ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
9 Kasım 2012 Cuma - 14:49

Karadayı, projelerini anlattı

Karadayı Grup Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, iş hayatını, medya sektörüne yaptığı yatırımları ve ülke genelindeki konut yatırımlarını anlattı.

Karadayı, projelerini anlattı

ERZURUM (İHA) - Karadayı Grup Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, iş hayatını, medya sektörüne yaptığı yatırımları ve ülke genelindeki konut yatırımlarını anlattı.
Erzurum’da inşaatçılık yapan babasının İzmir'e gitmesiyle inşaat sektörüne girdiğini belirten Karadayı, “Erzurum’da 3 bloklu bir inşaatı vardı. Son bloğu tamamlanmamıştı. Babam 'Ahmet takip et ve bu bloğu bitir' dedi. Bende mecburen işin başına geçtim. Kısa sürede işi tamamladık. Bu arada küçük bir ofis tutmuştum. Artık kendi çapımda inşaat işleri almaya başladım. İlk yılımızda 40 daire tamamladık. Bu bizim için bir mucizeydi... Sonraki yıl 50, bir sonraki yıl 100 daire derken işimiz hızla büyüdü... İnsanlara söz verdiğimiz zamanda evlerini teslim ediyorduk. Bize olan güven artmıştı, iyi para kazanıyorduk... İşi artık öğrendiğimiz için yeni projeler üretmeye başladık. Şehirler hep batıya doğru gelişir. Bu gerçeğin ışığında Erzurum’un potansiyeline göre hareket ettik. O zamanlar Yıldızkent'te inekler otluyordu. Projelerimizi bu bölgeye yönlendirdik. Yaptığımız evleri söz verdiğimiz taahhüt ettiğimiz zamanda hak sahiplerine teslim ettik. 2012 yılına kadar şirket olarak tam 12 bin daire yaptık” dedi.
İlk yıllarda 35 kişilik bir kadroyla başladıkların işin büyüdüğünü anlatan Karadayı, “10 ekip başımız var, onların altında olan çalışanlar var. Şimdi 800 kişiyiz. Bizim başarımızın altında bu ekip ruhuyla birlikte gelişen teknolojiye hızla adapte olmamız da yatıyor. İnşaat sektöründe gelişen teknolojiyi ilk uygulayan firmalardan birisiyiz. Bu sayede de insanlara verdiğimiz sözü yerine getirdik ve söz verdiğimiz günde evlerini teslim etti. Halkta bize güvendi” diye konuştu.
PRESTİJ PROJESİ…
Erzurum’un Palandöken ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilecek projeyle ilgili de bilgi veren Karadayı, şunları söyledi:
“Bu proje benim için prestij projesi. Erzurum’da kısa sürede yani eskilerin o kooperatif usulleri ile 30 daireyi ancak bitirtebildikleri 7-8 yılık sürede 12 bin konut üreterek teslim etmemiz halkımıza büyük güven verdi. İmar İskan ile ilgili talepte orada oturan hak sahiplerinden geldi. Biz kısa sürede oradaki insanları ikna ettik ve 450 aile ile anlaştık. Kelime olarak ‘anlaştık’ demek çok kolay ama bu öyle bir süreçti ki; 450 aile bin 500 nüfus eder. Herkesi tek tek ikna ettik. Bazen bir dairenin ayrı ayrı 10 varisiyle görüştük. Ama şükür halkın bize olan güveniyle 30 günde 430 kişinin tapusunu üzerimize aldık.
“İMAR İSKAN EVLERİNİ 24 AYDA TESLİM EDECEĞİZ”
Bu proje Erzurum için çok önemli ve büyük bir proje. Bölgede yapılacak evler 13 katlı ve en modern şekilde olacak. Ayrıca biz bu proje ile Erzurum'un ilk kentsel dönüşümünü de tamamlamış olacağız. Bir aksilik çıkmazsa 4 yıl içinde bitecek. Konutlarının tapusunu aldığımız insanlar içinde aynı sözü vermiştik. ‘ Yeni evlerinizi ruhsat tarihinden itibaren 4 yıl içerisinde teslim edeceğiz’ demiştik. Gerekli tüm altyapıyı hazırladık. Bu binaların yapılmasıyla Erzurum'un çehresi değişecek. Çünkü bu alanda cep sinemaları, yüzme havuzları, spor tesisleri, alışveriş merkezleri olan bir site oluşturacağız. Erzurum'un en güzel yerlerinden birisine cazibe kazandıracağımız için sevinçliyiz.
Biz bu şehirde kazandık, bu şehirde harcıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Hatta buradan sizin aracılığınızla şunu da açıklamak istiyorum. Her ne kadar 4 yılda bu projeyi bitireceğiz diye taahhüdümüz olsa da. Ben söz veriyorum 24 ayda bu 2 bin konutu tamlayacağız.
Bakın biz bu yıl 750 daire bitirdik. Geçen yıl 500 daire teslim ettik. Bu yıl 4 ayda başladığımız konutlar önümüzdeki günlerde sahiplerine teslim edilecek. Gerekli donanıma ve altyapıya sahibiz. Çift kalıp sistemiyle çalışıyoruz. Bu sitem her günün bize 10 gün kazandırması demek. Artık eskisi gibi elle tenekeyle beton atmıyoruz ki.. Ben 4 nüfusu olan bir aile reisiyim. Geçen yıl 750 daire teslim etmişim. Her daireden 5 bin lira kazansam 3 milyon 750 bin TL eder… Bunu şunun için söylüyorum evet kimse kaygılanmasın Allah’ın izniyle bu projeden de anlımızın akıyla çıkacağız… Bakın biz Türkiye’nin en hızlı kentsel dönüşümünü gerçekleştirmiş bir firmayız. Örneği; Yenişehir Rus Pazarı’nda gerçekleştirdiğimiz projedir. 240 daireyi 24 ayda teslim ettik.
Şu anda tek hedefim bu projeyi tamamlamak. Sonrasını düşünmüyorum. Bu proje beni çok yıprattı daha doğrusu heyecanımı soğuttu. Çünkü süreç uzadıkça kamuoyunda bin bir dedikodu yapıldı. Umutlarını bize bağlamış hak sahipleri tedirgin oldu… Erzurum sonuçta küçük ve dedikodusu bol bir şehir… Üzüldük, ancak hırslandık da…”
“İSTİKRAR BİZE YARADI”
Türkiye’de yaşanan istikrarın çalışma hayatına olumlu yansıdığını kaydeden Karadayı, “Bu kadar çok para kazanmak ve sektörümüzde yükselmemizi öncelikle Sayın Başbakan’a borçluyuz. Babamda yıllarca inşaatçılık yaptı, değişik işlerle uğraştı ve çok paralar kazandı. Ama bir kriz çıkar, bir devalüasyon olur, kazandığını alır götürürdü. Bizden önceki kuşaklar bu şekilde 10 yılda 5-6 kriz yaşadılar. Biz başarımızı ve çok para kazanmamızı yaşadığımızı ekonomik ve siyasi istikrara borçluyuz. Bu hükümet süresince şükür tek bir kriz bile yaşamadık. Babamın 30 yılda yaptığı serveti biz 5 yılda yaptık. Bakın 8 yıl önce demirin tonu bin 150 TL civarındaydı, bugün ise bin 300 TL civarlarında.. Eskiden ise bir gecede yüzde yüz oranında iner çıkardı. O nedenle bizi zengin yapan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dır” dedi.
MİLLİ CİRİTÇİ
Konuşmasında zevklerinden de bahseden Karadayı, at binip cirit oynamayı çok sevdiğini söyledi. Kavak Mahallesi’nde büyüdüğünü ifade eden Karadayı, “Çocukluğumda at filan bilmezdim. Hatta ata binmekten korkardım da… Bir gün arkadaşım Yaser, beni atlarla tanıştırdı. O günden sonrada ayrılamadım. Kendime bir at aldım. Binmekte biraz ustalaşınca cirit oynamaya başladım. Halen Ejder Atlı Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu, milli ciritçiyim…
Evet bu alanda da kısa zamanda çok mesafe aldık. Şimdi Çiftlik Köyü’nde Ejder Atlı Spor Kulübü’nün tesislerinin yanında bir yerimiz var orada at biniyor, resmi müsabakaların dışında da cirit oynuyoruz. At üstündeyken insan her şeyi unutuyor. İki canlın bir araya gelmesi ve bir hedefe kilitlenmesi müthiş bir şey… O anı ve o duyguları anlatmak çok zor” diye konuştu
ERZURUM NEDEN BURSA OLMASIN
Konuşmasında medya sektörüne yaptığı yatırımla ilgili de bilgiler veren Karadayı, “Erzurum’da belki göz önünde olan biziz ama inşaat sektörü bayağı gelişti. Ciddi rakiplerimiz, çok sağlam proje üreten firmalar var. Ancak şehrin yerel medyasında aynı rekabeti göremedim. Bizim Bursa’da da işlerimiz bulunuyor. Onun için Bursa medyasını yakından biliyorum. Erzurum’unda medya alanında bir Bursa olması gerek. Belki bu çok iddialı ama en az ona yakın bir seviyeye gelmesini umut ediyoruz. Bunun içinde bu alanda da öncü olmayı hedefledik.
Artık sektörün bir parçasıyız. Tabii ki yatırımlarımız olacak… Sohbetimizin başından beri anlatmaya çalıştığım şu. Çok şükür iyi paralar kazandık. Bu şehirden kazandık. Bunun içinde bu şehre borcumuzu ödemeliyiz. Erzurum’un kurumsal kimlik sıkıntısı var. Bu kenti daha marka hale getirmek için medya sektöründeyiz. Eğer bir katkımız olacak ise ne mutlu bize. İnşaat alanında İmar İskan Projesi’nden sonra artık büyük projelere girmeyeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz daha prestij, kurumsal, kültürel ve sosyal sorumlulukları ön planda olan işler olacak. “
 

 
Doğum gününde yaşam buldu
 
Narman Spor Curling Takımı iddialı...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sahip çıkalım 10 Kasım 2012 Cumartesi 11:36

Bu arkadaşa sahip çıkalım, onun bu projenin altından çıkması erzuruma kazandırır aksi haldede hepimiz zarar görürüz.

Yorumu oyla      6      4  
şükrüpaşalı 9 Kasım 2012 Cuma 17:58

YAPTIKLARI İÇİN SAĞOLSUN ŞÜKRÜPAŞADA TEDAŞIN YANI BOM BOŞ ARSA TELLER KALKARSA KARADAYININ ORADA GÜZEL İNŞAATLAR YAPACAĞINA İNANIYORUM 70.000 TL LİK EVLERİNİ 1,5 YIL ÖN.ALDILAR KARADAYIDAN ŞİMDİ 130 BİNLİRAYA RAHATÇA SATIKDI.. ŞÜKRÜPAŞAYA DOĞRUDA GELMELERİ LAZIM..

Yorumu oyla      7      4  
sefa 9 Kasım 2012 Cuma 14:56

sayın iş adamının yapacağı yatırımları anlatması çok güzel ama şunada çare bulması lazım yıllardır almış olduğumuz evlerin tapularını ne zaman verecek bunada açıklık getirmesi lazım...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredi talebinde artış
Merkez Bankası 2012 yılı Ocak-Eylül dönemi Nakdi Kredi dağılımını açıkladı. ...
Girişimcilikte fırsat yaklaşımı
Dünya Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TÜSİAD ile birlikte ...
Kobal’dan istişare turu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürü İsmail Kobal, Erzurum Ticaret ...
 
Oltu’da Pazar düzenlemesi
Oltu Belediyesi Çarşamba günleri kurulan halk Pazarı esnafının düzenli ...
Açlık sınırı arttı
Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yaptırılan araştırmaya göre ...
TÜFE’de 2006’yı aradık
TÜİK verilerine göre son 7 yılda en pahalı ekim ayı 2011 yılında, TÜFE’nin ...
 
Kadın istihdamına destek
Büyükşehir Belediyesi, kadınların istihdamına yönelik yeni bir çalışmaya daha imza attı.
Gıda hijyeni semineri başladı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), kentteki fırıncılara ...
Büyükşehir payları açıklandı
Maliye Bakanlığı 2012 ekim dönemi iller Bankası ve Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva