ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>TÜRKİYE
28 Temmuz 2014 Pazartesi - 07:38

‘Kardeşliği hep birlikte inşa edeceğiz’

Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı adayı olarak, inanıyorum ki yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Özlediğimiz, hedeflediğimiz o güçlü Türkiye’yi, barışı, kardeşliği hep birlikte inşa edeceğiz' dedi.

‘Kardeşliği hep birlikte inşa edeceğiz’

TÜRKER BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “10 Ağustos’ta ülkemiz, yepyeni bir vizyonla, yepyeni bir döneme girecek. Şimdi, 10 Ağustos’ta, yeni Türkiye’yi inşa etme yolunda önemli engellerden biri daha aşılacak ve halkımız ilk kez cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Cumhurbaşkanı adayı olarak, inanıyorum ki yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Özlediğimiz, hedeflediğimiz o güçlü Türkiye’yi, barışı, kardeşliği hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajına ‘sevgili vatandaşlarım’ diyerek başlayan Başbakan Erdoğan, “Mübarek Ramazan bayramınızı, en içten duygularımla kutluyor; bayramın milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 Başbakan Erdoğan, bu sene de, mübarek oruç ayının ardından, bayrama erişmiş olmanın memnuniyetini ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Ramazan’ın, bir kez daha kardeş olduğunu, milletçe kader birliği yapıldığını hatırlattığını belirten Başbakan Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla en önemlisi de İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüştük, soframızı paylaştık, birbirimizle sıkı bir dayanışma içinde olduk.

 Savaştan, zulümden, bombalardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz yaşadıkları, sığındıkları her şehirde Ensar-muhacir anlayışı içinde karşılandı. Ramazan’da, yakın çevresindeki ihtiyaç sahiplerini gözeten aziz milletimiz, Suriye, Gazze, Telafer, Doğu Türkistan başta olmak üzere, başka ülkelerde yokluk ve zorluk çeken kardeşlerimize de yardım elini uzattı. Ramazan ayı boyunca millet olarak bir ve beraber olmanın, aynı manevi atmosferi solumanın huzurunu, bereketini yaşadık. Ne var ki bu mübarek ayda, İslam dünyasının bazı bölgelerinde acılar ve çileler de eksik olmadı.”

 “GAZZE’DEKİ KATLİAMLAR KARŞISINDA SESSİZ KALMADIK”

Özellikle Gazze’den yükselen çığlıkların yürekleri dağladığını sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, tarih boyunca her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer almış bir millet olarak, Gazze’deki katliamlar karşısında sessiz kalmadıklarını söyledi.

“TÜRKİYE’YE YAKIŞANDA BUDUR”

Erdoğan, her zaman olduğu gibi haktan, adaletten ve barıştan yana olduklarının altını çizerek, “Zira biliyoruz ki aziz milletimiz, nasıl ki içeride huzur, barış, adalet, özgürlük ve refah istiyorsa, aynı şekilde bölgesi için de huzur, refah, barış ve demokrasi istiyor. Türkiye’ye yakışan da budur” dedi.

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

 Türkiye için istediklerini, bölge başta olmak üzere tüm dünya için istemeye devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye artık bölgesinde olan bitene kayıtsız kalan, sessiz kalan, vurdumduymaz bir ülke değildir ve olmayacaktır. Milletimiz de tercihini Yeni Türkiye’den yana yapmıştır” dişe konuştu.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK, İNANIYORUM Kİ YENİ TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos’ta Türkiye’nin yepyeni bir vizyonla, yepyeni bir döneme gireceğine dikkat çekti. 10 Ağustos’ta milletin, tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanını doğrudan seçmek üzere sandığa gideceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Türkiye 12 yılın sonunda ekonomide, siyasette hedeflediği, özlediği istikrar ve güven ortamına nihayet kavuştu. Milletimiz, her alanda değişim, dönüşüm istiyor. Bizler 12 yıl boyunca, milletle devleti buluşturmanın gayreti içinde olduk. Şimdi, 10 Ağustos’ta, yeni Türkiye’yi inşa etme yolunda önemli engellerden biri daha aşılacak ve halkımız ilk kez cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Cumhurbaşkanı adayı olarak, inanıyorum ki yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Özlediğimiz, hedeflediğimiz o güçlü Türkiye’yi, barışı, kardeşliği hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“KÜSLÜKLERİ ORTADAN KALDIRALIM”

Vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Ramazan bayramı vesilesiyle küsklüklerin ortadan kaldırılmasını istedi.

 Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sıla-i rahimi ihmal etmeyelim, komşularımızla, dostlarımızla, akrabalarımızla bayramlaşalım. Sıla-i rahim ve bayram ziyaretleri esnasında, trafik kurallarına riayet etmeye de azami düzeyde özen gösterelim. Ne olur, uykusuz olarak yola çıkmayalım, alkollü olarak yola çıkmayalım. Kardeşlerim; Muhtaçları, düşkünleri, ihtiyaç sahiplerini, bayramda hassaten koruyup gözetelim; ilgimizi, desteğimizi onlardan esirgemeyelim. Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmayalım; onları sevindirmeyi, başlarını okşamayı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim. Bu duygu ve düşünceler içinde, en kalbi duygularımla, bayramınızı tekrar kutluyorum. Bayramın tüm hanelere, tüm ocaklara, tüm gönüllere; ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa huzur, saadet, selamet getirmesini temenni ediyorum. Allah’a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

 
Bayramınız Mübarek Olsun
 
Özel Harekatçı polis intihar etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala’dan RİG değerlendirmesi
Ala; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2014 yılını Türkiye için temel ...
‘Hitler'i taklit eden israil'in sonu perişan olsun’
Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Çevre ve ...
Erdoğan’dan hızlı tren müjdesi
Erdoğan, 'Yakın bir zamanda Osmanlı’nın bir başka kadim kenti Bursa’yı ...
 
"Ya Eski Türkiye Ya Yeni Türkiye..."
Erdoğan, " 10 Ağustos'ta tarihi bir karar vereceksiniz. 10 Ağustos’ta ...
‘İnancımız, mazlumun feryadına gözümüzü kapatmamıza engeldir’
Suriye, Irak, Mısır ve son olarak da Filistin'de yaşanan saldırılar nedeniyle ...
Erdoğan Gazze için genelge yayımladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ...
 
Erdoğan gündemi değerlendirdi
"Birinci turda büyük bir oyla cumhurbaşkanı olursanız herhalde erken seçim ...
Erzurum 4 Bakanı ağırlayacak
Reform İzleme Grubu’nun 30. Toplantısı, 23 Temmuz 2014 tarihinde İçişleri ...
İsrail Mallarını boykot
İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırıların ardından bazı belediyelere ait ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva