ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SPOR
25 Şubat 2022 Cuma - 09:08

Kasapoğlu’ndan Sosyal devlet vurgusu

Kasapoğlu, "Öğrenci burslarından faydalanan genç sayısını 9 kat arttırırken yapılan ödemeleri ise 14 kat arttırdık. Talep eden tüm öğrencilerimize öğrenim kredisi sağladık. Beslenme yardımını da aylık 570 liradan 750 liraya yükselttik. ' dedi

Kasapoğlu’ndan Sosyal devlet vurgusu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Öğrenci burslarından faydalanan genç sayısını 9 kat arttırırken yapılan ödemeleri ise 14 kat arttırdık. Talep eden tüm öğrencilerimize öğrenim kredisi sağladık. Beslenme yardımını da aylık 570 liradan 750 liraya yükselttik. Bizler birileri gibi sosyal devlet olmanın lafını değil, 20 yıldan beri gereğini yapıyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara’nın Altındağ ilçesinde yapımı tamamlanan 6 spor merkezinin toplu açılış törenine katıldı. Kasapoğlu, daha sonra olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz’un adının verildiği Okçuluk Merkezi'ni ziyaret etti. Kasapoğlu’na, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da eşlik etti.
Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin dört bir yanına tesis yaptıklarını belirterek, "Bu yatırımlar milletin efendisi değil, hizmetkarı olmak üzere yola revan olmuş bir gönül insanının, dava adamının liderliğinde ülkemizin dört bir yanında, her bir karışında gerçekleşen bir devrimin adıdır" diye konuştu.
"ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA HER YÖNDEN BİR MARKA HALİNE GELDİYSEK SEBEBİ BU GÜZİDE TESİSLERDİR"
Bütçe komisyonlarında bir milletvekilinin, 'İnsan tesis yapmakla övünür mü?' sözlerini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, "Aklıma geldikçe bu ifade beni hem üzüyor hem güldürüyor. Bizler el ele vererek, emek harcayarak, gece gündüz çalışarak bu millet için yaptığımız eserleri hizmete açacağız. Elbette bu eserleri anlatarak iftihar edeceğiz, gurur duyacağız. Çünkü bugün Avrupa’nın en genç, en modern ve en nitelikli tesislerine sahipken siz bunlarla gurur duymuyorsanız, siz bunları bir övünç vesilesi görmüyorsanız sizin zihniyetinizde, sizin bakış açınızda sorun var demektir. Uluslararası organizasyonlarda her yönden bir marka haline geldiysek, spor turizmi bugün ülke ekonomisine ciddi anlamda bir katkı veriyorsa işte bunun sebebi bu güzide tesislerdir. Ülkesini ve bu aziz milleti seven herkes bu ülkenin hayrına, bu ülkenin evlatlarının sevincine olan her şeyle övünür, gurur duyar. Çünkü bu tesislerde Mete Gazozlar, Buse Naz’lar yetişir" şeklinde konuştu.
"BİZLER BİRİLERİ GİBİ SOSYAL DEVLET OLMANIN LAFINI DEĞİL, 20 YILDAN BERİ GEREĞİNİ YAPIYORUZ"
Bugüne kadar yapılan hizmetlerden bahseden Kasapoğlu, "400’e yakın Gençlik Merkezi, 300’e yakın Genç Ofisi, 779 öğrenci yurdunu, 43 adet gençlik kampını bu ülkenin evlatlarının hizmetine sunduk. Öğrenci burslarından faydalanan genç sayısını 9 kat arttırırken yapılan ödemeleri ise 14 kat arttırdık. Talep eden tüm öğrencilerimize öğrenim kredisi sağladık. Beslenme yardımını da aylık 570 liradan 750 liraya yükselttik. Bizler birileri gibi sosyal devlet olmanın lafını değil, 20 yıldan beri gereğini yapıyoruz" dedi.
"DÜNYANIN BEŞTEN BÜYÜK OLDUĞUNU DA HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Afrika ile ekonomik ve sosyal ilişkiler noktasında bir ivme yakalandığının altını çizen Kasapoğlu, "Bizler Afrika’ya bir kardeşlik hukukuyla, gönül bağıyla, muhabbetle gidiyoruz. Aynı şekilde de karşılık buluyoruz. Başkaları gibi bir hırsla, yağmalama dürtüsü ile değil. Dünyanın dört bir yanında gönül bağlarını kurmaya devam ederken diğer yandan da mazlumların hukukuna sahip çıkmaya, dünyanın beşten büyük olduğunu da haykırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"GENÇLERİMİZİN HİZMETKARI OLMAKLA, YOL ARKADAŞI OLMAKLA, ONLARLA BİRLİKTE BU KUTLU YOLU YÜRÜMEKTEN GURUR VE HEYECAN DUYUYORUZ"
Gençlerin geleceği belirleyeceğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Bizim davamız, gençlerimiz ne yapmak istiyorsa en iyisini yapsınlar, en güzelini yapsınlar. Biz de sonuna kadar bu ülkenin tüm imkanlarını onlar için seferber edelim. Birbirinden değerli olan gençlerimiz sadece bizler için değil sahip oldukları erdemle, sahip oldukları karakter ve duruşla tüm insanlık için umut vaat etmektedir. Bizde gençlerimizin hizmetkarı olmakla, yol arkadaşı olmakla, onlarla birlikte bu kutlu yolu yürümekten gurur ve heyecan duyuyoruz" açıklamasında bulundu.
"MODERN YURTLAR GENÇLERİMİZİN YUVASI"
AK Parti iktidarından önceki dönemden bahseden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Haftada iki kere sıcak su verilen, lavabosu, banyosu dışarda pek çok hizmetten mahrum yurtlarımızı artık tarihe gömdük. Ülkemizin gençlerine bu köhne yapıları reva gören zihniyetlerle birlikte tarihe gömdük. İşte bugün 7/24 sıcak suyu olan, çalışma odasıyla tüm imkanlarıyla modern yurtlar gençlerimizin yuvası" dedi.
 

 
Erbaş: 'Kudüs yeniden barışın sembolü olacaktır'
 
Merkez Bankası PPK toplantısı özetini yayınladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor – Ankaragücü maçını Numanoğlu yönetecek
Büyükşehir Belediye Erzurumspor - MKE Ankaragücü karşılaşmasını Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.
Erzurumspor’da MKE Ankaragücü mesaisi
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Pazar günü Kazım Karabekir Stadyumunda ...
UNİLİG Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası başladı
Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Buz Hokeyi Türkiye ...
 
PFDK’dan Erzurumspor’a 16 bin TL ceza
PFDK Erzurumspor’un, Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Eyüpspor Spor Toto ...
İldiz: 'Gollerden sonra gereksiz bocalıyoruz'
BB Erzurumspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, Adanaspor maçı sonrası, "Gollerden ...
Karafırtınalar: 'İyi oynuyoruz'
Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, ekonomik ve kadro sıkıntıları ...
 
Erzurumspor ilk 6’yı da zora soktu!
Erzurumspor Ümraniyespor’un üç puan kaybettiği ve ilk ikiye girme şansını ...
PFDK’dan Ümraniye’ye Erzurumspor maçı cezası
PFDK  Ümraniyespor – Erzurumspor maçında stadyuma seyirci alınması, taraftarın ...
Erzurumspor, PFDK’ya sevk edildi
BB Erzurumspor, Spor Toto 1. Lig'de sahasında oynadıkları Eyüpspor müsabakasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva