ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>BÖLGEDEN
9 Ekim 2020 Cuma - 10:27

‘Karabağ bizimdir’

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimlerini devam ettiren Azerbaycanlı doktorlar, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Karabağ bizimdir bizim olacaktır.' dedi

‘Karabağ bizimdir’

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimlerini devam ettiren Azerbaycanlı doktorlar, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Karabağ bizimdir bizim olacaktır. Biz topraklarımızı geri alacağız. Türkiye bizim yanımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerimizi bildiriyoruz” dediler.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimlerini devam ettiren Azerbaycan Tıp Üniversitesi hekimleri ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla Ermenistan'ın saldırılarına tepki gösterdiler.
Azerbaycanlı doktorlar Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülmecit Kantarcı’yı ziyaret ederek Türkiye’nin Azerbaycan’a her platformda verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Dekan Prof. Dr. Abdülmecit Kantarcı yaptığı açıklamada, “Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın geçirdiği bu zor günlerde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak tıp fakültesi özelinde yanlarında olduğumuzu bildirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda Azerbaycan’dan bizim tıp fakültemize gelen öğrenciler eğitimlerini sürdürüyor. Her türlü desteğimiz kardeş ülkemizin yanındadır. İnşallah buradan yetişecek doktorlar orada ki kardeşlerimizin sağlıklarında ve ülkelerine hizmette önemli görevler alacaklar. Hem fakülte olarak hem de Binali Yıldırım Üniversitesi olarak kardeş ülkemizin yanındayız. Kapılarımız, tüm imkanlarımız kendimizden hiçbir şekilde ayrı görmediğimiz kardeş ülkemizin yanında olacaktır” dedi.
Tıp eğitimi alan Azerbaycanlı hekim Humeyre Rzayeva, “Ermeni tarafını tutanlar ve bize durun diyenler siz bizim halkımızın ne çektiğini açana biliyor musunuz ? 1992’den bu yana Azerbaycan halkına zulüm ediliyor. Çocuklar katlediyor. 27 Eylülden bu yana biz 27 can verdik. 120 yaralımız var. 27 ölüden üç tanesi çocuk. Bu çocukların ölümünün cezasını ne zaman çekecek bunlar. Bunların sivil insanları hedef alması ilk değil, ta eskiye dayalı, sırf Türk olduğumuzdan dolayı hep Azerbaycanlıları katlettiler. 1992’de 613 sivil insan öldü. Bunlardan 63 tanesi çocuktu, hem de öyle normal ölümle ölmediler, derileri soyuldu, hamile kadınların karınlarına batırdılar. Onların tek bir korkusu vardı. Kundaktaki çocuklar geri dönecekti ve intikamını alacaktı. Şu anda o çocuklar geri döndü ve biz topraklarımız geri istiyoruz. Karabağ bizimdir bizim olacaktır.
“HAKLI SAVAŞIMIZDA TÜM DÜNYANIN YANIMIZDA OLMAYA SESLENİYORUZ”
Bizim topraklarımızı terk etmeniz lazım. Eğer terk etmezseniz Azerbaycan askeri zaten geri alacaktır. Biz devletimize de askerimize de güveniyoruz. Azerbaycan halkı İlham Aliyev’in yanındadır. Haklı savaşımızda tüm dünyanın yanımızda olmaya sesleniyoruz. Azerbaycan resmi olarak Ermenistan tarafında teröristlerin PKK’lıların olduğu resmi olarak kanıtladı. Neden dünya buna bir şey demiyor. Neden kimse gelip Azerbaycan’da sivillerin ölümünü dünyaya yetiştirmeye çalışmıyor. Neden herkes susuyor. Bilmiyor musunuz yoksa bilmek mi istemiyorsunuz, duymuyor musunuz yoksa duymak mı istemiyorsunuz lütfen duyun artık Azerbaycan’ın sesini, bizim çocuklarımız ölüyor. Sivillerimiz ölüyor. Bizim evlerimizin dağılmasını biz dilimize bile getirmiyoruz. Sadece artık sivillerimizin ölmesini istemiyoruz. Lütfen topraklarımızdan çıkın. Birleşmiş Milletler’in(BM) kararıyla Karabağ bizimdir. Ben Türkiye halkına teşekkür diyorum. Türkiye halkı her zaman hakkın yanındadır. Her zaman doğrunun yanındadır ve bu günde bizim yanımızdadır. Sözlerim ulu önder Haydar Aliyev’i sözleriyle sonvermek istiyorum “Ben hep gurur duydum. Bugünde gurur duyuyorum ki ben Azerbaycanlıyım” bugün de ben gurur duyuyorum ki ben Türk’üm ve Türk milletine hizmet ediyorum” diye konuştu.
“TÜRKİYE’YE SARILIYORUZ”
Azerbaycanlı hekim Türkan Memmedli ise, “Şu anda Türkiye’ye eğitimimi ileriye taşımak için geldim. Bunu için Erzincan yetkililerine minnettarlığımı bildiriyorum. Bizim Azerbaycan’da sivillerimizi öldürülüyor, katlediyorlar ve hiçbir hak hukuk tanımıyorlar. Avrupa’da her zaman haktan hukuktan konuşuyor. Bunu neden görmüyorlar biz buna çok yanıyoruz, ağlıyoruz. Bizim insanlarımızın katledilmesine, çocuklarının öldürülmesine çok ağlıyoruz. Biz zaten topraklarımızı geri döndüreceğiz bunu biliyoruz. Mesela bir Türk atasözü vardır söylersiniz ki “güneş balçıkla sıvanmaz” hiç kimse Allah’ın hakikatlerinin üstünü örtemez. Herkes her şeyi biliyor. Bizde biliyoruz, Avrupa’da biliyor. Sadece Avrupa duymak istediğini duyuyor, görmek istediğini görüyor. Biz bunu biliyoruz bu yüzden Türkiye’ye sarılıyoruz. Bizim bizden başka kimsemiz yok bunu da biliyoruz. Biz sırf Türk’üz diye bizi öldüren insanlar var, ve bunu da Avrupa destekliyor. Mesela bir ermeni doktoru Zori Balayan'ın kendisi kitabında diyor ki biz bir deney yaptık bir Azeri çocuğu Türk diye derisini soyduk, 7 dakika sonra öldü. Bununla ruhum sakinledi diyor. Avrupa da o kitapları alıyor bir hazla okuyor, ve bunu Avrupa destekliyor.
“BİZ TOPRAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ”
Biz buradan bütün Avrupa’ya sesleniyoruz Siz varsanız da yoksanız da biz Türk’üz, siz bizi hiçbir zaman bitiremeyeceksiniz. Biz topraklarımızı geri alacağız. Türkiye bizim yanımızda biz onlara güveniyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Biz hiçbir zaman demiyoruz ki Aliyev bizim Başbakanımız, Erdoğan’da bizim Başkanımız. Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Buraya geldiğimizde Türk bir arkadaşımız bize dedi ki belki diğer devletler bir silah gönderir, ne yaparsa yapsın ama biz Türkiye halkı olarak Azerbaycan için ölürüz dedi. Bundan gözyaşlarımı tutamadım bunun için çok heyecanlıyım. Hislerimi duygularımı şu an titreyerek söylüyorum. Bizim insanlarımız çocuklarımız şu an öldürülüyor ve bunun için yanıyoruz. Bütün dünyaya sesleniyoruz ki artık susmayın bu kadar katil olamayın, siz susarak zaten katile yardım ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

 
KUDAKA’da ihracat gündemi
 
Erzurum’da HES kodu sorgulaması zorunlu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali’den vebal uyarısı
Bingöl'de bir sokakta maske takma kuralına çok fazla riayet edilmediğini ...
Nöbetteki ailelerden Azerbaycan’a destek mesajı
Azerbaycan’ın, Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ için verdiği ...
Ailelerin evlat nöbeti 400'üncü gününde
Çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırılan ailelerin HDP ...
 
DAP’tan Tarımsal Sulama Projesine destek
Tunceli Valiliği, İl Özel İdaresi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) işbirliği ...
Ailelerin evlat nöbeti 399'uncu gününde
Çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırılan ailelerin HDP ...
‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’
HDP’nin çağrısı üzerine 6-8 ekim 2014’te terör örgütü YPG ve PKK yandaşlarının ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 398’inci gününde
Çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırılan ailelerin HDP ...
Başkan Orhan dua aldı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ilıca Mahallesi’nde ikamet ...
Pasinler’den Sekmen’e hizmet teşekkürü
Büyükşehir Belediyesi tarafından Pasinler’de Taşlıyurt ve Yeniköy mahallelerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva