ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KOM’dan sahte içki operasyonu
KOM’dan sahte içki operasyonu
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
HABERLER>EĞİTİM
12 Ekim 2016 Çarşamba - 01:21

Karataş yeni eğitim dönemini değerlendirdi

M.COŞKUN-Karataş, FETÖ Terör örgütüne yönelik operasyonlar neticesinde FETÖ’cü öğretmenlerin görevden alındığını ve bu sebeple eğitimde geçici bir sıkıntının oluştuğunu bildirerek, en kısa sürede eğitim sektörünün daha da güçleneceğine inançlarının tam olduğunu dile getirdi.

Karataş yeni eğitim dönemini değerlendirdi

Erzurum Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, yaptığı özel açıklamalarla eğitim ve öğretime yönelik değerlendirmelerde bulundu. Açığa alınmalar ve meslekten ihraç edilmelerden öğretmen açığına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Karataş, Erzurum’daki eğitim kalitesine de dikkat çekti.

Eğitime sıkıntılı bir başlangıç yapıldığını ifade eden Karataş, “2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılına sıkıntılı bir geçiş yaptık. Özellikle devletin varlığına, birliğine, bütünlüğüne ve milli iradeye yönelik FETÖ Terör örgütünün sebep olduğu ve bunun sonucunda açığa alınmalar, meslekten ihraçlar eğitime öğretimi sıkıntıya sokmuştur. Burada parantez içine alarak, Özellikle FETÖ Terör örgütünün masum öğrencilerin eğitim hakkını bu anlamda zafiyete uğratmaya çalışması hesabı verilebilir bir suç değildir. Bu nedenle gerek öğrencilerimizin gerekse devlet ve milletimizin uğratıldığı bu mağduriyetten dolayı FETÖ Terör örgütünü hukuka ve Allah’a havale ediyorum. Bu güçlü devlet, bu güçlü millete din, devlet ve bayrak aşığı ülke insanını hiçbir terör örgütünü iç mihrak ya da dış mihraklar zarar veremeyeceklerinin de bilinmesini istiyorum.” dedi.

Haklının ve haksızın ayırt edilerek hak edenlerin görevine yeniden getirileceğini belirten Karataş, “Şuanda açıkta olan ve hali hazırda bir belirsizlik arz eden hususunda bir an önce neticelendirilerek haklı haksız ayrımının yapılmasını, suçsuz olanların bir an önce görevlerinin yeniden iade edilmesini talep ediyoruz. Eğitim Bir-Sen olarak, meslekten ihraç edilmiş olan bir masum bile olsa bu arkadaşımızın hakkını koruma açısından, Bakanlık ve hükümet düzeyi yaptığımız görüşmeler neticesinde Valiliklere itiraz dilekçesi vesilesinin önünü açarak, olası mağduriyetlerin önlenmesi hususunda önemli bir işlev gördük. Ümit ediyoruz ki kurulacak olan komisyonlar, masum arkadaşlarımızın yeniden görevlerinin başına dönmeleri huşunda azami hassasiyet ve özen göstereceklerdir.” diye konuştu.

ERZURUM’DA ÖĞRETMEN AÇIĞI SORUNU AZALDI

Öğretmen açıklarının yeni atamalarla azaltıldığını dile getiren Karataş, “İlimizde il içi atamalar, il dışı atamalar ve ihraçlardan kaynaklanan öğretmen eksikliği son atamalarla Binin üzerinde öğretmen verilmesiyle büyük oranda sıkıntı giderilmiş oldu. Eğitim Bir-Sen olarak başından beri vurguladığımız ve öncelediğimiz Türkiye’de ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da öğretmen eksiğinin tamamen giderilerek, işin ehli insanlar aracılığıyla eğitim-öğretim işlerinin yerine getirilmesidir. Son dönem yapılan mülakatlarla alınan öğretmenlerimizin, eğitim ve öğretime güç ve enerji katacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

‘MÜLAKATA KARŞIYIZ’

Mülakatla öğretmen atamasının yanlış olduğun8u söyleyen Karataş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın mülakat sınavıyla öğretmen atamasının doğru bir yöntem olmadığını ve mülakatın bir küskünler ordusu oluşturacağını düşünüyoruz. Bunu hakemler tarafından yeniden şekillendirilmesini talep ediyoruz.” Sözlerini kullandı.

 

BAKANLIK BİLGİLENDİRİLDİ

Merkez Sendikanın Milli Eğitim Bakanlığı’nın bazı konularda bilgilendirildiğini aktaran Başkan Karataş, “Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi ‘2016 yılı Eğitime Bakış; İzleme ve Değerlendirme’ raporu hazırlayarak Bakanlığa çok önemli bir araştırma sağlamış olup, olumlu ve olumsuz yönleriyle ufuk açıcı bir çalışmayla katkı sağlamıştır. Yapılan bu çalışmalarda; 6-13 yaş arasında net okullaşmanın yüzde 100’e yaklaştığı, Lise çağındaki her 100 gençten 15’inin eğitim dışında kaldığı, Özel öğretim kurumlarının sayısının arttığı, eğitim düzeyinin artmasıyla iş gücüne katılımının da arttığı belirttik. Yine bunlara ek olarak; sınıf mevcutlarında OECD ortalamasının yakalandığı, İlk ve Ortaokullarda yaklaşık 60 Bin dersliğe ihtiyaç olduğu, öğretmen dağılımındaki dengesizliğin fırsat eşitsizliğini etikliğini, 130 Bin öğretmen açığının var olduğunu, Orta öğretim mezuniyet ortalamasının hala düşük olduğunu gibi hususlarda Bakanlığa katkıda bulunarak kapsamlı bir çalışma yaptık.” ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI YANLIŞ

Sözleşmeli öğretmen uygulamasının da yanlış bir uygulama oluğunu aktaran Karataş, “Sözleşmeli öğretmen atamasının karşısındayız. 2010 yılında sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçiren sendikayız. Doğu’da öğretmenleri daha fazla tutmak adına denenmişi yeniden denemenin bir hayır getirmeyeceğini yetkilerle paylaştık. Yıllardır yetkililere söylediğimiz şey, öğretmen açığını kapatmak için cebreden bir anlayış değil cezbeden bir anlayışla bu bölgede çalışanların özlük ve ekonomik durumlarının desteklenip, bu konuda yapılacak olan düzenlemeyle köklü bir çözüme kavuşacağını ifade ettik. Beklentimiz, devlet yetkililerinin bu konuda cezbeden çözümler üretmeleridir.” diye konuştu.

GÖĞÜS KABARTAN BAŞARI

Erzurum şubesinin büyük bir başarıya imza attığını da sözlerine ekleyen Başkan, “Geçen hafta sonu Antalya’da teşkilat buluşmasındaydık. Sendika olarak göğsümüzü kabartan, Milli Eğitim’de çalışan sayısına göre yüzdelik dilimde Türkiye ortalamasında en yüksek il olarak Erzurum Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Sendika ödülünü aldık. Öncelikle bu başarıyı yakalamamızda emeği geçen tüm ilçe başkanlarımıza, ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımıza, uç beyi olarak tarife ettiğimiz okul Temsilcilerimize ve şube yönetim kurulu arkadaşlarımıza yürekten teşekkürü bir borç biliyorum. Bu başarı Erzurum Eğitim Bir-Sen’de bir ekip ruhu oluşturduğumuzu ve çarkların çok iyi olduğunun göstergesidir.” dedi.

Konuşmalarını teşekkürle kapatan Başkan Karataş sözlerine şöyle devam etti, “Son olarak Eğitim ve Öğretime şehrimizde limitsiz destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Beye ve tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyorum. Şüphesiz ki genç neslimizi eğitmek için yapacağımız her faaliyet insanımızı ve ülkemizi yarınlar açısından mutlu, müreffeh ve güçlü olmasına katkı sağlayacaktır.”

 
Erzurum’da 346 öğrenci teşvikten yararlandı
 
Termalspor’un hedefi: Avrupa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 346 öğrenci teşvikten yararlandı
M.COŞKUN-Erzurum’da 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel okula giden ...
ATAÜNİ ve ETÜ’den teröre kınama
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Teknik ...
Erzurum MEM’den e-twinnig projesi
M.COŞKUN-Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin yürüttüğü E-Twinnig ...
 
İslami İlimler Akademisi Külliyesinde 3. etap
Vuslat Derneği tarafından geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan İslami ...
Atatürk Üniversitesinde 2 atama
Atatürk Üniversitesi’nde iki öğretim üyesi daha rektör yardımcısı olarak görevlendirildi.
Yakutiye MEM’den 15 Temmuz semineri
M.COŞKUN-Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, 2016-2017 Eğitim- ...
 
Yakutiye HEM 2015 kurs rekorunu kırdı
M.COŞKUN-Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nde okuma-yazma bilmeyenler için ...
ESMEK, gençlerin umut kapısı
M.COŞKUN-Büyükşehir Belediyesi Çaykara Gençlik Merkezi ESMEK, açtığı ücretsiz ...
Yüksek Öğretimde Oltu cazibesi
Oltu’nun gelecekteki parlayan yıldızı gözüyle bakılan, çiçeği burnundaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva