ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
19 Aralık 2018 Çarşamba - 17:41

Kent Konseyinden göçmenler yaklaşımı

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısı ile Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Kent Konseyinden göçmenler yaklaşımı

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısı ile Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü kutlayarak, Erzurum’da ki göçmenlerin sorun ve sıkıntılarını istişare etti. İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan ise kentteki göçmenlerin durumu ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan BM Uluslararası Göçmenler Günü; dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşadıkları ekonomik, siyasi, psikolojik ve hukuksal sorunlarını vurgulamaktadır. 18 Aralık günü, uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olarak da bilinmektedir.

Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “Ülkelerinde çıkan savaşlar nedeniyle topraklarını terk eden göçmenlerin yaşadıkları ekonomik, siyasi, psikolojik ve hukuksal sorunlara dikkat çekilmesi amacıyla 18 Aralık Göçmenler Günü'nün kutlandığını ifade etti. Keleşoğlu Türkiye’deki biyometrik verileriyle kayıt altına alınan sadece Suriyeli mülteci sayısını 3 milyon 611 bin 834 kişiye ulaştığını belirtti. Türkiye savaş, çatışma ve yoksulluk gibi sebeplerle ülkelerini terk eden 3.9 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Keleşoğlu, Irak'tan Suriye'ye, Afganistan'dan Sudan'a kadar dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan çatışma ve krizler sebebiyle milyonlarca insan ülkelerini terk etmek durumunda kaldığını ifade etti. Keleşoğlu, Dünyada 65 milyondan fazla insan, çatışma, şiddet ya da insan hakları ihlali sebebiyle yerlerinden edilmiş durumda. Türkiye ise 3.9 milyon mülteciye ev sahipliği yaparak dünyada en fazla sığınmacı barındıran ülke konumunda. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nce paylaşılan verilere göre Türkiye'de 3.6 milyondan fazla Suriyeli, 169 bin Afganistan vatandaşı, 143 bin Irak vatandaşı, 35 bin İran vatandaşı, 4 bin 800 Somali uyruklu , 10 bin diğer olmak üzere 3.9 milyon mülteci barınıyor. Keleşoğlu Türkiye ve Erzurum’da ki göçmen sorunlarına duyarsız kalmamalıyız, Göçmenlerin dramına kulak verip sorunlarının çözümü için ortak akılla hareket etmeliyiz”diye konuştu.

İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan “Erzurum da YÖS-Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı sonucunda öğrenim hakkı kazanan 5000’in üzerinde yabancı öğrencinin eğitim aldığını belirtti.Ülkemiz jeopolitik konumu itibarıyla tarih boyunca göç olgusuyla birçok kez karşılaşmıştır. Bazı ülkeler, göçmenleri bir yük olarak görürken Türkiye hiçbir zaman böyle düşünmemiş, aksine mazlum insanlara kapılarını açmıştır. Geleneklerimize ve inancımıza bağlı olarak, zorda kalan insanlara daima kucak açmış, sofralarımızı onlarla paylaşmışızdır.İl Göç İdaresi personelimizin gayretli çalışmalarıyla, ülkemize gelerek milletimizin vicdanına sığınan, misafir olarak gördüğümüz bu insanlara her zaman güler yüzle hizmet ettiğinden şüphemiz yoktur” dedi.

Öte yandan İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan,duyarlı ve nazik ziyaretlerinden dolayı Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu’na teşekkür etti.

 
Sekmen: “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”
 
Hisarcıklıoğlu ekonomik süreci yorumladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD’dan senaryolu güncelleme tatbikatı
AFAD Erzurum İl Müdürlüğünce “Afet ve Acil Durumlarda Halkın Toplanma ...
Yaralı baykuş tedaviye alındı
Horasan ilçesinde yaralı olarak bulunan baykuş için vatandaş seferber oldu.
AÇSH’den bakım sonrası rehberlik hizmeti
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğüne bağlı Atatürk ...
 
Erzurum'da kar kartpostallık görüntüler
Ahmet Akbuğa - Sefa Tetik - Kar yağışının etkisi altında bulunan Doğu ...
211 Aile hekimi eğitim aldı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı aile hekimlerine “Birinci Basamakta ...
Koca sağlıkta 2023 vizyonunu paylaştı
2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile 2017 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ...
 
Ülkü Ocaklarından madde bağımlılığıyla mücadele
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından, ‘damarlarındaki ...
Doğu’da doğal yaşam zorlaştı
Yiyecek ararken ilçe merkezi yakınına kadar gelen yaban domuzu sürüsü, ...
Organlarıyla 4 hastaya umut oldu
Gümüşhane’de annesiyle birlikte yaşayan Kayserili 20 yaşındaki üniversite ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva