ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>EKONOMİ
16 Nisan 2019 Salı - 11:44

Karaca, esnafın beklentilerini paylaştı

Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, yeni seçilen belediye başkanlarından esnafın beklentilerini içeren bir açıklama yaptı.

Karaca, esnafın beklentilerini paylaştı

Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, yeni seçilen belediye başkanlarından esnafın beklentilerini içeren bir açıklama yaptı.

Erzurum’un cadde ve sokaklarında aktif olarak ticaretle uğraşan tüm esnaf ve sanatkarın işlerini biraz daha kolaylaştırmak ve ticaret yapanların önünün açılması için bir takım yeni çalışmaların yapılmasını beklediklerini anlatan Başkan Karaca, “Bilindiği gibi yapılan bazı uygulamalar neticesinde Erzurum’da trafik sıkışıklığı ve otopark sıkıntısı gün geçtikçe daha fazla artmaktadır. Özellikle şehir merkezinde otopark sıkıntısından dolayı ticaretimizde çok büyük azalmalar meydana gelmiştir. Esnafın işinin canlandırabilmesi için geçici de olsa bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Merkeze yakın okul ve kamu kurumlarının bahçeleri yazın otopark olarak kullanılabilir. Ticaret yapan esnafımızın bir nebze de olsa rahatlayabilmesi için dükkânlarının önüne belediyeler tarafından çakılan dubaların kaldırılması ve bazı esnaflarımızın kapılarının önüne ve kaldırımlara koydukları sandalye, masa ve benzeri materyallerin zabıtalar vasıtasıyla kaldırılması, kaldırım ve cadde işgaline son verilmesi için de gerekli cezaların tatbik edilmesi gerekiyor. Bu durumun geçici de olsa ticaret yapan esnaf ve sanatkârımıza faydasının dokunacağı ve ticarette birtakım canlanmalar olacağı kanısındayım. Yeni seçilen belediye başkanlarının esnaf ve sanatkârlarımızın lehine yeni kararlar alarak esnaf ve sanatkârlarımızın sokaklarda ve caddelerde rahatça ticaret yapabilmeleri, işlerinin kolaylaştırılması için mal indirip bindirirken ve gelen müşterilere otopark hizmetlerinin artması için gereken çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

MEVCUT YOLLAR ŞEHİR TRAFİĞİNİ KALDIRAMIYOR

Hikmet Karaca, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde mevcut yolların araç trafiğini kaldıramadığı gibi büyük aksamalara da yol açabildiğine dikkat çekerek, “Şehrimizin adına ve büyüklüğüne yakışır şekilde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde çok katlı alt ve üst geçitler, yonca yapraklı yollar ile raylı sistemin bir an önce yapılması için projeler hazırlanmalı ve halkımızın hizmetine sunulmalıdır. Adı büyük, ekonomik olarak çok küçük olan ilimizde belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadığımız bir gerçektir. İnşaat ve parklarla şehir ekonomisi ve trafiği düzelmez. Siyasilerimizin, ”Doğunun Parisi” diye adlandırdığı ilimizin diğer büyükşehirlerle kıyaslanamayacak derecede bakımsız, kaldırım ve caddelerinin işgal edildiği, düzensiz trafiğin hakim olduğu bir şehir görünümündedir. Bundan böyle şehrimizi gerçeklerden uzak, sadece gösterişe dayalı reklam panolarının değil, yeni seçilen başkanların yönetmesini istiyor ve bekliyoruz.” dedi.

ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZA ÖNCELİK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Karaca, daha sonra şunları söyledi, “Yeni seçilen belediye başkanlarından alışveriş merkezlerine karşı küçük esnaf ve sanatkârı koruyup kollayacak ve ezdirmeyecek projeler bekliyoruz, bunun yanında yeni gelişen semt ve ilçelerde esnaf ve sanatkârlarımıza öncelik verilmesi gerekiyor. AVM’lerin açılması ile birlikte küçük esnaf ve sanatkâr ticaretinde çok ciddi bir durgunluk içerisine girmiş ve birçok esnafımız işyerini kapatmak durumunda kalmıştır. Yerel yönetimler il bazında küçük esnafı, büyük sermayeye karşı koruyucu önlemleri almadır. Büyük sermaye gruplarının perakendecilik sektörüne girerek bu işi büyük ölçekli zincirlerle yapma eğilimi sonucunda şehrimizde çoğalan AVM’lerin, önce çarşı ve pasaj dükkânlarında gerçekleşen perakende ticaretini yok etmiş, ardından da kent ekonomisi için büyük önem arz eden küçük mağaza ve işyerlerinin varlığını tehdidi altına almıştır.”

 
Yıldırım: “Sahtekarlığın son kullanma tarihi olmaz”
 
Öğrenci servisleri denetlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum 23’üncü sırada
MAHMUT AKDAĞ- Erzurum yılın ilk çeyreğinde vergi tahsilat oranı yüksekliği ...
ETB’den Yerel Yönetimler buluşması
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Oral, Başkan Vekili Aydın ile Yönetim Kurulu ...
ETB’den Kadın Girişimcilere destek
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, ...
 
35 bin 150 KOBİ ve girişimciye destek
KOSGEB, güncellenen programları ve yeni çıktığı çağrılarla yılın ilk çeyreğinde ...
Erzurum ilk sıradan inmedi
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- TBB 2019 Şubat ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı
ESOB’tan prim beklentisi
Fırat, “Hem işsizliğin önüne geçmek hem de esnafı bu yükten kurtarmak ...
 
Varank: “Hedefimiz, Türkiye’yi büyütmek”
Varank, 31 Mart Yerel Seçim sürecinin geride kaldığını belirterek, “Bu ...
TÜYAP İnşaat-Kent ve Gayrimenkul Fuarına yoğun ilgi
TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen Erzurum İnşaat-Kent-Gayrimenkul ...
ESOB’tan cansuyu kredisi beklentisi
Fırat, “Esnafımız düşük sermayesiyle AVM ve zincir marketlerle başa çıkmaya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva