ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Mayıs 2015 Salı - 06:19

Kentsel dönüşümde dev adım

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kentsel dönüşüm kapsamında Yakutiye İlçesindeki 4 mahalleye toplamda 3 Bin konut inşa edecek.

Kentsel dönüşümde dev adım

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, Kış Mevsiminde yapılan çalışmalar ve 2015 yılı içersinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kış Mevsimi’nde yapılan en büyük çalışmanın hava kirliliğine yönelik oluşturulan ekiplerin yaptığı denetimler olduğunu belirten Şenocak, denetimlerinin sonucunu aldıklarını ve bu çalışmaların gelecek kış mevsiminde daha da verimli olacağını vurguladı.Şenocak, kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMALAR HAVAYI TEMİZLEDİ

Daha temiz bir hava için kısa vadedeki planlar altında oluşturulan hava kirliliğini önlemeye yönelik denetimler sonucunda son 4 yılın en temiz havasını soluduğumuzu söyleyen Şenocak,“Temiz Hava Eylem Planı ve Mahalli Çevre Kurulu Kararları doğrultusunda İl Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarca bazı belirli çalışmalar yaptık. İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Erzurum büyükşehir Belediyesi, Yakutiye belediyesi, Palandöken Belediyesi ve Aziziye Belediyesince denetim ekipleri oluşturduk. Bu ekipler kış sezonu boyunca her gün kazan dairesi denetimleri yaptı. Belirli periyotlarla ilimizde ısınma amaçlı kullanılan kömürlerden (mahrukatçılar, kazan daireleri gibi yerlerden) numune alınarak uygunluk kontrolü yapıldı. Halkın bilgilendirilmesi amacıyla, ısı yalıtımı ve kalorifer ve sobaların tekniğe uygun yakılması konularında dört tip broşür hazırlanarak bilgilendirme konferansları ve afiş dağıtımları yapıldı. Bu broşürler denetim ekiplerince dağıtıldı. Bu çalışmalar sonucunda, geçen yıla göre yüzde 14 daha temiz hava soluduk. Son 4 yıl içinde istikrarlı şekilde vatandaşımıza temiz hava için ortam sağlıyoruz. 2015 yılında sınır değerler yüzde 10 oranında azaltılacaktır.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE 3 BİN KONUT

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Şenocak, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde Yakutiye İlçesine 3 Bin Konut inşa edeceğiz. İler ki zamanlarda başlayacak bu konut çalışmaları Yakutiye’deki 4 mahallede yapılacak. Bu mahaller, Mecidiye, Aziziye, Gaziler ve Vehis Efendi.” diye konuştu.

HURDACILARA SERTİFİKA

Kent merkezinde dağınık olarak faaliyet gösteren hurdacıların yerleşim alanlarından uzak bir bölgede Erzurum Büyükşehir Belediyesince yapılan hurdacılar sitesine taşındıklarını aktaran Şenocak, “ Kış Mevsimi içersinde yaptığımız bir diğer çalışma ise, hurdacıların şehir merkezinin dışına taşımak oldu. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Hurdacılar Sitesine taşıdık. Halen sokaklarda denetimlerimiz devam etmektedir. Ayrıca hurdacılara sertifika veriyoruz. Tamamen ücretsiz olarak verilen bu sertifikalar ile hurdacılar yasal bir şekilde çalışabilecek. Ancak şuana kadar sadece 2 kişi başvurdu. Diğer hurdacılarının da gelmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

DENETİM İSTASYONLAR İYİ ÇALIŞTI

Kış mevsimi içersinde yapılan egzoz denetimlerinde sadece 4-5 kişiye ceza verilmesinin güzel bir gelişme olduğuna dikkat çeken Şenocak, “Erzurum İli sınırları içerisinde bulunan Dizel Benzinli ve LPG’li araçlar için egzoz emisyon ölçümü yapabilen 11 adet ölçüm istasyonunda gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığı konusunda denetimler yapılmış, yapılan denetimler esnasında mevcut araçlar üzerinde İl Müdürlüğümüze ait ölçüm cihazları ile de yapılan ölçümler ile teyidi alınmıştır. 2014 yılında egzoz gazı emisyonu ölçümü yaptırmayan araçların sahiplerine 4 Bin 375 TL idari para cezası uygulandı. Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte egzoz gazı emisyonu ölçümü yapmak suretiyle denetimler periyodik olarak yapılmaya devam edilmektedir. Bu cezaların bu kadar az olmasının en önemli sebebi, denetimleri yapan istasyonların çok kaliteli çalışmasının sonucu oldu. Ayrıca trafikte artık fazla eski araç kalmadı. Vatandaşımız artık daha genç ve sıfır araçları tercih etmektedirler.” dedi.

 
'Seçim tatili yok'
 
Orhan Festivali değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çatı kurarken elektrik akımına kapıldı
Ilıca yolu üzerinde bulunan parke taşı fabrikasında yapımı devam eden ...
Sekmen: ‘Vakıf Kültürünü yaşatacağız’
Vakıflar haftası münasebetiyle Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, Erzurum ...
Erzurum Köyleri imar planına kavuşuyor
Köylere yapılan hizmetleri anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ...
 
Erzurum rahvan atları Mardin’de yarıştı
Mardin'de Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize ...
Erzurum mutfağı Beyoğlu’nda tanıtılacak
Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl ilçedeki yerel derneklerle ortak düzenlediği ...
Engelliler için Farkındalık Standı
Engelliler Haftası münasebetiyle farkındalık standı açıldı.
 
Engelliler için farkındalık açılımı
10-16 Mayıs arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla, Aile ve ...
Yılın annesine esnaf ödülü
Erzurum’da yılın annesi seçilen 43 yaşındaki Hülya Gülen’e bulaşık makinası hediye edildi.
Maltepe’den Erzurum’a yardım köprüsü
Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı üç aylar münasebetiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva