın Belediye Başkanlığı yaptığı zamanki işlerini ve tecrübelerini öğrenmenizi tavsiye ederim Sn Batur meşhur bir Erzurum atasözümüz vardır 'Her işi işledin kaldı fıstığı yeşil' ne dersin?

Yorumu oyla      17      8  
Yildirim Denizli 2 Şubat 2013 Cumartesi 12:57

Olacakti, oldu.Akacak kan damarda durmaz.Burasi Erzurum.Hayalleriimizin siniri,gelip duraklari isitmanin kapisinda bitiyor.Eksik kalmis olani hemen söyliyeyim.Zira örnekleri var.Varmisiniz, artik kilimatik düzenide olan bu duraklara raflar, üstünede KITAPLAR koyalim?Durun,hemen su olur,bu olur diye itiraz etmeyin,deneyin.Soguk Erzurum icin yeni bir sey degilki,ama OKUMAK dadasin bugüne kadar halledemedigi bir olgu.Bence Erzurum sogugun yaninda,asil bu tek renklilikten korunmali.Evetse,bu inanmislik, dayanma isteyen uzun zor bir yatirimdir haberinizde olsun.Y.Denizli-Düsseldorf

Yorumu oyla      11      13  
1 Şubat 2013 Cuma 22:06

harika.... hadi bakalım tüm Türkiye ye öncü olsunlar

Yorumu oyla      10      14  
yoncalik, 1 Şubat 2013 Cuma 17:38

Ne desem nasil yazsam bilmiyorum... Halkin parasini böyle SACMA-SAPAN biseye harcadigi icin, Erzurumu bu traji-komik duruma düsürdügü icin bu daire baskani AMir Batur ilk önce halktan özür dilemeli, sonra görevden istifa etmeli ve hakkinda dava acilip cezalandirilmalidir. Bu halkin, bu insanlarin zekasina, mantigina bu kadar kolay hakaret edilmemeli... Erzurum dan neden göc var diyenler..Alin size bi sebeb...Erzurum da olsam bunu yapan kisiye harbi dava acarim. Birincisi: Güzelim Yakutiye medresesinin görüntüsünü kirletiyorsun. Ikincisi: Bu duragi isitman yada sogutaman mümkün degil, zira sürekli insan giris-cikisi olan bi yer..Ücüncüsü: Sirf tirübünlere oynadigin bu yapiyi yayginlastirman maliyeti itibariyle mümkün degil. Erzurumdan umutlari kursakta birakan bi haber...Umarim ulusal medyaya tasinmaz...

Yorumu oyla      25      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölge payımız geriledi
2012 ADNKS sonuçlarına göre nüfusu 778 bin 195 olarak açıklanan Erzurum’un ...
1 milyon Erzurumlu il dışında
İl dışında yaşayan Erzurumlu sayısı 1 milyon 19 bin 865 kişiye ulaştı. ...
Kentli çoğaldı, köylü azaldı
2012 ADNKS verilerine göre Erzurum’da il ve ilçe merkezlerinde yaşayan ...
 
180 tutuklu tahliye oldu
6411 sayılı denetimi serbestlik kanununun resmi gazetede yayınlanmasından ...
İsyan çıkaran kaçaklar sınır dışı edilecek
Erzurum’da önceki gün akşam saatlerinde Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde ...
Erzurum göçmenlere yuva oldu
Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan Yaset Shifa Sekandary (36) ile ...
 
Nüfus muamması
Erzurum il nüfusu son 6 yılda ciddi kırılganlık gösterdi. 2007 yılında ...
Ziyrek: ‘Tutmayın bizi’
Başkan Ziyrek, “Cazibe merkezi, olursunuz göç alırsınız. Ak parti iktidarıyla ...
Kaçak göçmenler kavga etti: 3 yaralı
Türkiye’ye yasa dışı yollarla girip yakalanan ve yasal işlemlerin yapılması ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva