ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
4 yılda 18 bin 239 kişiyi Hakka uğurladık
4 yılda 18 bin 239 kişiyi Hakka uğurladık
Mayıs Ayı Bilimsel Teşvikleri sahiplerini buldu
Mayıs Ayı Bilimsel Teşvikleri sahiplerini buldu
Tarım-ÜFE  yıllık yüzde 61,24 arttı
Tarım-ÜFE  yıllık yüzde 61,24 arttı
 Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
 Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
 Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,3 arttı
 Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,3 arttı
HABERLER>SİYASET
20 Kasım 2013 Çarşamba - 03:24

Kara önceliklerini paylaştı

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Sadullah Kara, aday olacağına inandığını, aday adaylığı müracaatını “halka hizmet hakka hizmettir” ilkesi doğrultusunda yaptığını anlattı

Kara önceliklerini paylaştı

ELİF HASANÇEBİ
ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Sadullah Kara, aday olacağına inandığını, aday adaylığı müracaatını “halka hizmet hakka hizmettir” ilkesi doğrultusunda yaptığını anlattı. Kara, “Ben Allah rızası için benim ve atalarımda doğup büyüdüğü, Erzurum’a hizmet etmek istiyorum .Bunun için aday adayı oldum. Eğer partim aday gösterir ve halkımızda bizi seçerse en güzel şekilde hizmetimizi yaparız. Ama aday gösterilmezsek de benim için sorun olmaz. Ben üzerime düşeni yapmış olmanın mutluluğunu yaşarım” dedi.
AK Parti’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı kulislerde sıkça duyulan Avukat Sadullah Kara, partisinin karar aşamasına geldiği bir ortamda oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin aynı partiden olmasına rağmen birbirleriyle kavgalı olmasını eleştiren Kara, “Birbiri ile uyumlu çalışamayan yöneticilerin yönettiği bir şehirde başara gelmesi mümkün değildir. Her şey başa göre şekilleneceğinden burada asıl sorumluluk Büyükşehir belediye başkanındadır. Biz bunları gördük ve bu yanlışın düzeltilmesine karar verdik” dedi.
“SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM”
Adaylık müracaatı yapmadan önce çok düşündüğünü ve yakın çevresiyle istişarelerde bulunduğunu anlatan Kara, şunları söyledi: Ben bu şehirde yaşayan ve bu şehirde doğmuş biriyim. Bu topraklarda yatan yüzlerce evliya ve binlerce şehitlerin torunuyum. Bugünde bu şehirde bulunan hemşerilerimle birlikte yaşamaktayız. Bu şehrin dertlerini sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim. Her mahallenin problemlerini de çözümlerini de biliyorum. Biz bu yola çıkarken kendi kendimize karar vererek hareket etmedik. İstişarelerimiz oldu ve en sonunda şuna karar verdik ki biz bu şehre hizmet etmeliyiz. İşte buna inanarak yola çıktık. Bakın, bu çağda, bu şehirde halen insanlar pis sularla yıkanan sebzeleri tüketiyor. Bu çağda Türkiye’nin bu günkü imkânlarına rağmen gece kondular da yaşıyor. Yürüyecek kaldırımı olmayan bir şehir Erzurum. Erzurumlu buna layık değildir.
Aday adaylığının ilk gününden itibaren konuşmalarında hep “ortak akıl” vurgusu yapan Kara, “Biz her şeyden önce ortak akılla çalışan bir belediyeciliği getirmek istiyoruz. Bir insanın her şeyi bilmesi ve her şeye tek başına karar vermesi doğru değildir. Yani ortak akıl öne çıkarılmalıdır. Tüm personelle birlikte kenetlenerek kuracağımız iyi bir sistem içerisinde birlikte çalışacağız. Her şeyi mutlaka bilenlerle istişare edeceğiz” dedi.
“ŞEHRİN ESTETİĞE İHTİYACI VAR”
“Kentsel dönüşümün mutlaka tamamlanması gerekir. Bu kentte artık gecekondu görülmemelidir. Bu şehrin estetiğe ihtiyacı var” diyen AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Sadullah Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:
Yollarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi güzelleştirmemiz lazım. Eski belediyecilikle, yeni yasa aynı değil. Yeni yasa büyük sorumluluklar ve yetkiler veriyor. Bu şehrin altında ciddi su kaynakları var. Bu suların üzerini örtmektense yüzeye çıkartarak faydalanmak gerekir. Toplu taşımacılıkta Erzurumlu çok sıkıntı çekmekte, bunu çağımıza uygun hale getirmeliyiz. Raylı sistem bu şehirde kurulmalıdır. Kültür ve sanata önem verilmeli, bunları yaparken sosyal yapıya elbette uygun hareket etmek gerekir. Çarpık kentleşme engellenmelidir. Büyükşehir belediyesinin amatör sporlara sahip çıkması gerekir. Bu konuda çok büyük yetkiler var. Bu şehrin mutlaka birinci ligde oynayan bir takımı olmalı.. Bu, şehrimizin tanıtımı yanında şehrimize ekonomik olarak da çok büyük katkısı olacaktır ve ülke çapında Erzurum her zaman gündemde kalacaktır. Yatırım yapanlara kapılarımızı sonuna kadar açmalıyız. Bu şehirde yatırımcıya belediyecilik alanında ne kolaylık gerekiyorsa bu sağlanmalıdır. Tüccarlarımızın ve esnafımızın önündeki engelleri kaldırarak, Ülkemizin kalkınma hızına ulaşmasına yardımcı olacağız. Gerçek yatırım yapmak isteyen bu şehirde hiçbir engelle karışlılaşmayacak, hatta şehrimize yatırcıları getirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bütün problemler tek tek aşılır, bunları aşmamak için hiçbir neden ve bahane olamaz.
“ALLAH RIZASI İÇİN HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
Ben inanan bir insan olarak hiçbir şeyde gözüm yok. Ne maddiyat, nede makam, Allah rızası için bu doğduğum ve yaşadığım topraklara hizmet etmek istiyorum. Bunun için de gerekli başvurumu yaptım ve Erzurumluya kendimi, fikrimi, düşüncelerimi anlatmaya çalışıyorum. Seçim sürecinde de elimden geleni yapıyorum. Aday olacağıma da inanıyorum. Halkımızdan olumlu sinyaller almaktayım. Bütün projelerimiz hazırdır. Genel merkezimiz bizi aday eder ve halkımızda teveccüh gösterir bizi seçerse hizmete talibim. Allah her şeyin hakkımızdan hayırlısını versin.

 
Iğdır yolunda kaçak sigara operasyonu
 
Oyun ülkesi projesinde geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıç siyasi gündemi ele aldı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, “Başbakanımızın, belediye yöneticiliğinden, ...
CHP’de istifa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pasinler İlçe Başkanı Özer Pehlivan, istifa etti.
SP gündeminde dershaneler vardı
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, dershane ve etüt merkezlerinin ...
 
TMMOB seçime gidiyor
İHSAN KUMRU-Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Erzurum İl ...
Fasıl eşliğinde sandığa gittiler
Erzurum’da, Doğu’nun Sesi Kültür ve Sanat Derneği’nin 2. Olağan Kongresinde ...
2014’e seçimle girecekler
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonuna bağlı meslek odalarının ...
 
Kılıçoğlu, Arzenle ilgili hedeflerini paylaştı
Kılıçoğlu Gıda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kılıç, 1989’da kurulan ...
23 kadın işletme sahibi oldu
Türkiye'de bir ilk olan Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından Yıldızkent'te ...
Beyoğlu siyasetinde bir Dadaş
AK Parti Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Gündem Gazetesi Haber ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva