ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>GUNCEL
31 Aralık 2009 Perşembe - 06:00

Kamuya personel alınacak

Maliye Bakanlığı sınavla milli emlak uzman ve denetmen yardımcısı, Dış Ticaret Müsteşarlığı da dış ticaret uzman yardımcısı alacak.

Kamuya personel alınacak

muhtelif birimlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alımında bulunacak.
Maliye Bakanlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığının sınav, üniversitelerin akademik personel alımlarına ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyurulara göre Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatı kapsamında bulunan il ve ilçelerde istihdam edilmek üzere, 100 milli emlak uzman yardımcılığı kadrosuna atama yapılmak amacıyla sınav açacak.
Sınav, 3 Nisan 2010 (Cumartesi günü) tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
//BAŞVURU ŞARTLARI
Sınava girecek adaylarda, Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (2008 KPSS ve 2009 KPSS) KPSSP-42 puan türünden 70 ve daha üstü puanın üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 1000 kişi içerisinde bulunmaları şartı aranacak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 1000 inci sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacak.)
Sınava en az 4 yıllık lisans öğrenimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olanlar katılabilecek.
//GİRİŞ SINAVI ÖNCE YAZILI DAHA SONRA DA SÖZLÜ OLARAK YAPILACAK.
Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr), ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü (www.milliemlak.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.
Yazılı sınavı kazananlar Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak ve sözlü sınav tarihi, yeri ve saati (www.maliye.gov.tr) ve (www.milliemlak.gov.tr) internet sayfalarında ayrıca ilan edilecek.
Başvurular, 22 Şubat 2010 tarihinde başlayacak ve 12 Mart 2010 tarihinde sona erecek.
Sınav sonuçları, sınav bitim tarihinden itibaren 30 gün içinde liste halinde "www.milliemlak.gov.tr" web adresinde ve uygun yerlere asılarak duyurulacak.
//MİLLİ EMLAK DENETMEN YARDIMCILIĞI SINAVI
Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ayrıca taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 50 milli emlak denetmen yardımcılığı için sınav açacak.
Sınav, 20 Mart 2010 (Cumartesi) tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
Emlak denetmen yardımcılarının görev yerleri Ankara (15), İstanbul (20) ve İzmir (15) Defterdarlıkları olarak belirlendi.
Sınava üniversitelerin, en az 4 yıllık lisans öğrenimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş adaylar katılabilecek.
Adaylarda, Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (2008 KPSS ve 2009 KPSS) KPSSP-42 puan türünden 75 ve daha üstü puanın üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 600 kişi içerisinde bulunmaları şartı aranacak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 600 üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacak.)
//SINAV ŞEKLİ
Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr), ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü (www.milliemlak.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.
Yazılı sınavı kazananlar Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak. Sözlü sınav tarihi, yeri ve saati (www.maliye.gov.tr) ve (www.milliemlak.gov.tr) internet sayfalarında ayrıca ilan edilecek.
Başvurular, 1 Şubat 2010 tarihinde başlayıp, 19 Şubat 2010 tarihinde sona erecek.
Giriş sınavının yazılı ve sözlü bölümlerini kazananadayların listesi Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü (www.milliemlak.gov.tr) internet sayfalarında ilan edilecek.
//DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI, DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALACAK
Dış Ticaret Müsteşarlığı sınavla 54 dış ticaret uzman yardımcısı alacak.
Sınav, 7 Şubat 2010 Pazar günü saat 9.00 ile 18.00 arasında Ankara'da yapılacak.
Genel idare hizmetleri sınıfından 8'inci ve 9'uncu derece kadrolara atanmak üzere 13 iktisat, 12 uluslararası ilişkiler, 10 işletme, 9 hukuk, 6 kamu yönetimi ve 4 maliye alanında olmak üzere toplam 54 dış ticaret uzman yardımcısı alınacak.
Sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri ve sınav yeri, 29 Ocak 2010 tarihinden itibaren Müsteşarlığın internet sitesinde (www.dtm.gov.tr) ve Müsteşarlık binasının girişine asılacak listelerde ilan edilecek.
Sınav yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı gerçekleştirilecek.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava davet edilecekler.
Sözlü sınav Ankara'da Müsteşarlık merkezinde yapılacak.
Sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucu ile birlikte Müsteşarlığın internet sitesinde (www.dtm.gov.tr) ve Müsteşarlık binasının girişine asılacak listelerde ilan edilecek.
Başvurular, 11 Ocak 2010 Pazartesi günü saat 9.00'da başlayacak ve 22 Ocak 2010 Cuma günü mesai bitiminde (18.00) sona erecek.
Nihai sınav sonucu, Müsteşarlığın internet sitesinde (www.dtm.gov.tr) ve Müsteşarlık binasının girişine asılacak listelerde ilan edilecek.
SINAV ŞARTLARI
Adaylarda Yüksek Öğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), iktisat alanı için KPSSP-22 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı (260) kişi içerisinde bulunmaları şartı aranacak.
Sınava girecek adaylarda aranacak diğer şartlarda şöyle:
"Uluslararası İlişkiler alanı için KPSSP-88 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı (240) kişi içerisinde bulunmak,
İşletme alanı için KPSSP-23 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı (200) kişi içerisinde bulunmak,
Hukuk alanı için KPSSP-21 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı (180) kişi içerisinde bulunmak,
Kamu Yönetimi alanı için KPSSP-30 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı (120) kişi içerisinde bulunmak,
Maliye alanı için KPSSP-24 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada en yüksek puanlı (80) kişi içerisinde bulunmak,
Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da yazılı sınava katılmaya hak kazanır.)
28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan KPSS'nın yabancı dil bölümünden (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az 42 soruya doğru cevap vermiş olmak."
AKADEMİK PERSONEL ALIMLARI
Öte yandan Mustafa Kemal (Hatay), Erzincan, Gazi ve Dicle (Diyarbakır) ve Hitit Üniversitesi (Çorum) Rektörlükleri, muhtelif birimlere istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alacak.
Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü Fen Edebiyat Fakültesinin İnorganik Kimya bölümü için 1 yardımcı doçent, Refahiye Meslek Yüksekokulunun muhasebe ve vergi programı için 1 yardımcı doçent alımında bulunacak.
Adaylar başvurularını 30 gün içinde Erzincan Üniversitesi Rektörlüğünün ilgili birimlerine yapabilecekler.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Bilimleri Fakültesinin hemşirelik bölümünde istihdam edilmek üzere 1 yardımcı doçent alacak.
Doçent adayında özürlüler ile ilgili çalışma yapmış olması şartı aranacak.
Yardımcı Doçent kadrosuna, Profesör ve doçentler müracaat edemeyecekler.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Tıp Fakültesi için 2 doçent alacak.
Tıp Fakültesinin dahili tıp bölümü iç hastalıkları ve göz hastalıkları anabilim dalında görevlendirilmek üzere 2 doçent alınacak.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü
Öte yandan Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kamu yönetimi, Meslek Yüksekokulunun TPB bölümü için 2 yardımcı doçent alımında bulunacak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kamu yönetimi bölümüne girecek yardımcı doçent adayında kent ve çevre bilimleri alanında çalışıyor ve bir üniversitede görev yapması, Meslek Yüksekokulunun TPB bölümüne girecek yardımcı doçent adayında ise elektronik ve bilgisayar eğitimi dalında doktora yapmış olması şartları aranacak.
Yardımcı Doçent adayları için Hitit Üniversitesinde yabancı dil sınavı yapılacak.
Başvurular
Erzincan, Gazi, Dicle ve Hitit Üniversitesine girmek isteyen adaylar, başvurularını 15 gün içinde rektörlüklerin ilgili birimlerine yapabilecekler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2009’a veda..
İHA/Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, yayınladığı yeni yıl mesajında “Acılarıyla ...
Erzurum Anadolu’nun yüreği
Selçuklu dönemine ait madeni paralarda, Erzurum’un isminin 3 farklı şekilde ...
"Kirli ellerinizi üzerimizden çekin"
BİŞHAK Başkanı Sözen, BDP İl Başkanı'nın, "şehit askerlerden birinin teröristlerle ...
 
Doğu’nun iklimi değişiyor
Ahmet AKBUĞA/Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ...
Vuslat-Der iddiaları reddetti
GHA/ Erzurum Vuslat Derneği (VUSLAT-DER) Başkanı Metin Sessiz, Hoca Abdurrahim ...
Tarımsal projeler onay safhasında
GHA/Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 5. Etap ...
 
Hızırilyas Kaplıcalarına modern vizyon
NECAT KARAKAŞ (İHA) –Horasan Kaymakamlığı, Hızırilyas kaplıcalarında yaptığı ...
Su paralı diye kullanmıyorlar
İHA/Erzurum İl Genel Sekreterliği’nce Erzurum'un Narman ilçesine bağlı ...
Zorla “teşvik” olmuyor
Hazine Müsteşarlığı Temmuz-Kasım dönemi Teşvikli yatırımlar bölge ve il ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva