ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>GUNCEL
28 Mart 2012 Çarşamba - 13:17

Karayollarında beyaz mücadele

Belediyelerde olduğu gibi, Karayolları’nda da yıllık bütçenin önemli bölümü karla mücadele için harcanıyor. Yerel yönetimler 10 milyon TL’yi kara gömerken, Karayolları yollarda, karla mücadele, bakım ve onarım çalışmaları için yüklü meblağda harcama kaydediyor.

Karayollarında beyaz mücadele

Mahmut AKDAĞ
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü bütçesinin yüzde 50’si karla mücadeleye gitti. Her yıl bütçenin yaklaşık yüzde 30’unun karla mücadeleye gittiğini anlatan Karayolları 12.Bölge Müdürü Şenol Altıok, bu yıl kış mevsiminin çetin geçmesi sonucu karla mücadeleye her yıl harcanan paradan yüzde 20 daha fazla para harcandığını dile getirdi.
ERZURUM-BİNGÖL YOLU YOĞUNLAŞMASI
Bu yıl anayollarda aralıksız karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Altıok, özellikle Erzurum-Bingöl Karayolunun sık sık kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi. Altıok, Bu yıl fırtına ve tipi bizleri oldukça yordu. Soğuk ve Çetin bir kış mevsimi geçirdik. Zor şartlar altında karla mücadele çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Özellikle Erzurum-Bingöl Karayolu tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapandı. Ekiplerimiz 24 saat karla mücadelede bulundu.” dedi
SORUNLU TALİ YOLLAR
Tali yollar diye adlandırılan, İspir-Rize, Karaurgan-Gaziler, Karayazı-Göksu, Erzurum-Tekman yolları kış mevsimi boyunca sürekli trafiğe kapalı olan yollar. Konuyla ilgili Altıok, “söz konusu bu yolların kış mevsiminde ulaşıma elverişli olmadığını söyleyerek, bugün hala trafiğe bu yolların trafiğe kapalı olduğunu dile getirdi. Altıok, Tali yollarla ilgili de gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.
BÜTÇENİN YÜZDE 50’Sİ KARLA MÜCADELEYE AKTI
Bütçelerinin yaklaşık 20 milyon civarında olduğunu söyleyen Altıok, söz konusu bu bütçenin her yıl yaklaşık yüzde 30’unun karla mücadelede harcandığını ifade ederek, bu yıl, bu oranın yüzde 50’ye çıktığını kaydetti. Altıok, Karla mücadelede harcanan paranın büyük bir bölümünün akaryakıta gittiğini ifade ederek, yollardaki tuzlama çalışmalarına da önemli paranın aktığını dile getirdi. Altıok bu yıl 5 bin ton civarında tuz kullanıldığını söyledi.
KAR YOLLARI BOZUYOR
Sathi kaplı yollarda kardan dolayı ciddi bozulmaların olduğuna da dikkatleri çeken Altıok, bu yollarda yaz aylarında ciddi çalışmaların yapılacağını söyleyerek, “Vatandaşlarımızdan yol yapım çalışmaları sırasında duyarlı olmalarını bekliyoruz. Trafik işaretlerine uymalarını, ve sabırlı olmalarını istiyoruz. Daha huzurlu seyahat için Karayolları ekipleri canla başla çalışmaktadır. Bozulan yollar en kısa sürede yapılacaktır. Yol yapım çalışmaları esnasında sürücülerimizin sabırlı olmalarını bekliyoruz.” diye konuştu
SICAK ASFALT GELİYOR
Erzurum-Erzincan-Ağrı-Gürbulak D100 Karayolunun tamamının sıcak asfaltla tanışacağını müjdeleyen Altıok, Sezonun başlamasıyla bu çalışmanın gerçekleşeceğini dile getirdi. Sathi kaplı yolların hemen her yıl bozulduğuna dikkat çeken Altıok, yolların sıcak asfalta kavuşmasıyla yol bozulmalarının sorun olmaktan çıkacağını kaydetti. Altıok, “Tabi bu sıcak asfalt oldukça maliyetli iş. Maliyetine rağmen bu yıl itibariyle Erzuncan-Erzurum-Ağrı-Gürbulak istikameti sıcak asfaltla tanışacak. Bu güzergahta yol bozulma olayı tarihe karışacak.” şeklinde konuştu
KARADENİZE 1,5 SAAT DAHA YAKIN OLACAK
Kop Tünelinin ihalesinin yapıldığını da hatırlatan Altıok, tünelin tamamlanmasıyla Erzurum’un karadenize 1,5 saat daha yakınlaşacağını dile getirerek, “Bu çalışmalar güvenilir seyahat anlayışının eseridir. Tabi bu anlayışın yanı sıra Erzurum’u karadenize yakınlaştırma çalışmasıdır. Kop Tüneli tamamlanıp ulaşıma açıldığında, 4 saatlik yol 2,5 saate düşecek. Bu anlamda Karadeniz seyahatlerinde hem yol güvenliğini sağlamış olacağız, hem mesafe zamanını yakınlaştıracağız, hemde ekonomik anlamda vatandaşa ciddi yakıt tasarrufu sağlayacağız. Kop Tüneli bu yıl itibariyle start alıp, 3 yıl içerisinde tamamlanacak.”
ANKARA YOLU’NDA İYİLEŞTİRME
Ankara-Erzurum karayolunda güvenilir karayolu seyahati için iyileştirme çalışmalarının yapıldığını ifade eden Altıok, Erzincan Sansa Deresi’ndeki yol yapım çalışmalarının bu iyileştirmelere çok güzel örnek olacağını da beyan etti.
BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARI
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2187 km yol ağı bulunuyor. Bunun 1044 km’si bölünmüş yol. Duble yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Altıok, 757 km bölünmüş yol tamamlandığını söyledi. 2012 yılı itibariyle 73 km bölünmüş yol çalışmasının yapılacağını söyleyen Altıok, 30 Km Erzurum, 43 km Ağrı’da olmak üzere bu çalışmaların gerçekleşeceğini kaydetti.
2012’DE İSPİR AĞIRLIKLI YOL ÇALIŞMALARI
Erzurum Çat, Horasan Karakurt ve İspir yolunda yol yapım çalışmaları yoğunluk kazanacak. Altıok, yaptığı açıklamada , İspir’in neredeyse tamamında çalışmaların olacağını ifade etti. Gülyurt Dağı altından geçecek ispir Tüneli’yle ilgilide konuşan Altıok, Tünelin tamamlanmasıyla İspir Bölgesinde ulaşımın rahatlayacağını belirtti.
ÇALIŞANLARIMIZ CANLARINI TEHLİKEYE ATARAK ÇALIŞIYOR
Yol yapım ve karla mücadele çalışmalarında Personellerin canla başla çalıştığını söyleyen Altıok, bı yıl itibariyle karla mücadele çalışmaları kapsamında 5 maddi hasarlı kazanın yaşandığını söyledi. Ekiplerimiz canlarını tehlikeye atarak zor şartlarda çalışıyor. 2010 yılında üç çalışanımız iş kazası geçirmiş hayata veda etmişti. Çok şükür son iki yıldır can kaybı yaşanmadı.”
 
 

 
KUDAKA’dan Ukrayna açılımı
 
Manisa’daki dadaşlara övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Milli kültür tehdit altında’
Mütefekkir Yazar Nevzat Kösoğlu, milli kültürün ailede ve eğitim kurumlarında ...
Hedef Süper Amatör Lig
Amatör Ligde mücadele eden Pasinlerspor hafta sonu oynadığı İspir E:S.spor’u 3 - 1 yendi.
GSF’ye bir ödül daha
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri ...
 
Pendik’te Erzurum Rüzgarı
Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yediveren ...
ASİMED vahşet belgelerini yayımladı
Erzurum'da Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği'nce (ASİMED) ...
Türkiye Göç Haritası açıklandı
2011 yılı Türkiye göç haritası açıklandı. Nüfusa oranla en fazla göç Tekirdağ'a ...
 
GSF’de tabut paniği
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde unutulan tabut, ...
Deprem Erzurum'da da hissedildi
Muş'ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Erzurum’da da hissedildi.
Hak aramak için dernek kurdular
Erzurum’da taşerona son için temizlik, güvenlik, teknik ve diğer personellerden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva