ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
9 Şubat 2018 Cuma - 19:52

Kazaya karıştı, 18 aydır barınakta bekliyor

Erzurum'da, buzağıyken bir otomobilin çarpması nedeniyle yaralanınca veteriner hekim tarafından tedavi edilen inek, sahibi ortaya çıkmadığı ve kazaya ilişkin soruşturma tamamlanmadığı için 18 aydır hayatını barınakta sürdürüyor.

Kazaya karıştı, 18 aydır barınakta bekliyor

Erzurum'da, buzağıyken bir otomobilin çarpması nedeniyle yaralanınca veteriner hekim tarafından tedavi edilen inek, sahibi ortaya çıkmadığı ve kazaya ilişkin soruşturma tamamlanmadığı için 18 aydır hayatını barınakta sürdürüyor.

Kentte, 18 Ağustos 2016'da meydana gelen olayda Erdal Dumlu'nun kullandığı araç, Erzurum-Pasinler karayolunun Abdurrahman Gazi Mahallesi mevkiinde aniden yola çıkan 4 aylık dişi buzağıya çarptı. Kazada, hasar gören araçtaki Erdal Dumlu'nun eşi Selma Dumlu'nun kolunda çatlak oluştu, buzağının da kaburgaları kırıldı. Yaralı Selma Dumlu'nun kolu kaldırıldığı hastanede alçıya alındı. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede buzağının sahibini aramaya başladı.

"BUZAĞI SAHİBİ CEZA ALMAMAK İÇİN ORTAYA ÇIKMADI"

Kazanın yaşandığı mahalle ve çevresindeki aramalara rağmen, bilgilerinin yer aldığı küpesi de olmayınca buzağının sahibine ulaşılamadı. Buzağı sahibinin araçta hasar olması ve Selma Dumlu'nun yaralanması nedeniyle ceza almamak için hayvanına sahip çıkmadığı kanaatine varan polis de Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahilinde yaralı hayvanı muhafaza altına aldı.

Polisler daha sonra ineği tedavisi için Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim etti. Burada emanete alınan buzağı, Veteriner Hekim Bilal Çoruh ve ekibi tarafından tedavi edildi. Bu süreçte Dumlu çifti, mağduriyetlerinin giderilmesi için emniyete ve savcılığa müracaat ederek buzağıyı kazaya sebebiyet verecek şekilde serbest bırakan sahibinden davacı ve şikayetçi oldu.

"SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı, buzağının adli olaya karışması yüzünden sahibi bulunana ve soruşturma tamamlanana kadar yediemin tayin edilen belediyenin Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gözetim altına alınmasını kararlaştırdı.

Bu kararın ardından inek, yaptırılan ahırda belediye görevlilerince özenle besleniyor. Zaman zaman barınağın bahçesinde tel örgülerle çevrili alanda dolaştırılan inek, yaklaşık 18 aydır yaşamını burada sürdürüyor.

İneğin bakımından sorumlu veteriner Bilal Çoruh, ineğin adli süreç dolayısıyla barınakta bakıldığını belirterek "Dana yaklaşık 18 ay önce trafik kazasında kaburgaları kırık yaralı halde barınağımıza geldi. Tedavisini yaptık. Barınağımızda yaşamını sürdürüyor. Küpesiz olduğu için, sahipsiz hayvan olduğu için barınağımıza geldi" dedi.

"TRAJİKOMİK OLAY "

Erzurum Barosu avukatlarından Erhan Topçu ise olayın hukuki sürecine değinerek, "İlginç bir hukuki sorun, şöyle ki bir ineğin araca çarpmasıyla oluşan olayla karşı karşıyayız fakat olayımızda sadece araç sahibinin mağduriyeti görülmekte, burada ineğin mağduriyeti de göz önüne alınmalıdır. Hayvan hakları da insan hakları kadar korunmalı ve kanunlarda gerekli düzenleme yapılmalı" diye konuştu.

Olayda hayvanın sahibinin bulunamadığını, eşya olarak gözüken ineğe de dava açılamayacağını anlatan Toğçu, şunları kaydetti:

"Daha önce karşılaşmadığımız trajikomik bir durum söz konusu. Hayvan yaklaşık 2 yıl önce trafik kazası sonucu, trafik kazasına sebebiyet vermesi neticesinde koruma altına alınmış ve soruşturma başlatılmış. Yani hayvanla alakalı bir soruşturma söz konusu. Kanundan bahsedecek olursak bilme ve isteme unsurunu aramaktadır suç unsuru teşkil edebilmesi için bir olayın. Hayvanın bilme ve isteme unsuru iradesi olmadığı için söz konusu olamaz. Bu nedenle de soruşturma açılması trajikomik bir olay."

 
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
 
Şehit Atalay mevlitle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH’ta şifa buldu
Kağızman’da elini patosa kaptıran bir kişin parmakları koptu.
Afrin’deki askerler için kan bağışında yarıştılar
Elazığ Belediyesi personelleri Afrin’de gerçekleştirilen ’Zeytin Dalı ...
Oltu çayındaki balık ve kuş ölümleri araştırılıyor
Oltu ilçesinde Oltu Çayı'na dökülen zift ve atık yağla ilgili soruşturma ...
 
Öldü diye mezarını kazdılar ama…
Aylar önce ameliyat olan ve ameliyat sonrası “öldü” sanılan Alaattin Akbulut ...
Bir koltukta üç karpuz taşıyor
Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisi olarak uzaktan ...
Taşkesenlioğlu’ndan EGC’ye ziyaret
bulundu. Taşkesenlioğlu, şehrin gelişip kalkınması sürecine Erzurum basınının ...
 
Tavşanların kavgası kameralara takıldı
Demirkaynak köyündeki maden işletmesinin içine kadar giren, binaların ...
Ardahan'la Erzurum arasında soğuk rekabeti
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında ...
Valilikten ‘Açık Kapı’ projesi
vatandaş odaklı ‘Açık Kapı’ projesi tanıtım programı kapsamında Aile ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva