ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
10 Eylül 2014 Çarşamba - 18:57

Karadayı: ‘Şirketimiz iflas etmedi’

Firma olarak İflas erteleme kararı aldıklarını bununda kamuoyunda yanlış anlaşılmalara denen olduğunu anlatan Karadayı, “ İflas erteleme kararı ile iflas kararı karıştırılıyor. Bizler hak sahiplerinin mağdur olmaması için iflas erteleme kararı aldık.' dedi

Karadayı: ‘Şirketimiz iflas etmedi’

Karadayı İnşaat Group Başkanı Ahmet Metin Karadayı son günlerde kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliğine dikkat çekerek, şirket haricinde yapılan açıklama ve dedikodulara itibar edilmemesini istedi. Projede gelinen son nokta ve gelişmeler hakkında vatandaşları bilgilendiren Karadayı, “ Kimse merak etmesin, hak sahipleri hiçbir şekilde mağdur olmayacak” dedi.
 Kamuoyunda farklı söylemlerin kulaktan kulağa dedikodu şeklinde yayıldığının altını çizen Karadayı İnşaat Group Başkanı Ahmet Metin Karadayı, “New City şantiyesinin bulunduğu alanda hak sahiplerinin malı olan ve tapusu bizim üzerimizde olan 33 dönümlük arazi bulunmakta. Bu arazinin haricindeki kısımlar Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve bizimle artık bir alakası yok. Biz tapusu üzerimize olan bu 33 dönüm arazi üzerine bir kısmı büyük bölümü tamamlanmış, bir kısmını da tamamlayacağımız toplam 1040 daire yapacağız. Bu daireler New City de ki hak sahipleri ile Hasani Basri ve Yıldızkent Akkent konutlarındaki hak sahiplerine teslim edilecek. Bu arada 20 gün içerisinde Palan Doğalgaz yanındaki ofisimizi New City şantiyesine taşıyarak çalışmalarımızı burada sürdüreceğiz. Ofisin kapalı olmasından dolayı bizlerin şehri terk ettiği yönündeki dedikodular kesinlikle gerçek dışıdır.
 BANKALARA ÖDEME YAPMAYIN
 Vatandaşların bankalara ödeme yapmamalarını isteyen Karadayı, “ Bankalarda senedi olan vatandaşlar ( Akkent ve Hasani Basri de sözleşmesi olanlar dahil ) bu senetlerini kesinlikle ödemesinler. İnşaatlar gelecek yıl bitirilip anahtarları teslim edildiğinde kalan bakiyelerin ödemeleri talep edilecek. İki ay içerisinde bizler hak sahiplerini New City şantiyesindeki ofisimize çağırarak sözleşme yenileyeceğiz. Bankalarda senetleri olanların senetlerini iade edeceğiz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda Yapı Kredi Bankası’nda ki senetleri geri aldık. Şimdi de İş Bankası, Kuveyttürk ve Vakıfbank ta ki senetleri iade alacağız ve iki ay içinde müşterilere teslim edeceğiz” diye konuştu.
 1040 HAK SAHİBİ MAĞDUR EDİLMEYECEK
 Hak sahiplerinin kesinlikle mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Karadayı, “ şirket olarak 1040 hak sahibinin anahtarlarını teslim edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Daireleri teslim ettikten sonra bakiyeler talep edilecek ve kesinlikle artı bir ücret talep edilmeyecek, fiyat artışı olmayacak. Bizlerin burada amacı para kazanmak değil geçmişten gelen Karadayı İnşaat garantisi ile yuva sahibi olmak için bizlere güvenen vatandaşların haklarını koruyarak mağdur olmamalarını sağlamaktır.
İFLAS ERTELEME NEDENİ…
Firma olarak İflas erteleme kararı aldıklarını bununda kamuoyunda yanlış anlaşılmalara denen olduğunu anlatan Karadayı İnşaat Group Başkanı Ahmet Metin Karadayı, “ İflas erteleme kararı ile iflas kararı karıştırılıyor. Bizler hak sahiplerinin mağdur olmaması için iflas erteleme kararı aldık ve bunu 3 ay içerisinde kaldıracağız. Bunun nedeni ise; Karadayı İnşaat’ın şu ana kadar mal varlığı 150 milyon ( eski para ile 150 trilyon lira) civarında. Bu 150 milyon karşılığında bankalara toplam 12 milyon borcu bulunmakta. Şirketin piyasaya olan borcu ise 8 milyon lira civarında. Milletin hakkına hukukuna zarar gelmemesi ve bu durumdan bir an önce kurtulması için iflas erteleme kararı aldık. Şirketimiz iflas etmemiş yalnızca tedbir kararı almıştır. Bu kararın da süresi üç aydır. Firmamız güçlü ve köklü bir firmadır ve vatandaşın hakkını kuruşuna kadar savunup mağdur etmeyecektir” dedi.
 PARA İADE DEĞİL ANAHTAR TESLİM EDİLECEK
 Kamuoyunda Karadayı olarak şehri terk ettiğine dair söylentilerin olduğunu belirten Ahmet Metin Karadayı, “ buradayım bir yere gittiğim yok. Söz verdiğim gibi hak sahiplerine anahtarlarını teslim ettikten sonra bu sektörden çekileceğim. Paralarını iade etmemizi isteyenler var, bizler para yerine evlerinin anahtarlarını iade edeceğiz. Bizlerin hiç kimse ile bir husumeti veya sorunu yoktur. Belediye ile de bir sorunumuz yoktur. Tek derdimiz sözümüzün yere düşmemesi ve Karadayı ismine leke düşürmemektir. Bu güne kadar bizlere güvenen ve güvenmeye devam eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

 
‘Önceliğiniz ay-yıldız olsun’
 
63 bin 66 paket kaçak sigara ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakçı Dadaş 11 Eylül 2014 Perşembe 09:09

Sekmen niye el atsın. Adam birşey desinki yarın bütün suçu ona yükleyesiniz. Kardeşim baştan nasıl hesap yaptıysanız öyle de devam edin. Bu şehirde sadece siz yaşamıyorsunuz. 800 bin kişiyiz biz. Belediye asla kaynaklarını bir inşaata veremez. Onunu için de Ey Sekmen sakın oraya el atma diyoruz.

Yorumu oyla      10      6  
Başkanımız Sekmen yardım etmeli 11 Eylül 2014 Perşembe 01:50

Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuya şehrin emini olarak el atmalı. Mesela yeni sözleşmeleri imzalayalımmı, kuraya razı olalımmı,Allah rızası için Sekmen bu işe el at, bir açıklama yap. Bu işten anlayan adamsın, yeniden mağdur olmayalım. Evimizin katını daire nosunu bile seçerek bu evlerden aldık. şimdi kura deniliyor, yer belli değli, yeni sözleşme. kafamız karıştı. Sayın Sekmen ne olur şu vatandaşı bir aydınlatsanız.

Yorumu oyla      9      5  
ahsen 11 Eylül 2014 Perşembe 01:42

gerçekten bu evleri yapacagına inanmak istiyorum ama çok zor biliyorsunuzki sürekli ertelenen sözleşmeler yenilenen bir durum var ve inandırılıcılığı da pek kalmadı sanırım ta ki iş lafta değil icraata döküldüğü görülene kadar r

Yorumu oyla      9      5  
KURAYA HAYIR 11 Eylül 2014 Perşembe 00:43

Bu evleri maket üzerinden sattınız. herkes hangi katta hangi daireyi aldığını belirtip sizinle öyle sözleşme yaptı. Maketten satışla ilgili yeni düzenlemeden önceydi. şimdi yeniden sözleşme yapacağız, hemde kurayla ev vereceğiz diyorsun. Aklınızca eski hakkı böyle milletin elinden alacaksın, maketten satışın geçersiz olacak. ancak yerni düzenlemeler eskiyi bağlamıyor, sözleşme imzalamayan eski hakkını koruyacak. ama sen sözleşme imzalatacağım diyorsun bunun gözetim altında ve insanların rahat olacağı bir ortamda görüşülmesi lazım. ikincisi evi yenişehirde almışım kurada hasani basri düştü nasıl olacak. üçüncüsü beşinci kattan ev almışım sen kurada verdin biri adını ne koyacağız ben parayı ona göre ödemişim. Anlaşılan şu bu meseleye Türk adaletinin müdahil olması lazım, yoksa bin kırk kere yanabiliriz.

Yorumu oyla      9      4  
İlker Karakoç 10 Eylül 2014 Çarşamba 19:09

Kardeş maden 150 trilyonun var o zaman milletin parasını ver. Benim dayım parasını istiyor. Bırak bunları benim garantim ne demek?

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Meclis'ten geçen Torba Yasa'nın detayları
Ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba kanun Meclis'ten geçti. İşte ...
Erzurum Kurbanlık Pazarı siftah etti
Kurban Bayramı’na az bir süre kala Erzurum’da kurbanlıklar hayvan pazarlarında ...
TÜHAD’tan otopark ve çekici tepkisi
Çekici, otopark ve yediemin fiyatlarının Erzurum'da el yaktığını belirten ...
 
Cheng’ten ekonomik işbirliği teklifi
Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng, işadamlarının katılımıyla Erzurum ...
Erzurum ekonomisi için Tayvan yaklaşımı
Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng, beraberindeki heyetle ...
Erzurum mükellef sayısında yüzde 0.72’lik artış
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2014 Ağustos dönemi ...
 
Büro Memur-Sen’den ücret eylemi
Erzurum Büro Memur-Sen üyeleri, mahkemelerin iş yükünün fazlalaştığını ...
Erzurum gelişmeli mi, kalkınmalı mı?
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma ...
‘Erzurum marka şehri olacak’
Erzurum Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kurumları (ESMEK) yaz dönemi eğitimlerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva