ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
22 Ağustos 2019 Perşembe - 12:42

Kırsal bölgelere 22 milyon euroluk destek

Pakdemirli, “ Leader Ankara, Amasya, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Kastamonu, Manisa, Ordu ve Samsun olmak üzere toplam 12 ilimizde yaygınlaştırılmıxtır.' dedi

Kırsal bölgelere 22 milyon euroluk destek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Leader programı ile 2023 yılına kadar yerel eylem gruplarına yaklaşık 22 milyon euro destek verilmesi hedeflenmektedir. Böylece kırsalın ihtiyaçlarını kırsaldakiler belirleyecek ve bu ihtiyaçları karşılayacak projeler desteklenmiş olacaktır” dedi.

Kırsal kalkınma kapsamında IPARD II programının önemli bir ayağı olan "Leader Yaklaşımı" programının tanıtım toplantısı Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, “Biz tarımın, gıdanın, hayvancılığın, suyun ve ormanın bakanlığı olarak kırsal kalkınmayı bu beş unsurun da geleceği olarak görüyor, tüm imkânlarımızla kırsalı ve yereli destekliyor, teşvik ediyoruz” dedi.

Kırsalda desteklerin her daim devam edeceğini belirten Pakdemirli, 2015 yılından bu yana uygulanan IPARD II programının başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

"LEADER İLE YEREL EYLEM GRUPLARI YÖRELERİ İÇİN STRATEJİLER HAZIRLAYACAK"

Bakan Pakdemirli, IPARD II programı kapsamında destek sağlanacak yeni tedbirlerden birisi olan Leader Yaklaşımı'nı “yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması” olarak tanımladı. Bakan Pakdemirli, bu yeni uygulamada oluşturulacak grupların kendi yöreleri için kalkınma stratejileri oluşturacağını belirterek, “Bu yaklaşım ile kamu, özel sektör, sivil toplum işbirliği ile yerel eylem grubu (YEG) derneklerinin oluşturulması, bu grupların kendi yöreleri için yerel kalkınma stratejilerini hazırlaması ve uygulaması sağlanmaktadır. Yani herkes kendi bölgesinin insanıyla kendi yöresinin derdini tespit ediyor ve çözümü de işbirliği ile gerçekleştirebiliyor” diye konuştu.

Proje kapsamında oluşturulan iki binin üzerindeki yerel eylem grubunun kırsal kalkınma hedeflerine ulaşılmasında çok önemli rol oynadığını söyleyen Pakdemirli, “Yerel eylem grubu dernekleri; yerelde belediyeler, kaymakamlıklar ve ilgili diğer kamu kurumları ile birlikte girişimciler, çiftçiler, kooperatifler, birlikler, sivil toplum kuruluşlarından oluşturulan bir kamu-özel ortaklığı modelidir” ifadelerini kullandı.

“LEADER YAKLAŞIMI ŞİMDİLİK 12 İLDE UYGULANIYOR”

Pakdemirli, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliği ile yürütülen Leader Yaklaşımı'nın şu an 12 ilde uygulandığını ancak zamanla bu illerin sayısının artırılacağını aktardı. Bakan Pakdemirli, “2010 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ve Çorum’un İskilip ilçelerinde pilot olarak başlatılan çalışmalara 2015 yılından itibaren hız verilmiş ve Leader Ankara, Amasya, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Kastamonu, Manisa, Ordu ve Samsun olmak üzere toplam 12 ilimizde yaygınlaştırılmıştır” dedi.

"2023’E KADAR 22 MİLYON EURO DESTEK VERİLECEK"

Bugüne kadar toplamda 55 yerel eylem grubu kurulduğunu hatırlatan Bakan Pakdemirli, “Leader Programı ile 2023 yılına kadar yerel eylem gruplarına yaklaşık 22 milyon euro destek verilmesi hedeflenmektedir. Böylece kırsalın ihtiyaçlarını kırsaldakiler belirleyecek ve bu ihtiyaçları karşılayacak projeler desteklenmiş olacaktır” diyerek destek miktarını da açıkladı.

“VATANDAŞIMIZI GÜCÜMÜZÜN SON HADDİNE KADAR DESTEKLEYECEĞİZ”

Yerelin kaynaklarının, güçlü yanlarının, değerlerinin ve potansiyelinin gayet iyi bilindiğini belirten Pakdemirli, “Bizim milletimiz devletini sever, devletine güvenir. İnsanımız ister ki devlet yoluna ışık tutsun, bir adım atsın, yol açsın. Biz de bu Leader Yaklaşımı ile insanımızın paydaşlarıyla işbirliği yapmasına imkân sağlayacağız. Bu konuda kırsalı, köylümüzü, çiftçimizi, emekçimizi gücümüzün son haddine kadar destekleyecek ve yönlendireceğiz” dedi.

"DESTEK BİZDEN, İLGİ GÖSTERMEK SİZDEN”

Leader Yaklaşımı'nın sonuç odaklı olması, ne işe yaradığı belli olmayan bir raf projesi olmaması için çalışacaklarını vurgulayan Bakan Pakdemirli, özellikle de gençlere seslenerek, "Projeye rağbet edilmesini bekliyoruz" dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise bu programın Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, AB’nin de öncü uygulamalarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Berger, bu faaliyetlerin çok sayıda kişiye hitap ettiğinin altını çizerek, “Aslında bu program sayesinde elimizde olan kaynaklardan çok daha fazlasını harcayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Kayseri'den Erzurum'a futbol köprüsü
 
Samsunspor’un Erzurum kampı sona erdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’a 3.6 milyarlık kamu hizmet harcaması
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum bu yılın ocak - temmuz ayları toplamında ...
Erzurum 2’inci sırada
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Ocak- Temmuz 2019 ...
Kuraklık buğday verimini yüzde 60 düşürdü
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yaşanan kuraklık nedeniyle buğdayda ...
 
Erzurum’da 7 ayda 3 bin 831 konut satıldı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TÜİK 2019 Temmuz dönemi Erzurum konut satış istatistiklerini ...
Erzurum ilk 20’de
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum ocak-temmuz döneminde, il geliri tahsilatında ...
Erzurum 1 milyar dolar eşiğini aştı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan 23 yılda 440.1 milyon dolarlık ihracat, ...
 
Erzurum faal vergi mükellefi sayısı açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ...
Taksimetre ücretlerine düzenleme
Erzurum’da UKOME kararıyla taksimetre ücretlerine beş yıl aradan sonra ilk kez düzenlenme yapıldı.
Erzurum 3 sektörde liderliğini sürdürdü
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum, bölge illeri içinde; tarım, toptan komisyonculuk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva