ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2015 Perşembe - 13:12

‘Kış turizminde istediğimiz alamadık’

Erzurum Tur ve Seyahat Organizasyonu Genel Müdürü Nuh Şenol, “Karın geç yağması birçok rezervasyonumuzun iptal olmasına neden oldu. Bu sezon kış turizminde istediğimizi alamadık.” dedi.

‘Kış turizminde istediğimiz alamadık’

Erzurum Tur ve Seyahat Organizasyonu Genel Müdürü Nuh Şenol, “Karın geç yağması birçok rezervasyonumuzun iptal olmasına neden oldu. Bu sezon kış turizminde istediğimizi alamadık.” dedi.

Erzurum Tur ve Seyahat Organizasyonu Genel Müdürü Nuh Şenol, Erzurum ve bölgedeki turizmi Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine değerlendirdi. Karın geç yapmasından dolayı bu sezon istedikleri verimi alamadıklarını belirten Şenol, İran ve Rusya’dan partner acenteler işbirliğiyle düzenleyecekleri birçok turun iptal olduğunu söyledi.

Şenol, “Palandöken tesisleri verimli bir tesis, tanıtım eksiklerinden dolayı ilgi istenilen düzeyde değil. Yaklaşık 65 kilometrelik bir kayak pistine sahip. Gecede kayakçılar kayabiliyorlar. Bu yıl geçmiş yıllara oranla kıyaslandığında kar biraz geç yağdı. Bu durum 5-6 aylık sezonun 2 ayını götürdü. Bizimde birçok rezervasyonumuzun iptal olmasına neden oldu.” diye konuştu.

‘BALKANLARA AÇILIYORUZ, VATANDAŞLAR GEZİYE DOYACAK’

‘Geçtiğimiz her yıl daha da popüler hale geliyoruz.’ diyen Nuh Şenol, farklı bölgeleri de tur programlarına ekleyerek müşterilere ayrıcalıklar sunduklarını kaydetti.

Şenol şöyle dedi: “Geçen yıllardaki programların üzerine 6-7 program daha ekledik. Doğu Anadolu’nun bütün illerine; Van-Doğubayazıt gibi, Elazığ-Malatya gibi turlarımız var. Yurt dışına açılmaya da devam ediyoruz. Balkan turlarımız var. Balkanlara açılıyoruz. Bu turumuz 6. Ay itibariyle başlayacak. Balkan turumuz 3-4 gece konaklamalı olacak. Sonuçta atalarımızı topraklarıydı. Yurt dışına ilk Batum turlarıyla açılmıştık. Balkanları eklememizin bir sebebi de oralarda ata yadigarlarımız çok. Hac-Umre turları zaten ciddi bir ilgi görüyor. Deneyimli profesyonel bir ekiple hizmet vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlar geziye doyacak. 50’nin üzerinde kokartlı rehberlerle çalışıyoruz. Atatürk Üniversitesi öğrencilerine özel indirimlerimiz ve programlarımız oluyor. Onlara uygun turlar hazırlıyoruz. Kendi programlarımıza dahil olurlarsa yüzde 20’lere kadar indirim uyguluyoruz.”

‘ÇÖZÜM SÜRECİ TAMAMLANIRSA BÜTÜN TESİSLER TAMAMIYLA DOLACAK’

6-7 Ekim Kobani olaylarının turizmcileri derinden etkilediğin dile getiren Nuh Şenol, sonbahar dönemi birçok turu iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Şenol şöyle konuştu: “Kobani olayları da bizi etkiledi. 6-7 Ekim 2014 sonbahar sezonunda yaklaşık 15’e yakın Güneydoğu turumuz vardı. Bölgedeki olaylar nedeniyle müşterilerimizin de güvenliğini düşünerek turları iptal etmek zorunda kaldık. Erzurum’daki birçok kamu kuruluşunda da kayıt yaptıran müşterilerimiz vardı. Çözüm süreci adlı altındaki gelişmelerin bizim için önemli olacağını ümit ediyorum. Batıdan gelen partner firmalarımızın turlarında müşterilerimiz bölgede kuşku içinde geziyorlar. ‘Acaba bir şey olur mu?’ diye. Çözüm süreci tamamlanırsa ben inanıyorum ki doğu ve güneydoğuda bütün tesisler tamamıyla doluluk oranına ulaşacak. O kadar çok gezilecek yer var ki. 15-20 güne bile sığdıramayız. 2014 yılında iptal edilen turlardan dolayı Nisan-Mayıs ayına ertelediğimiz turlarda doluluk oranı yüzde 60’lar dolaylarında. Çözüm süreci ile bölgede rahatlık ile inşallah güzel bir sezon geçireceğiz. Biliyorsunuz biz turizmciler bir ülkenin can damarlarıyız. Turistin girdiği her yer canlı para demektir. Ülke olarak bütün turistlere önem vermeliyiz. Gezi parkı olaylarında dahi Almanya’dan Erzurum’a gelecek olan turistleri etkiledi. Programımız iptal etmek zorunda kaldık. Bölgemizde turizmi canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

 
‘Akif İnan öncümüz oldu’
 
Gıdacılar, mesleğe ilk adımı attılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum SGK’da kesinti uzatması
M.COŞKUN-SGK’da, son ödeme günü 31 Mart 2015 olan prim ve diğer tüm alacakların ...
Erzurum gıda sektöründe kümelenme açılımı
M.COŞKUN-Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Erzurum’daki ...
İhracatta yüzde 21’lik artış
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın mart ayında 2.0 milyon dolar, 2015’in ...
 
Türkiye payımız değişmedi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un 2015 Şubat döneminde ihracat ve ithalat toplamında ...
Türk Traktörleri tarlaya çıktı
Türk Traktörü firması tarafından Narman’da Kızıllar Mevki olarak adlandırılan ...
Vatandaş sadece seyrediyor
M.COŞKUN-Altın fiyatları son haftanın en düşük seviyelerine kadar gerilerken ...
 
Erzurum ekonomisi büyüyor
Mahmut AKDAĞ-Şubat ayında 21 şirket kurulumu ile kendi ekonomik tarihinde ...
35 yıldır elektrik üretiyorlar
İspir ilçesine bağlı Koç köylüleri, köyün altından akan çayın üzerine ...
DAP’ta 7 Üniversiteye destek
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva