ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
8 Haziran 2012 Cuma - 15:38

Karakoç gözyaşlarıyla uğurlandı

Türk Kültür, Sanat ve Tefekkür dünyasının mümtaz siması, şair ve yazar Abdurrahim Karakoç, Kocatepe Camisi’nden gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

Karakoç gözyaşlarıyla uğurlandı

TÜRKER BEKTAŞ
ANKARA (İHA) – Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç, Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde yaklaşık 1,5 aydır, akciğer enfeksiyonu nedeniyle tedavi gören ve dün solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Türk edebiyatı ve düşünce dünyasının önemli şahsiyetlerinden şair-yazar Abdurrahim Karakoç için Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra bir çok ünlü şair katıldı.
Cenaze namazı öncesinde Kocatepe Camisi’ne gelen siyasi parti liderleri Karakoç’un ailesine taziye dileklerini iletirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, küçük bir kızı yanına çağırarak bir süre sohbet etti.
Kocatepe Camisi’nin avlusunu tamamen dolduran kalabalık izdihama neden olurken, cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, Türk edebiyat ve şair dünyasının en güzel insanlarından birini ebediyete intikal etmek için toplandıklarını söyledi. Allah’tan Karakoç’a rahmet dileyen Görmez, baki kalanın hoş bir seda olduğunu belirterek, “O hepimizin yüreklerinde hoş bir sedalar bıraktı. Söz dağarcığımıza kıymetli sözler kazandırdı. O sözleri ve kelimeleri hayatında yaşayarak rabbine yürüdü” diye konuştu.
Cenaze namazının ardından avluyu dolduran kalabalık tekbir getirerek, dualar okudu. Tabutun taşınması sırasında izdiham yaşanırken, BBP Genel Başkanı Destici de tabutu cenaze arabasına kadar taşıdı.Abdurrahim Karakoç’un cenazesi, Keçiören’deki Abdulhakim Arvasi Hazretleri’nin de türbesinin bulunduğu Bağlum Mezarlığı’na defnedildi.
“MİHRİBAN” BABASINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
Cenaze namazı sırasında Karakoç ailesi taziyeleri kabul ederken, ünlü şiiriyle aynı ismi taşıyan kızı Mihriban Karasioğlu tabutunun başında durarak taziyeleri kabul etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de Abdurrahim Karakoç’un kızı Mihriban Karasioğlu’nun yanına gelerek taziyelerini iletti. Cenaze namazının kılınmasının ardından cenaze arabasının yanına giden Karasioğlu izdiham nedeniyle ezilmekten son anda kurtuldu. Gözyaşlarına hakim olamayan Karasioğlu, tekbirler arasında araca getirilen babasının tabutuna son kez dokundu.
“MİHRİBAN’IN HİKAYESİ”
Mihriban şiirinin yazarı Abdurrahim Karakoç gençlik yıllarında delice aşık olur ve bir o kadar da sevilir. Niyetleri evlenmektir ama kız tarafı bütün sürekli "hayır" demektedir bu işe. Velhasıl bu sevdadan vazgeçilir. Aradan yıllar geçer. Birgün Abdurrahim Karakoç'u bir arkadaşı ziyarete gelir ve Karakoç'a, yolda, onun eski sevgilisi ile karşılaştığını, biraz sohbet ettiklerini, bayanın evlenmiş olduğunu söyler. Arkadaşı yanındayken hislerini pek belli etmese de, o gittikten sonra Abdurrahim Karakoç oturur ve unutulmaz “Mihriban” şiirini söyler.
Bir süre sonra şiir bir dergide yayınlanır. Karakoç'un şiirlerini severek okuyan bu bayan da o dergiyi almış ve okumuştur. Karakoç'a şu mektubu yazar:
"Şiirinde sanki bana sesleniyor gibiydin. Benim seni unuttuğumu sanma. Ben de hala seni sevmekteyim ve bu aşk bitmeyecek. Sen bende esen eski kavak yelisin ve seni unutmam mümkün değil." Bu mektubu alıp okuyan Abdurrahim Karakoç cevaben ikinci şiiri olan “Unutursun Mihribanım’ı” yazar.

 
E Tipi cezaevinde TRT rüzgarı
 
Zil çaldı, tatil başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asıktokmaklıbaba 8 Haziran 2012 Cuma 22:58

Temeli cennete attı Karakoç Sen de işittin mi duydun mu sen de? Niyahet baban da öldü be Hasan Mihriban misali hayat gülü de Vakit tamam oldu soldu be Hasan Ecel ha Hasan'a ha sana Hasan Bu fani dünyada yok baki kalan Çekilip gidiyor tezkere alan Mevla bu kuralı koydu be Hasan Tokmaklı işte bak gitti Karakoç Sanma ki kayboldu yitti Karakoç Temeli cennete attı Karakoç Asıl vuslat işte buydu be Hasan TOKMAKLIBABA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Vatandaşlarımız sabırlı olsun’
Bulutlar, yapılan çalışmaları bizzat yerinde takip ederek bilgi aldı. ...
Kadınlar hizmetleri denetledi
Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen “Kadın Gözüyle Büyükşehir” adlı projenin ...
‘Makamı cennet olsun’
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, tedavi görmekte olduğu hastanede ...
 
Aydemir: ‘Milletimizin başı sağ olsun’
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı ...
Karakoç Hakka yürüdü
Ünlü şair ve yazar Abdurrahim Karakoç hakkın rahmetine kavuştu.
İletişim’e ‘Yeşil Kamera’ ödülü
Üniversite gençlerinin dikkatini çevre konusuna çekmek amacıyla düzenlenen ...
 
Manisa’da dadaş damgası
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Akhisar Erzurumlular ve ...
Eğitimde yeni sisteme destek
Yeni eğitim sistemini değerlendiren Erzurumlular uygulamanın detayları ...
3 ilçede deprem
Erzurum’da dün akşam 19.02’de Oltu’da, gece yarısı 03.40’da Aşkale’de, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva