ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
26 Eylül 2016 Pazartesi - 03:28

“Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın”

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Türk gençliğinin ülke tehlikeye girdiğinde neleri yapabileceğini 15 Temmuz gecesi cümle alem gördü. Gençlerimizle, kadınlarımızla iftihar ediyoruz. ‘dedi

“Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın”

Başbakan Binali Yıldırım, 241 şehidin, 2 bin 194 gazinin hesabının sorulacağını vurgulayarak, “Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın. 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün adıdır. Bu gerçeği göz ardı edip bugün kalkıp FETÖ’cülerin avukatlığını yapmaya kalkışmak bu ülkeye ikinci bir haksızlıktır” dedi.

 Başbakan Yıldırım, dün Ümraniye'de Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'na katılarak katılımcılara hitap etti.

 “VATANDAŞIMIZIN VERDİĞİ HER KURUŞU, FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ”

 Konuşmasında Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’nın faaliyetlerinden bahseden Başbakan Yıldırım, “Bu vakıf hep hizmet, ibadet, hayır hasenatta kalacak. Ticarete ihanete bu vakıfta geçit yok. Her şeyi apaçık olacak. Allah rızası için ben geleceğe, gençlere yatırım yapmak istiyorum diyenler burada birbiri ile yarışır. Böyle vakıflara can kurban.  Ama milletin dişinden tırnağından arttırdığı, dinimiz yükselsin, memleket seven yetişsin diye para verenlerin paralarını toplayıp, yurt dışında senatörlerin seçilmelerine, lobi kuruluşlarının faaliyetlerine, ülkelerde rejimlere ayar vermeye harcayan alçaklara, teröristlere verilecek tek kuruşumuz yok. Vatandaşımızın verdiği her kuruşu da fitil fitil burunlarından getireceğiz, geri alacağız. Almaya da başladık. Ne yaparsa yapsın, hangi yalanlara başvurursa vursun hesabını verecek” diye konuştu.

“KİMSE 15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYA ÇALIŞMASIN”

 FETÖ ile mücadele sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, “Bu terör örgütünün ihanet içine girmiş bölümü mutlaka hesabını verecek. Ama ibadet bölümünde kalmış olanlar hiç merak etmesin. Onların hiçbir suçu yok. Onlar halis duygularla yaptılar bunu. Allah için yaptılar, insanlık için yaptılar. Onların endişe etmesine lüzum yok. Onlar burada bedel ödemeyecek. Bu işin ticaretini yapan, yaptığı ticaret ile ihanet yapan, darbe yapmaya kalkışanlar asla ve asla kimse bize bunları masum diye savunmasın. Bu millet uçurumun kenarından dönmüştür. 241 şehidin, 2 bin 194 gazinin hesabını sormak boynumuzun borcudur. Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın. 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün adıdır. Bu gerçeği gözardı edip bugün kalkıp FETÖ’cülerin avukatlığını yapmaya kalkışmak bu ülkeye ikinci bir haksızlıktır” şeklinde konuştu.

 “BU ŞUUR KARŞISINDA YAPILACAK TEK ŞEY ŞAPKA ÇIKARMAK”

 Başbakan Yıldırım, Türkiye’de gençlerin apolitik olmakla eleştirildiğini hatırlatarak, “Gençlerin ülkenin gündemi ile ilgilenmedikleri söylenirdi. Ama o gece hayatının baharında kimisi öğrenci, kimisi işçi onlarca gencimiz vatan için, bayrak için gözünü kırpmadan canını verdi. Bir kez daha Türk gençliğinin ülke tehlikeye girdiğinde neleri yapabileceğini 15 Temmuz gecesi cümle alem gördü. Gençlerimizle, kadınlarımızla iftihar ediyoruz. Orada parti bayrağı yoktu, sağ sol ayrımı yoktu. Orada aynı hedef için, aynı gelecek için kalplerin çarptığı bir azimli topluluk vardı. Böyle bir milletin ferdi olduğum için ne kadar Rabbime şükretsem azdır. Vatanımıza milletimize, devletimize, demokrasimize yönelik bir tehdit karşısında nelerin yapılabileceğini, hangi destanların yazılacağını gördük. 241 şehidimizin her birinin ayrı bir kahramanlık destanı var. Bunlar kitaplaştı, ölümsüzleştirildi. Okudukça ibret alıyoruz. Hakikaten bu şuur karşısında yapılacak tek şey şapka çıkarmak. 15 Temmuz gecesi milletimizin en büyük gücü meydanları dolduran millettir. O gece yaşlımız gencimiz, kadınımız erkeğimiz bu alçak darbeciler karşısında dimdik durdu. Gençlerimiz nerede bir hain gurubu varsa onların karşısında ön saftaydı. Canlarını feda ederek demokrasiye, hukuka, bayrağa, ezana sahip çıktılar. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu güzel gençliğe, güzel bir gelecek hazırlamak da bizim görevimizdir. Bugün bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.

 
İşte Erzurumspor bu…
 
Özsoy ailesinin mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bizim kaynağımız millettir’
Başbakan Yıldırım, ‘Bizim kaynağımız, bizim umudumuz değerlendirme kuruluşları ...
‘15 Temmuz eşsiz bir kahramanlık destanıdır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kara bir gece olarak başlayan 15 Temmuz’da, Türk ...
'Türk Milleti, herkese büyük bir ders verdi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak “Milletimle ...
 
Yıldırım ekonomi gündemini değerlendirdi
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi önünde, dün yapılan Ekonomi ...
15 Temmuz Şehitlerine vefa
Başbakan Binali Yıldırım:"Hepsinin ismi bir yerlere verilecek, hepsinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik Konseyi reforme edilmedikçe, bu çabaların ...
 
‘Aziz Milet ferasetiyle kalkışmayı yendi’
15 Temmuz darbe girişimine değinen Yıldırım, darbe girişiminin Türk demokrasisine, ...
Atama kararları Resmi Gazetede yayımlandı
Bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
'Öğretmenlik kutsal meslektir'
Milli eğitime ayrılan pay 14 yıl önce 10 milyar lirayken bugün bu rakamın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva