ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gençlik Merkezleri Erzurum’da yarışacak
Gençlik Merkezleri Erzurum’da yarışacak
Çomaklı: ‘Gurur duyduk’
Çomaklı: ‘Gurur duyduk’
Tortum Şelalesinde bahar bereketi
Tortum Şelalesinde bahar bereketi
ETSO beklentilerini paylaştı
ETSO beklentilerini paylaştı
Erzurum’da curling heyecanı
Erzurum’da curling heyecanı
HABERLER>EKONOMİ
13 Şubat 2013 Çarşamba - 19:07

Kırdağ Balı marka oldu

Oltu ilçesi Bal Üreticileri Birliğinin Olağan Genel Kurulu Kaymakamlık Toplum Merkezinde yapıldı. 60 üyenin hazır bulunduğu toplantıda üyelere yönelik plastik kovanların tanıtımı da gerçekleştirildi.

Kırdağ Balı marka oldu

DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM (İHA) - Oltu ilçesi Bal Üreticileri Birliğinin Olağan Genel Kurulu Kaymakamlık Toplum Merkezinde yapıldı. 60 üyenin hazır bulunduğu toplantıda üyelere yönelik plastik kovanların tanıtımı da gerçekleştirildi.
Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı M.Celal Uğurel, yaptığı konuşmada 2012 yılının bal üreticileri için olumsuz geçtiğini belirterek 2013 yılından beklentilerini sıraladı.
Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı M.Celal Uğurel, “Geçtiğimiz yıl tüzüğümüz doğrultusundaki işleri yapmaya gayret ettik.2011 yılında Türk Patent Enstitüsüne başvurusunu yaptığımız Marka Tescil Belgesi onaylanarak Birliğimize intikal etmiştir. Bundan Sonra Üyelerimizin Balı Oltu Kırdağ Çiçek Balı adıyla pazardaki yerini alacaktır.” dedi.
UĞUREL’İN SUNUMU
Olağan Genel Kurul gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda konuşan Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı M.Celal Uğurel, 2013 hedeflerini anlattı.
“Pazarlamaya yönelik faaliyetlerin başında gördüğümüz Bal Analiz Ünitesi yapımı ile ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ile Koordineli olarak toplam maliyeti 400.000 TL tutarındaki proje hazırladık.” diyen Birlik Başkanı M.Celal Uğurel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bölgemiz Kalkınması için İlimizde kuruluşu bulunan KUDAKA ve TKDK birliklere yönelik bu tür projeleri kabul etmediğinden proje elimizde hazır bekletilmektedir. Uygun zaman ve şartlarda projemizi hayata geçirmeye çalışacağız. Yine geçen sezonda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne sunmuş olduğumuz 84.000 TL Tutarında 2400 adet polen tuzaklı Kovan Altlığı Projemizin onaylanmış olduğunu öğrendik, ilkbahar sezonunda üyelerimize dağıtımını planlamaktayız. Warroa mücadelesinde birliktelik ve etkinlik sağlamak maksadı ile Yine İl Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılan proje kapsamında temin edilen warroa ilacı İlçe müdürlüğümüz tarafından üyelerimizin koloni sayılarına göre ilaç dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
140 ÜYEYE ULAŞTILAR
Şu anda üye sayımız 140’a ulaşmış bulunmaktadır. Bu sene yeni üyelerimize 1500 adet plaka getirilip desteklemeden yararlanmaları sağlanmıştır. Arı destekleri olarak bildiğimiz 2012 yılı koloni destekleri Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığından Birliğimiz hesabına gönderilen 52.000 TL tutarındaki destekleme ücretleri bu aybaşından itibaren üyelerimizin T.C.Ziraat Bankasındaki hesaplarına aktarılmıştır.
PAZARLAMA SÜRECİ
Yine üyelerimizin ballarının pazarlamasının önünü açacak olan Organik Bal üretimine yönelik sertifika verebilecek şirketlerle görüşmelerimiz olmuştur.Ancak siz üyelerin de görüşlerini almak üzere bağlantımızı yapmadık.Sizlerde uygun görüp kabul ederseniz ilgili şirketlerin biriyle sözleşme yapıp Organik Bal üretimine geçmeyi planlamaktayız.
Bölgemizin kalkınması için kurulmuş bulunan Çoruh Havzası Kalkınma Birliği tarafından arıcılık faaliyetlerini de içeren geniş kapsamlı bir projenin uygulanma aşamasına geldiği duyumlarıyla hareketle gerekli girişimlerde bulunduk. Tüm üyelerimizin bu proje kapsamından yararlanabilmeleri için gerekli girişimlerimiz devam etmektedir. Kısaca şunu belirtmek isterim ki üyelerimizin menfaatlerine olabilecek tüm organizeleri takip ederek içerisinde olmak için uğraşı vermekteyiz.”
ORGANİK BAL ÜRETİMİ
Katılımcılara teşekkür eden Uğurel’in ardından kürsüye gelen Birlik Tarım Danışmanı Şerafettin Akçay ise organik bal üretimi konusunda üyelere bilgi verdi.
“Organik bal üretimine geçmemiz kaçınılmazdır.” şeklinde konuşan Akçay, “Günümüzde her türlü besin maddelerinde olduğu gibi üretilen ballarda da çevre kirliliği ve üretimlerde kullanılan aşırı kimyasallar nedeniyle gıdaların yapısının değiştirildiği, tüketimlerinde fayda yerine zarar verdiği ortaya çıkmıştır. Tüketiciler her geçen gün bilinçlenerek organik ürün alımına yönelmektedir. Devlet organik üretimi teşvik amacıyla organik ürüne destek primi vermekte, büyük şehirlerde organik pazarlar kurulmaktadır. Bu nedenle arıcılar olarak bu faaliyetin içerisinde olmalıyız. Özellikle bal üretiminde arısız bal yaptırıldığı düşünüldüğünde Organik bal üretimine geçmemiz kaçınılmazdır. Organik üretim aynı zamanda bize iyi bir Pazar imkânı da sunacaktır.” dedi.
Organik arıcılık faaliyetlerine başlarken yapılacak olan müracaat aşamasından başlayıp üretim ve pazarlama aşamalarında, görülecek olan aksaklıklarda, arıcıların her zaman yanında olacaklarını aktaran Tarım Danışmanı Şerafettin Akçay, “Organik Arıcılık: doğada bulunan nektar, polen, su ve propolisin arılar tarafından toplanarak arı ürünlerine dönüştürülmeleri aşamasında suni besleme ve kimyasal kullanılmadan organik tarım alanlarında her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan arıcılık faaliyetlerine organik arıcılık denir. Bölgemizde yapılan arıcılık faaliyetlerini izlediğimizde arıcılarımızın çoğunluğu bu tanıma uygun olarak üretim yaptıkları gözlenmektedir. Ancak organik üretim yapıyorum demekle iş bitmiyor. Yaptığımız işi belgelendirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Organik üretime geçmek için uyulması gereken kurallar hakkında da bilgiler veren Akçay’ın konuşmasının ardından bal üreticilerine plastik kovanların tanıtımı yapıldı.
 

 
Merhametin sınırı yok
 
Erzurumlu burun estetiğine önem veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP’ta kalkınma seferberliği
Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgesel ...
DAP’ta Eylem Planı atılımı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Eylem Planı'nın hazırlanması kapsamında çalışmalarını ...
ABİGEM girişimcileri eğitti
ABİGEM ve KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, Erzurum ...
 
KUDAKA Erzincan’da toplandı
KUDAKA (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı 41. ...
Vergide 2013 vizyonu
ÖZEL-Maliye Bakanlığı 2013 Ocak ayı Faal Vergi Mükellefi sayılarını açıkladı.
Genç girişimciler aranıyor
Genç girişimciler için yeni bir atak başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ...
 
Niye Antalya…!
Gençlere yönelik Kış Gençlik Kampı’nın Kış Spor ve Turizm tesisleri bakımından ...
İşsizlik oranımız yüzde 6.6
ÖZEL-Erzurum’da çalışabilir yaştaki nüfusun yüzde 47’sinin iş gücüne katıldığı, ...
‘Esnafa nefes aldıran kredi’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva