ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Mayıs 2012 Pazar - 15:39

Kızılay’dan Maden Suyu yatırımı

Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferit Bayata Kızalay Madensuyu Fabrikası’nın en kısa sürede temelinin atılmasıyla üretime geçireceklerini söyledi.

Kızılay’dan Maden Suyu yatırımı

COŞKUN MENEK
ERZİNCAN (İHA) - Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferit Bayata Kızalay Madensuyu Fabrikası’nın en kısa sürede temelinin atılmasıyla üretime geçireceklerini söyledi.
İl Afet Koordinasyon Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelen Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferit Bayata depo alanını ve maden suyu ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. Bayata “ Doğu Anadolu bölgesindeki üçüncü depo 2 bin metre kare kapalı alanımız mevcut. Depomuzda afet anında kullanılabilecek çadır, battaniye gibi bir çok malzememiz mevcut. Suriye’deki göçmen hareketi gerekse Van depreminden dolayı afet zedelere gönderilmek üzere çadırlarımızı göndermiş bulunmaktayız. Fakat depomuz Erzincan’ın lojistik ihtiyacını giderecek kapasitededir. En kısa amanda depomuzu dolduracağız. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kapasite artırımına gitmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili gerekli projeler yürütülüyor. Rehabilitasyon merkezinde 190 öğrencimizle eğitim öğretime devam etmekte” dedi.
Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan maden suyu fabrikasının son durumu hakkında bilgi veren Bayata “ Madensuyu çalışmalarımız Erzincan Erzurum karayolunun 14. kilometresi Saztepe Mevki’nde bulunan kaynağın tahsis işlemleri tamamlandı. 320 dönümlük araziyi fabrika yapabilmek için satın alma işlemlerini tamamladık. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere olan fabrikamız 17 bin metre kare kapalı alan üzerine çelik sistemle yapılacak. Fabrika üretime geçtiğinde saatte 50 bin cam şişe 20 bin pet şişe dolumu yapacak. Türk Kızılayı Erzincan zengin mineralli su adı altında üretim yapılacak. Fabrika makinelerinin ihaleleri de yapıldı. yurt dışından gelen makinelerin Trabzon’dan limandan 32 Tır ile ilimize nakliyesinin yapılmasını planlıyoruz. Büyük bir fabrika olacak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. tam tarih belirlenmemiş olmasıyla birlikte Haziran Temmuz ayı içerisinde temel atmasını yapıp biran önce üretime geçilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
ÇADIR ÜRETİMİ TAM GAZ DEVAM EDİYOR
2 yıl önce Erzincan’da hizmete başlayan ve Türk Kızılay’ın çadır stokuna cevap veren Kızılay Erzincan Çadır Üretim Tesisinde bu aralar yoğun çalışma yapılıyor.
Van’da meydana gelen deprem felaketini ardından çadır deposundan binlerce çadır Van bölgesine sevk edilmişti. Çadırda yaşayan vatandaşların konteynerlere taşınması ile birlikte boşa çıkan ve hasar gören çadırlar TIR’larla Erzincan’a getiriliyor. Çadır Üretim Tesisine getirilen çadırlar, görevli personel tarafından onarılıyor. İş yoğunluğunun onarım çalışmalarına verildiğini açıklayan Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferit Bayata, “750 metre kare çelik prefabrik binada yapılmış çadır üretim atölyesi, Doğu Anadolu’da tek üretim tesisi. Kurulduğu günden bu güne 2 bin çadır bu tesiste tamir edildi ya da yeniden üretildi. Van’dan haftada yaklaşık iki tır çadır, tesise gelerek tamiratları yapılıyor. Erzincan’ın batısında Adana Şanlıurfa ve Gaziantep illerindeki depolara ya da Suriye’den gelen göçmenlerin kaldıkları geçici konaklama tesislerine gönderiliyor. Tesisin kapasitesini arttırması planlıyoruz. Çadır üretim alanımıza aldığımız 7 personelimiz yetişti. Daha da ileriki günlerde bunların kapasitesini arttırarak, usta, ustabaşı gibi kadrolar vereceğiz. Erzincan’ımıza güzel bir tesisin kazandırılması açısından huzur içerisindeyiz. Kapasitemizi daha da arttırarak ilimize ve bölgemize en iyi hizmeti vereceğiz.” dedi.

 
Gençler uçurtma şenliğinde buluştu
 
Yurt-Kur’dan ahşap sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SERKA’dan kentsel açılım
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen “Bütünleşik Kentsel ...
Oltu Şimşek’i uğurladı
Oltu esnafından Muhsin Şimşek’in oğlu Almanya’da geçirdiği metro kazasında ...
Rektörler Ağrı’da buluştu
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, bilimsel ...
 
Gençlik Haftasına coşkulu başlangıç
Gümüşhane’de 19 Mayıs’ı da içine alan “Gençlik Haftası” kutlamaları, Atatürk’ü ...
KEP Projesi uygulamada
Bayburt’ta “Kep projesinin” tanıtımı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapıldı. ...
Arılar karayolunu istila etti
Erzincan’da arı yüklü kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ...
 
BDP İl Başkanına 13 yıl hapis
KCK davası kapsamında yargılanan BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol ile ...
Mayıs ayında kar keyfi
Mayıs aynın ortalarına girildiği bu günlerde yurdun birçok bölgesinde ...
SERKA’dan dış ticaret açılımı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), faaliyet gösterdiği Kars, Ardahan, Iğdır ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva