ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>SÖYLEŞİ
6 Ağustos 2012 Pazartesi - 10:48

Karahasanoğlu'ndan çarpıcı tesbitler...

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali karahasanoğlu Hakkari'de verilen 8 şehitle ilgili çok çarpıcı ve yerinde değerlendirmelerde bulundu. Yeni Akit'te kaleme aldığı ve asıl katilleri işaret eden yazıyı aynen okurlarımızın dikkatine sunuyoruz!

Karahasanoğlu ndan çarpıcı tesbitler...

"Düşünüyorum da, 8 insanımızı şehid edenler, sadece PKK'lı teröristler mi?
Sadece kurşunu sıkanlar mı, fail..
Bu cinayetlerde, aramızda dolaşan sözde sivil gazetecilerin, düşünürlerin, yazarların hiç katkısı yok mu?
Bu cinayetlerde, “Yaparsınız siz... Hakkınızdır sizin.. Devlet de çok baskıcı.. Siz hakkınızı arıyorsunuz” türünden moral destek verenlerin, hiç kusuru yok mu?
Mesela, daha iki gün önce, PKK'dan ömür boyu hapse mahkum edilen bir tutuklunun mektubunu, pişmanlık içeriği ile değil de, sanki bir kahramanı tanıtıyormuş gibi sunan Milliyet'ten Hasan Cemal için, “Bu vahşi saldırıda hiçbir moral desteği yoktur” deme imkanınınız var mı?
Teröristbaşı Apo için “Önderimiz” diyen Aysel Tuğluk'lar, Ahmet Türk'ler, Gülten Kışanak'lar, Sabahat Tuncel'lerle halay çeken Ahmet Hakan'ların, onlarla masada oturup eğlenen Büşra Ersanlı'ların hiç günahı yok mudur?
“İki dilli örnek ülke: Galler” diyerek, Apo'nun avukatı Kerim Yıldız'ın öncülüğünde geziler düzenleyen Ali Bayramoğlu'ların, Ahmet İnsel'lerin, Mithat Sancar'ların, bu asker cenazelerinde, hiç sorumluluğu yok mudur?
İstanbul'da Şehir Tiyatroları'ndaki ballı ekmekleri kesilince kızılca kıyametler kopartan, dün de “Şemdinli, Kamışlı'ya selam duruyor” diye başlık attığı yazısı ile, adeta Türkiye'nin Suriye'ye dönmesini arzuluyormuşcasına, halkı isyana tahrik eden Orhan Alkaya'ların, bu asker şehadetlerinde hiçbir günahı yok mudur?
“Çok vicdanlı çoook. Çok vicdanlı bir Ermeni” diye takdim edilen Hrant'ı tanırsınız. Onun yakın adamı Aydın Engin vardır.. İki gün önce bakın ne yazdı, o Engin: “Bir anı: 1994'de medya patronları (yöneticileri değil, patronları) acilen Ankara'ya çağrıldı. Genelkurmay'daki brifingte tebliğ edildi: Bundan böyle Güneydoğu haberlerinde askerlerimiz şehit düşecek, korucular ölecek, PKK'liler ölü ele geçirilecek...”
Engin, yazısının devamında da “Çatışmalarda 34 PKK'li terörist ölü ele geçirildi, 4 askerimiz şehit düştü” şeklindeki haberleri eleştirip, “Görüyorsunuz savaşta ilk vurulan sadece gerçek değil. Savaşta vicdan da vuruluyor ve kör oluyor...” ifadeleri ile, “PKK'lıların ölü ele geçirildikleri” şeklindeki haberden “vicdansızlık” çıkarması yapıyor..
Şimdi sormamız gerekmez mi, “Askerlerimizin şehid edilmesinde, Engin'in teröristlere verdiği bu desteğin, hiç mi payı yoktur?”
Maya Arakon'un “Neden onlar bunca yıllık Bask sorununu çözdü de biz hala Kürt sorununda gerçekten demokratik bir noktaya varamadık?” diye yazarak, suçu devlette bulan, teröristin hiç kabahati yokmuş gibi sorgulayan yazılarının, asker şehadetlerinde hiç katkısı yok mu?
Nuray Mert'in, “Tarihin hangi noktasında, dünyanın neresinde isyan edenler kusursuz bir yoldan gittiler, isyan ettiklerinin önüne dört dörtlük toplum tasarımları sundular, karşılarındakileri böylece ikna edip evlerine döndüler?” diye yazarak, teröristlerin askerleri katletmesine adeta onay veren yazısının, o hain cinayetlerde hiç mi payı yok?
“PKK'nın Şemdinli'de çok kritik bir hamle yaptığını ve bunun doğru okunmamasının bedelinin çok ağır olabileceğini düşünüyorum. Bu gidişle, şimdilik ‘Arap baharı' ve Suriye ile kıyaslama yapmak abes kaçabilir ancak yakın bir zamanda bir mecburiyet halini alabilir” diye yazan Ruşen Çakır'ın, bu yazıları ile askeleri katleden PKK'ya fikirsel destek verdiği, apaçık ortada değil mi?
Ve..
Belki bunlar kadar önemli..
Bunların manyetik alanına girerek, “Şemdinli'de neler oluyor” diyerek, Başbakan'ı aklınca sıkıştırmaya kalkışan, Şemdinli'de durup dururken, sanki halka bir operasyon düzenlenmiş gibi örgütün ağzı ile kendi genel başkanına sorular soranların, hiç kusuru yok mu?
Tüm bu anlatılanlarda sergilenen eylemler, yazılan yazılar; PKK'nın silahına, kurşun taşımak değil mi?
Evet soruyorum, “8 şehidin katili, sadece tetiğe basan PKK'lılar mı?”
Yoksa onların yanında, PKK'lılara o kurşunları sağlayanlar.. Silahları verenler.. Sınırı geçmelerini sağlayanlar..
Ve en önemlisi o eylemleri düzenlemeleri için onlara moral destek verenler..
Arkalarını sıvazlayanlar..
Yaptıklarının ‘hak arayışı' olduğunu söyleyenler..
Nadiren yakalandıklarında, yargılanıp mahkum edilerek cezaevine konulduklarında, onları “kahraman” gibi gösteren tanıtımları yapanlar..
Bunların hepsi, bu cinayetlerden az veya çok sorumlu değil mi?
Terör örgütünün tüm saldırılarının arkasında, “Devlet yakında bizimle masaya oturacak.
Gazeteciler bizim lehimize yazıyor. Televizyonlar bizi konuşuyor. Avrupa bizi destekliyor.. Bunun sonu, genel aftır. Biraz daha öldürelim. Devleti biraz daha çaresiz bırakalım” yaklaşımı yatıyor..
Sanıyorlar ki, “Daha çok öldürünce, daha kolay af ilan edilecek.”
Yanılıyorlar..
Sıktıkları her kurşun, ne kadar acımasız olduklarını, ne kadar dış devletlerin oyuncağı olduklarını, ne kadar hain olduklarını ispatlıyor..
Onlarla birlikte, işbirlikçilerinin gerçek yüzü de, böylece ortaya çıkıyor!"
Ali Karahasanoğlu / Yeni Akit
 

 
Ereğli şehidine ağladı
 
Babacan'dan 2011 çıkarması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muammer 8 Ağustos 2012 Çarşamba 15:47

ahmet bey kitabın ortasından konuşmuş. maalesef iki yüzlü insanların sanki hiç kimse görmüyormuşçasına davranıyorlar. ama bilmiyorlar ki ortada bir gerçek var o da saklanamaz...

Yorumu oyla      6      4  
selma 8 Ağustos 2012 Çarşamba 14:12

gazetenize çok teşekkür ediyoruz. Böyle temiz soluklara sık sık yer verin gazetenizde. Türk Milletinin bu soluklara ihtiyacı var. Hele şu dönemler.

Yorumu oyla      6      4  
A. GÜZELHAN 7 Ağustos 2012 Salı 11:13

TEBRİK EDERİM. BENCEDE İSMİNİ SAYDIĞINIZ SÖZDE AYDIN DEVLET DÜŞMANI ORDU DÜŞMANI TÜRK DÜŞMANI BU ZATLARINDA VEBALİ VAR.

Yorumu oyla      6      4  
M.YAKUT 7 Ağustos 2012 Salı 10:43

Tespitlere aynen katılıyor ve böyle temiz vatan evlatlarına saygılarımı sunuyorum.Rahat ortamlar bulup ülkenin tüm imkanlarından en güzel şekilde faydalanıp ihanet içerisinde bulunanlar malesef artığı gibi utanmadan da türk milletinin karşısına sürekli çıkmakta bir behis maalesef görülmemektedir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“OHB kurulsaydı, et sorunu olmazdı”
Erzurum ekonomisini ve ildeki sosyo ekonomik süreci Erzurum Ticaret Borsası ...
“Sıra Erzurum’da”
Tarım Bakanlığı’nın Erzurum’a Dünyanın en gelişkin canlı hayvan pazarını ...
100 üzerinden 100..
Başkan Küçükler 6 yıllık dönemini değerlendirdi; kendine not verdi:100 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva