ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>EKONOMİ
8 Eylül 2011 Perşembe - 08:14

Karaca’dan bedava kitap tepkisi

Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, okulların açılmasına az bir zaman kala, kitap ve kırtasiyecilerin sorunlarının devam ettiğini belirterek, “Hükümetin 7-8 yıldır okul kitaplarını bedava dağıtması ve bu dönem yine kitapların bedava verilecek olması kırtasiyeci esnafını zor durumda bırakmaya devam etmektedir” dedi.

Karaca’dan bedava kitap tepkisi

ERZURUM (İHA) - Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, okulların açılmasına az bir zaman kala, kitap ve kırtasiyecilerin sorunlarının devam ettiğini belirterek, “Hükümetin 7-8 yıldır okul kitaplarını bedava dağıtması ve bu dönem yine kitapların bedava verilecek olması kırtasiyeci esnafını zor durumda bırakmaya devam etmektedir” dedi.
Uygulamanın devam etmesi halinde zaten zor durumda olan birçok esnafın işyerini kapatmak zorunda kalacağını dile getiren Karaca, “Okulların açılmasına günler kala, uzun süredir durgun geçen piyasanın hareketleneceğini uman kent merkezindeki kitap ve kırtasiyeciler yine umduklarını bulamayacaklar. Çünkü; Hükümetin ders kitaplarını bedava dağıtmaya başlaması nedeniyle yüzde 50’lere varan iş kaybı meydana gelmiştir. Ayrıca bazı marketlerin kilo işi defter satması da sektöre darbe vurmaktadır. Oysaki kilo işi satılan defterler defolu ve büyük ölçüde rutubetli ürünler olup, sağlıklı bir şekilde kullanılması da mümkün değildir” diye konuştu.
BEDAVA KİTAP PROJESİ KIRTASİYECİ ESNAFINI MAĞDUR ETTİ İDDİASI
Karaca daha sonra şunları kaydetti; “Bedava kitap dağıtım projesinin kitap ve kırtasiyeciler büyük ölçüde mağdur ettiğini maddi anlamda büyük zararlar oluşturduğu orta yerde dururken, Kırtasiyecilerin asıl sermayesi olan kitapların 7-8 yıldan bu yana bedava verilmesi, ücretsiz kitap dağıtımının ilköğretimden sonra ortaöğretime de verilmesi kırtasiyeci esnafını güç durumda bırakmıştır. Hükümet veli ve öğrencileri düşünürken, Türkiye de 80.000’e yakın kırtasiyeci esnafını da maalesef mağdur etmiştir. Hükümetin kırtasiyeci esnafımıza sahip çıkmaması durumunda, daha önce kepenk kapatan esnaflarımıza yenilerinin de eklenmesi kaçınılmaz olacaktır.”
AVM VE MARKETLERDE KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİN SATIŞINA İZİNV ERİLMEMELİ
Esnafın mevcut sorunlarla uğraşırken, bir yandan da marketler, AVM’ler, mahalle bakkalları ve okul kantinlerinin defter, kalem ve benzeri ürünler sattığını ve mutlaka bunun önüne geçilmesi gerektiğini anlatan Karaca, “Ücretsiz kitap dağıtım projesinin ilk ayağının kırtasiyelerden başlaması gerekirdi, Hükümet şunu yapabilirdi; “ Ders kitaplarını öğrenci sayısına göre, okullarına en yakın kırtasiyelere dağıtabilir, öğrencide ders kitaplarını kırtasiyeden ücretsiz alırken, yanında da defter-kalem ve benzeri diğer ihtiyaçlarını da aynı yerden karşılayabilirdi. En azından öğrenci kırtasiyeden uzaklaşmazdı, maalesef böyle bir uygulama da yapılmadı.” Şeklinde konuştu.

 
TDP öğrenci velilerinin duasını alıyor
 
Kopal'da asfalt sevinci
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
can dadaş 8 Eylül 2011 Perşembe 20:52

tabi kendısıde kazanacakta ondan ıtıraz edıyor hiç fakır ve alamıyanları düşünmesınler sadece kendılerını düşünuyorlar

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 8 Eylül 2011 Perşembe 16:04

Lütfen şunuda söyleyin, devletin verdiği kitaplarla nekadar öğretmen ders işliyor, bütün okullara krtasiyecilerimiz yardımcı kitaplarını satmak için, okullara, öğretmenlere, verilen promosyonlarla, yine veli yardımcı kitap, yaprak testleri v.b almak zorunda bırakılmıyormu. Lütfen dürüst olalım ben çocuğuma yardımcı kitap almamak için birkaç kez inat ettim ama neyazıkki öğretmenlerimiz ödevi bile yardımcı kitaptan veriyor, çocuğuma ödevin yokmu dediğimde var ama yardımcıdan dediğinde , malesef tekrar sayın öğretmenimizin istediği kitaptan almak zorunda kaldım. Bu bütün velilerimizin yaşadığı şeyler, ondan sonrada bedava kitap Kırtasiyecileri mağdur etti figanı bas, helal olsun velinin figanını duyan yok.

Yorumu oyla      6      4  
Tabi alıştınız 8 Eylül 2011 Perşembe 15:47

Tabi alıştınız demi salla Allah salla, okurken anamız ağladı kırtasiyelere para akıtmaktan.Allah başbakanımızdan razı olsun...

Yorumu oyla      6      4  
DADAŞIM 8 Eylül 2011 Perşembe 12:43

Sayın Başkan öyle bir demeç vermişsiniz ki sanki herkese kırtasiye ürünleri satmak haram bir tek size helal! Böyle bir düşünce kesinlikle kabul edilemez devletin vatandaşlara yaptığı yatırımları bu şekilde gözardı eder,hatta çomak sokmaya çalışırsanız emin olun yarın birgün bırakın kitap defter satmayı,fotokopi dahi çekemezsiniz.Varsa farklı projeleriniz geliştirin devlet de destek versin hem siz kazanın hem de vatandaş memnun edilsin.

Yorumu oyla      6      4  
esas dadaş 8 Eylül 2011 Perşembe 09:26

hayret ya adama bak fakir fukara kitaplarını bedava alacak diye bazıları rahatsız oluyor gecti o bozuk düzen sanırım özlediniz o kırtasiyedeki kuyrugu kara borsayı cocukların eski kitaplarını ulu caminin önünde satmasını ya böyle bir acıklama dünyanın hic bir yerinde olamaz devlet vatandaşına bedava kitap veriyor diye bazıları rahatsız oluyor tabi senin tuzun kuru medyaya rica ediyorum sakın bu şahısın yaptıgı acıklamayı ulusal medyaya vermeyin milleti üstümüze güldürmeyin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırılganlık gitti, istikrar geldi
Yeni Teşvik yasası kapsamında istihdama yönelik yatırımlardaki artış, ...
KUDAKA bir ilki başardı
KUDAKA Genel Sekreteri Dr Altan, KUDAKA’nın geçtiğimiz yıl içerisinde ...
Tarımda yeni açılım
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü il genelinde özellikle Çoruh Havzası'ndaki ...
 
Esnafın yüzü gülüyor
Erzurum Atatürk Üniversitesine bu sene kayıt yaptırmak için gelen çok ...
Şirketleşmede illerarası rekabet
Erzurum’un 4’üncü Teşvik Bölgesi içindeki şirketleşme payı geçen yılın ...
Doğu’da sanayi meyveciliği adımı
Erzincan’da sanayi meyveciliğini geliştirmek üzere hayata geçirilmek üzere ...
 
Devlet memurluğuna ‘düz lise’ engeli
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sağlık memuru olarak ...
TÜFE’de yükseliş..
Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, ağustos 2011 döneminde ayında temmuz ayına ...
Araç sayısında patlama
Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı 84 bin 415’e ulaştı. TÜİK verilerine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva