ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Aralık 2015 Pazartesi - 05:01

‘Kirli ittifak çöktü’

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu coğrafyada güçsüz bir ülkenin ayakta kalma şansının olmadığını söyledi.

‘Kirli ittifak çöktü’

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘Öncü medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” Burdur Buluşması programına katılmak üzere Burdur’a geldi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Burdur Buluşmasına katılan Genel Başkan Yalçın, konuşmasında, “Ülke korku tünelinden çıkmazsa, bu ülkede demokrasi, batı demokrasilerinin dediği gibi kurumsallaşmazsa, ham demokrasi tam demokrasi olmazsa, ülkedeki vesayet gölgesi kalkmazsa, alacağımız kazanımların hiçbir anlamı yoktur. Onlar birer seraptan ötedir, 1-5 Nisan kararları çıkar, cebinizdeki para bir kalemde çekilir ve sıfır noktasına yeniden döner, tırnakla kazıdığımız bütün kazanımlar biter ve yeniden sıfırdan başlamak zorunda kalırız. Onun için önce ülke, önce üye değil önce ülke, üyeler ülkeden sonra gelir, bizim birliğimiz, dirliğimiz kaybedilirse, bizim ütüleceğimiz, yutulacağımız, bir süreç önümüzde duruyor demektir. Bu coğrafyada, bu kadim topraklarda güçsüz bir ülkenin ayakta kalma şansı yoktur" dedi.

Memur-Sen Burdur programı buluşmasına, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur İl genel Sekreteri Servet Olpak, Burdur Müftüsü Hudur Bayrak, AFAD İl Müdürü Mehmet Oral, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Sevinç Sütlü başta olmak üzere Memur-Sen çatısı altında bulunan sendikalılar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Burdur Buluşması programında Memur-Sen Burdur Şube Başkanı Ömer Faruk Bilgiç ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik konuşmalarını yaptı.

SAFAHAT ARNAVUTÇA BASILIYOR

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u adının verildiği üniversite çatısı altında rahmetle andığını dile getiren Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim Bir Sen tarafından Bağcılar belediyesi ve Arnavutluk Alsar Vakfı işbirliğinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul gününde Arnavutluk başkenti Tiran’da Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu düzenleyeceklerini, sempozyum kapsamında ise baş ucu kitabı olan Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri Safahat’ı Arnavutça olarak bastıracaklarını dile getirdi.

Genel Başkan Ali Yalçın, “Memur-Sen ailesi olarak, Mehmet Akif Ersoy isminden kaynaklı genel başkanı bulunan Mehmet Akif İnan’ın başlangıcını yaptığı ve bugün Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmasına sizlerin katkı sunduğu sendikamızın, Mehmet Akif Ersoy’a vefasını gerçekleştirmek için bir adım atması ve en anlamlı adımı inşa etmesi gerektiği kanaatinden hareketle, Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu’nu, kendi ata yurdu Arnavutluk’ta 12 Mart itibariyle İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümünde Eğitim Bir Sen olarak icra etmiş olacağız. Teknik heyetimiz dün Arnavutluk’tan geldi. Eğitim Bir Sen olarak, Bağcılar belediyesi ve Arnavutluk’taki ALSAR Vakfı ile birlikte Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu, 12 Mart’ta Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleşmiş olacak ve en önemli eseri olan, baş ucu eserimiz olan Safahat, Arnavutça’ya çevrilerek oradaki bütün eğitimcilere tarafımızdan hediye edilmiş olacaktır. Bunu da Mehmet Akif Ersoy’un milletvekili olduğu bu anlamlı topraktan ifade etmeyi bir borç olarak düşünüyorum” dedi.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK DARBE GİRİŞİMLERİ

Türkiye’ye yönelik darbe girişimleriyle ilgili konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, “Kirli ittifak çöktü. Bu ülkede darbeyi yaparsanız kahraman, yapamazsanız perişansınız. Ve başaramadılar ama vazgeçmediler de, devam ettiler. E-Muhtıra, kapatma davasıyla, Cumhuriyet mitingleriyle, Gezi'yle, küresel organizasyonla, 17-25 Aralık’la, 6-8 Ekim olaylarıyla, asla vazgeçmediler, her defasında el ense çektiler, en güçsüz anında diz çöktürmeye çalıştılar ama tamamında Memur-Sen millet iradesinin, milletin yanında durdu, kral çıplak dedi, bunlar küresel sistemin taşeronları dedi ve deşifre etti. Gezi hadisesi gerçekleştiğinde faiz lobisinin küresel sistemin bu ülkede darbe girişimi dediğimizde bize hükümete yakın konuşuyorsunuz demişlerdi. Fakat bizi doğruladılar. Gezi’de bedava kumanyaları yeyip sırtları okşananlar, küresel faiz lobilerinin verdiği paralarla, içtikleri biralarla, ağaç diplerine kusmuk fırlatanlar, bu ülkede millet iradesine tehdit fırlatarak, operasyon yapmaya kalktılar ve maskeleri Ankara’ya gittiklerinde düştü. Ankara’ya bir heyet gönderdiklerinde, siyasal iradeyle iktidarla buluşmaya gittiklerinde bu yaptırım içinde KESK ve DİSK vardı. Nöbetleşe ırgatlık değişmişti. Diğerleri nadasa bırakılmış, nöbet onlara tevdih edilmişti. Gittiklerinde 3 tane şart sıraladılar, Kanal İstanbul olmasın, 3. havaalanı olmasın, 3. köprü olmasın ve bizi doğruladılar. Bu bir küresel operasyondu. Onun için bir sanatçı görünümlü provokatörün ‘mesele ağaç değil, hala anlamadınız mı..’sözü sürecin deşifresinde ve arka planın görülmesinde kaynak teşkil ediyor. Mesela ağaç değildi, adam gibi durmak gerekiyor ve Memur-Sen bu süreçte sesini yükselterek, bunu deşifre etmeye çalıştı. Peşinden 17-25 Aralık geldi, o olmadı, bunu verelim” dedi.

17-25 ARALIK OPERASYONU

Genel Başkan Ali Yalçın, 17-25 Aralık operasyonlarına da değinerek, şunları ifade etti: "Mesele, 'Dershane' dediler. Biz mesela dershane değil dedik, bu bir küresel operasyondur. Türkiye operasyona çekiliyor ve en anlamsız operasyon budur anlamında, o sürece ilişkin tespitimizden sonra arkadaşları sağduyuya davet ederek, milletin sizin çocuklarınız için, size verdiği kredibiliteyi hoyratça harcamayın, bu kredibiliteyi sonsuz sanmayın, kursağından geçip, çocuğun rızkından alıp, dize verdiği himmet ettiği, hizmet diye perdelediğiniz çalışmalara verdiği kredibiliteyi yanlış değerlendirmeyin, hizmetinizi hezimete, cemaatinizi celahete dönüştürmeyin diye il il gezerek, o sürece ilişkin yaklaşımımızı ve yapılmak istenene ilişkin gördüğümüz fotoğrafı ifade ettik. Bize mesele dershane dediler..dershane olmazsa çocuklar dağa çıkar, eğer ülkenin bir tarafında çocuklar dağa çıkmıyorsa, dershaneler bunu engelliyor dediler..meselenin dershane olmadığı, tıpkı meselenin ağaç olmadığı gibi, ülke seçim sürecine girdiğinde Diyarbakır Belediyesi’nin arka kapısından girip el tutuştuklarında ortaya çıktı. Onun için, doğru bildiğimizi söylemeye, doğru yerde durmaya, milletle birlikte olmaya, bu ülkede vesayetin bütün aparatlarıyla, bütün ırgatlarıyla tasfiye olması noktasında, ham demokrasinin, tam demokrasi olması noktasında Memur-Sen ailesi olarak vücudumuzu değil, elimizi değil, bütün bedenimizi bu taşın atlına koymayı, bu anlamda görev biliyoruz ve şimdiye kadar böyle olageldik, bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SAĞDUYU MESJALARI VERDİ

Ülkede yaşanan sorunlar ortadan kalkmadığı müddetçe, alınacak kazanımların hiçbir önemi olmayacağını dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Irak ve Suriye’yi işaret etti. Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ülke korku tünelinden çıkmazsa, bu ülkede demokrasi, batı demokrasilerinin dediği gibi kurumsallaşmazsa, ham demokrasi tam demokrasi olmazsa, ülkedeki vesayet gölgesi kalkmazsa, alacağımız kazanımların hiçbir anlamı yoktur. Onlar birer seraptan ötedir, 1-5 Nisan kararları çıkar, cebinizdeki para bir kalemde çekilir ve sıfır noktasına yeniden döner, tırnakla kazıdığımız bütün kazanımlar biter ve yeniden sıfırdan başlamak zorunda kalırız. Onun için önce ülke, önce üye değil önce ülke, üyeler ülkeden sonra gelir, bizim birliğimiz, dirliğimiz kaybedilirse, bizim ütüleceğimiz, yutulacağımız, bir süreç önümüzde duruyor demektir. Bu coğrafyada, bu kadim topraklarda güçsüz bir ülkenin ayakta kalma şansı yoktur. Irak’ta ve Suriye’de yaşanan trajedi, küresel emperyalizmin oraları pay etmesi ve Rusya’nın gelip orada pay almak için orada insanları katletmesi, misket bombalarıyla insanların canına kastetmesi boşuna değildir. Amerika’nın o kadar uzak mesafeden gelip, Irak’a oturması boşuna değil, Türkiye’nin özellikle bir bölümünde terör hadisesinin sistematik olarak başlatılıp, tırmandırılarak bugüne kadar getirilmesi ve terör kartının 7 Haziran sonrası oluşan istikrarsızlık belirtisinden sonra hemen yeniden devreye sokulması boşuna değil, eğer olayın nereden başladığını bilmezsek, bütünlüğü görmezsek olayı kaçırırız. Biz, 3 kıtaya hükmetmiş, adalet dağıtmış, papazların haçındansa, Osmanlının kavuğundan tercih ederim deyip, adaleti noktasında herkesin akredite ettiği bir medeniyetin mensuplarıyız ama paramparça edildik, darmadağın edildik, neden..Çünkü çok uluslu yapılarda, çok ortak noktanın buluştuğu müşterek yapılarda etnik milliyetçilik kanserojendir, olay oradan başlar” şeklinde konuştu.

Genel başkan Ali Yalçın konuşmasında, PKK Terör Örgütü tarafından kazılan hendekleri de eleştirdi. Genel Başkan Yalçın konuşmasında Memur-Sen’li üyelere tavsiyelerde bulundu. Burdur Buluşması programı Genel Başkan Yalçın’ın yetki alan ilçe teşkilatlarına Yetki Belgeleri’ni takdim etmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

 
Jandarma kaçakçılara göz açtırmıyor
 
Duman: ‘Akif’i şükranla anıyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgi Evlerinde Değerler Eğitimi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sevgi Evleri’nde ...
İl Göç İdaresi’nden bilgilendirme etkinliği
Erzurum İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Sağlık Müdürlüğü toplantı ...
‘Günaha değil yeni bir yıla girin’
M.COŞKUN-Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Yılbaşına Müslümanlar, yeni ...
 
Ulaş’tan Kuantum Motivasyon Desteği
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, kariyer planlamada öğrencileri ...
ASP bir yılda 18 proje gerçekleştirdi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2015 yılında proje atılımı gerçekleştirdi. ...
Eğilmez’den Rusya tarifi
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Savaş Eğilmez, “Suriye’de ...
 
Büyükşehir’den etkili iletişim eğitimi
Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına etkili iletişim eğitimi verdi.
Okuma Kültürüne Büyükşehir desteği
Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde yer alan kütüphanelerle şehir genelinde ...
Erzurum’da yüzde 0.7’lik artış
Türkiye’de boşanma sayısı 2014 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 4,5 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva